Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TextBox x 2

[es] :: Baze podataka :: TextBox x 2

[ Pregleda: 2526 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

twister

Član broj: 735
Poruke: 147
195.250.117.*



Profil

icon TextBox x 208.07.2003. u 20:10 - pre 213 meseci
Imam dve tabele... sifarnik i drugu sa spiskom stavki...
U formi za unos stavki zelim da postavim 2 textboxa tako da:
jedan sluzi za unos sifre, tako da kada korisnik upise sifru i napusti textbox u drugom se ispise naziv te sifre procitan iz sifarnika.

Takodje mi je potrebno da kada korisnik stane na to polje za unos bude u mogucnosti da nekako otvori listu sa spiskom svih sifara i njihovih naziva, kako bi izabrao odredjenu i da se automatski ta sifra upise u gore pomenuti textbox.

Da li je to moguce i kako?
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: TextBox x 208.07.2003. u 22:42 - pre 213 meseci
Ja mislim da za to trebas da koristis (ukoliko je Access u pitanju) dosad malo poznati VBA, jer to se u HTMLu radi pomuci java scripta. Mada ovako kada samo procitam problem ti je veoma zapekljn!
 
Odgovor na temu

twister

Član broj: 735
Poruke: 147
195.250.117.*



Profil

icon Re: TextBox x 208.07.2003. u 23:18 - pre 213 meseci
Ne cini mi se preterano komplikovano. Samo ja ne poznajem dovoljno access, tj. VBA. Glupo mi je da nema resenja za ovo. Da je u pitanju C#, Delphi ili sl. napisao bih komponentu jer sam to vec radio, ovako... mogu samo da se nadam da ce neko moci da mi pomogne...
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: TextBox x 209.07.2003. u 02:16 - pre 213 meseci
Evo ti ovde na brzinu nešto.. ima samo jedna tabela, ali ima sve što ti treba.
Pokreni Form1 da vidiš kako radi, a onda idi kasnije na Form1->Design view da malo vidiš kako i šta. Ovo se napravi očas posla, tj. nije komplikovano uopšte, mada ni ja ne volim VBA.

Pozdrav :)

Commercial-Free !!!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vbraca
Bratislav Velickovic
Administrator informacionih sistema
Kragujevac

Član broj: 4956
Poruke: 230
*.ptt.yu

Sajt: velickovic.net


Profil

icon Re: TextBox x 209.07.2003. u 02:24 - pre 213 meseci
Dlookup() funkcija ili SQL upit u sifarnik a sve to lepo zapakovano na AfterUpdate ili OnExit dogadjaj prvog TextBox-a.

jos lakse - ako odmah treba da izaberes sifru sa sve nazivom od textbox-a napravi Combo box sa dve kolone :

Text(Combo)Box.RowSource = Select sifra, naziv From sifarnik [Order By sifra];

- obe kolone vidljive tako da ti je prvi text(Combo)box = Me.Text(Combo)Box1_name.Column(0)

- a drugi = Me.TextBox2_name.Column(1)

isti dogadjaji, naravno

Pozdrav,
Bratislav Velickovic
hhtp://blog.velickovic.net
 
Odgovor na temu

twister

Član broj: 735
Poruke: 147
195.250.117.*



Profil

icon Re: TextBox x 210.07.2003. u 16:10 - pre 213 meseci
Svidja mi se ideja sa ComboBox-om. Ali kako ce se ponasati Access kada u tabeli bude, recimo, 500-1000 stavki?
 
Odgovor na temu

vbraca
Bratislav Velickovic
Administrator informacionih sistema
Kragujevac

Član broj: 4956
Poruke: 230
*.216.EUnet.yu

Sajt: velickovic.net


Profil

icon Re: TextBox x 210.07.2003. u 17:17 - pre 213 meseci
Pa mislim ... stvarno

Salim se - ako je spora masina na kojoj ce se raditi probaj da napunis sifarnik i vidi kako ce da radi. Ja imam combobox-ove koji kroz mrezu rade sa 10,000 stavki i muka je na sporijim masinama da se ucita forma ali posle sve radi kako treba na PII/450MHz sa 64 Mb rama. Sad bas gledam jednu tabelu sa spiskom gradova koja ima oko 800 stavki i radi ko besna kroz comboBox na par sto slozenih sto prostijih formi.

Pozdrav,

Bratislav Velickovic
hhtp://blog.velickovic.net
 
Odgovor na temu

twister

Član broj: 735
Poruke: 147
195.250.117.*



Profil

icon Re: TextBox x 210.07.2003. u 19:05 - pre 213 meseci
Znaci necu imati problema, masina je AMD XP 2000+ ili 1800+ nisam siguran sa 256 ili 512 DDR-a... super!
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: TextBox x 2

[ Pregleda: 2526 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.