Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nekoliko primera vo c++

[es] :: C/C++ programiranje :: Nekoliko primera vo c++

[ Pregleda: 3963 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

trale3x
Trajce Vidoevski
Skopje

Član broj: 141071
Poruke: 3
62.162.63.*



Profil

icon Nekoliko primera vo c++04.04.2007. u 06:20 - pre 176 meseci
Treba bi C++ programi za ovih dva problema.

1) How to make program in C++ that when you enter some sign (ex.*) will draw square with that sign.

2) Da se napishe program koj ke presmetuva srednata arithmericka vrednost na tri celi broevi, a rezultatot da se ispecati so tri decimali
vo pole od 10 karakteri


hvala
 
Odgovor na temu

Mali Misha
Mihajlo Anđelković
NBGD

Član broj: 79396
Poruke: 379
89.190.198.*

ICQ: 195487525
Sajt: cpptea.com


+1 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++04.04.2007. u 07:03 - pre 176 meseci
Jesi li nešto pokušao? Dokle si stigao, imaš ideju? Nešto ti nije jasno?

Daj da se vidi da si krenuo sa nečim, da imaš želju da naučiš.
Ipak se ++uje.
 
Odgovor na temu

trale3x
Trajce Vidoevski
Skopje

Član broj: 141071
Poruke: 3
62.162.63.*



Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++04.04.2007. u 08:19 - pre 176 meseci
Probao sam ali nisam imao uspeh, dao su mi par zadace ali ovi nemogu da reshim. Pocnao sam da ucim C++ pred nedela dana
 
Odgovor na temu

BinaryRuler

Član broj: 73518
Poruke: 189
212.200.116.*



+3 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++04.04.2007. u 23:09 - pre 176 meseci
Da li si mislio da se od nekog znaka formira na primer * ili # ...?
http://static.elitesecurity.org/uploads/1/5/1533994/%25.JPG


[Ovu poruku je menjao SkyDiverX dana 05.04.2007. u 00:26 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

trale3x
Trajce Vidoevski
Skopje

Član broj: 141071
Poruke: 3
62.162.63.*



Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++05.04.2007. u 08:37 - pre 176 meseci
Da tako neko, ali samo kocka
 
Odgovor na temu

BinaryRuler

Član broj: 73518
Poruke: 189
212.200.116.*



+3 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++05.04.2007. u 13:18 - pre 176 meseci
Da li ti ovako odgovara?
http://static.elitesecurity.org/uploads/1/5/1534517/z.JPG
Ako ti ovo odgovara navedi mi samo koje znakove hoces da iscrtava.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

BinaryRuler

Član broj: 73518
Poruke: 189
212.200.116.*



+3 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++05.04.2007. u 13:22 - pre 176 meseci
Na ovoj slici je visak ta linija po sredini sto ide vertikalno, ali to sam skinuo.
 
Odgovor na temu

SuPeR_MaSteR
Marko Stamenković

Član broj: 88590
Poruke: 115
*.inffo.net.



Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++06.04.2007. u 17:59 - pre 176 meseci
@SkyDiverX, a mozes li da bacis izvorni kod za taj program i mene interesuje :)
 
Odgovor na temu

BinaryRuler

Član broj: 73518
Poruke: 189
212.200.116.*



+3 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++09.04.2007. u 23:15 - pre 176 meseci
Evo koda, ali sam uradio samo za dva simbola iscrtavanje.
Code:

#include "stdafx.h"
#include "stdio.h"


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    int m[11][11] ={219,219,219,219,219,219,219,219,219,219,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,32,32,32,32,32,32,32,32,32,219,
                    219,219,219,219,219,219,219,219,219,219,219};
    printf("Unesi znak koji ce se nacrtati: ");
    int c =    getchar();
    if(c==42)
    {
        for(int i = 2; i<11-2;i++)
        {
            m[i][5]=219;
            m[5][i]=219;
            for(int j = 2; j<11-2;j++)
            {
                if(i==j) m[i][j]=219;
                if(i+j==10)m[i][j]=219;
            }
        }
    }
    if(c==37)
    {
        for(int i = 2; i<11-2;i++)
        {
            if(i<5)
            {
                m[2][i]=219;
                m[4][i]=219;
            }
            m[3][2]=219;
            m[3][4]=219;
            if(i>5)
            {
                m[6][i]=219;
                m[8][i]=219;
            }
            m[7][6]=219;
            m[7][8]=219;
            
            for(int j = 2; j<11-2;j++)
            {                
                if(i+j==10)m[i][j]=219;
            }
        }
    }
    printf("\n");
    for(int i = 0;i<11;i++)
    {
        for(int j = 0; j<11;j++)
        {
            printf("%c",m[i][j]);
        }
        printf("\n");
    }
    return 0;
}


Ako vam treba za jos neke simbole kazite da uradim nije problem. Ovo sam uradio cisto probno.
 
Odgovor na temu

Mali Misha
Mihajlo Anđelković
NBGD

Član broj: 79396
Poruke: 379
89.190.198.*

ICQ: 195487525
Sajt: cpptea.com


+1 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++09.04.2007. u 23:23 - pre 176 meseci
A ja mislio da se vi samo šalite.. ja sam prvi zadatak shvatio kao štampanje kvadrata koji je napravljen od datog simbola. Npr.:

‰‰‰‰
‰‰‰‰
‰‰‰‰
‰‰‰‰
Ipak se ++uje.
 
Odgovor na temu

SuPeR_MaSteR
Marko Stamenković

Član broj: 88590
Poruke: 115
*.inffo.net.



Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++10.04.2007. u 13:56 - pre 176 meseci
Citat:
1) How to make program in C++ that when you enter some sign (ex.*) will draw square with that sign.

@Mali Misha, u prevodu i jeste tako kako si razumeo :)

@SkyDiverX, hvala na kodu, interesantno
 
Odgovor na temu

BinaryRuler

Član broj: 73518
Poruke: 189
212.200.116.*



+3 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++10.04.2007. u 20:32 - pre 176 meseci
Evo koda za to sa kvadratom znakova.
Jos lakse je od ovog prethodnog.
Code:

#include "stdio.h"


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    int m[11][11];
    printf("Unesi znak koji ce se nacrtati: ");
    int c =    getchar();
    for(int i = 0; i<11;i++)
    {
        for(int j = 0; j<11;j++)
        {
            m[i][j]=c;
        }
    }
        
    printf("\n");
    for(int i = 0;i<11;i++)
    {
        for(int j = 0; j<11;j++)
        {
            printf("%c",m[i][j]);
        }
        printf("\n");
    }
    return 0;
}
 
Odgovor na temu

BinaryRuler

Član broj: 73518
Poruke: 189
212.200.116.*



+3 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++10.04.2007. u 20:34 - pre 176 meseci
Da li moze neko da mi pojasni sta se trazi u drugom zadatku ne razumem makedonski?
Uradio bi i taj zadatak.
 
Odgovor na temu

Mali Misha
Mihajlo Anđelković
NBGD

Član broj: 79396
Poruke: 379
89.190.198.*

ICQ: 195487525
Sajt: cpptea.com


+1 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++10.04.2007. u 21:50 - pre 176 meseci
Da nađeš aritmetičku sredinu tri broja možda? :)
I da rezultat ispišeš sa preciznošću od tri decimale u tačno određen prostor od 10 znakova.

Uzgred ne moraš da pamtiš sve znakove u matricu pre nego što ih ispišeš. Samo ih ispiši (vidi zakačeni primer).
Ipak se ++uje.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

zarek

Član broj: 142007
Poruke: 54
*.eunet.yu.



+4 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++13.04.2007. u 11:27 - pre 176 meseci
i ja sam pocetnik, u ovome, mada vidim da neki znaju matrice dobro, cela visha shkola je prvi kolokvijum jadno odradila, mislim da je najvetji problem u nama :) no, ni nemam neku preteranu zelju da ga naucim, ali opet zanima me cemu sluze ovi banalni matematicki petljasti primeri...i koliko se treba posvetiti jeziku da ga savlada prosecan, mozda malo naprosecan um?

a da ne pobegnem od teme, evo i primeri, iz kojih nas uche o osnovama, C++ jezika...
Code:

#include <iostream.h>
#include <math.h> 


int main(void)
{
    int a,i,Niz[10]={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10};        
    for(i=1;i<=10;i++)
    {
        for(a=0;a<=10;a++)
        {
            cout <<Niz[a]*i<<endl;
        }
    }
return(0);
}

i...

Code:

#include <iostream.h>
#include <math.h> 

int main(void)
{
    int i,Niz[10]={0};        
    float a;
        a=0;
        
        for(i=0;i<10;i++)
        {
            cout<<"Unesite "<< i+1<<". clan niza:"<<endl;
            cin >>Niz[i];
        }
    

        for(i=0;i<10;i++)
        {
            a=a+Niz[i];
        }
        a=a/10;
        cout <<"Aritmeticka sredina je "<<a<<endl;
        for(i=0;i<10;i++)
        {
            if (Niz[i]<a)
            cout <<"Manji od aritmeticke sredine su: "<<Niz[i]<<endl;
            else if (Niz[i]>a)
            cout <<"Veci od aritmeticke sredine su: "<<Niz[i]<<endl;
        }
    
        




return(0);
}

i...
Code:

#include <iostream.h>
#include <math.h> 

int main(void)
{
    float a,Niz[10]={0};        
    int i,max;
        for(i=0;i<10;i++)
        {
            cout<<"Unesite "<< i+1<<". clan niza:"<<endl;
            cin >>Niz[i];
        }
        max=Niz[0];
        for(i=0;i<10;i++)
        {
            if(Niz[i]>max)
                max=Niz[i];

        }
        
        for(i=0;i<10;i++)
        {
        a=Niz[i]/max;
        cout <<a<<endl;
        }


        
    

return(0);
}

...
 
Odgovor na temu

zarek

Član broj: 142007
Poruke: 54
*.eunet.yu.



+4 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++19.04.2007. u 20:18 - pre 175 meseci
Citat:

// primer za strukturu,
#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

struct knjiga
{
string ime;
string naslov;
int godina;
float cena;
};
int main()
{
struct knjiga b;
cout<<"Autor: ";
getline(cin,b.ime);
cout<<"Naslov: ";
getline(cin,b.naslov );
cout<<"Godina izdavanja: ";
cin>>b.godina;
cout<<"Cena: ";
cin>>b.cena;
cout<<"Podaci za knjigu"<<endl;
cout<<"Autor: "<< b.ime<<endl;
cout<<"Naslov: "<<b.naslov<<endl;
cout<<"Godina: "<<b.godina<<endl;
cout<<"Cena: "<<b.cena;
return 0;
}


sta uraditi da radi kako treba?
...
 
Odgovor na temu

Mali Misha
Mihajlo Anđelković
NBGD

Član broj: 79396
Poruke: 379
89.190.198.*

ICQ: 195487525
Sajt: cpptea.com


+1 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++19.04.2007. u 20:32 - pre 175 meseci
Meni se čini da radi kako treba na bcc32. Ti verovatno koristiš MS VC++ 6.0 za ovo?
Ipak se ++uje.
 
Odgovor na temu

cume
Menadzer za visoko frekventnu naplatu u
maloprodajnom objektu

Član broj: 26038
Poruke: 315
*.adsl.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: Nekoliko primera vo c++19.04.2007. u 21:47 - pre 175 meseci
Ja prob'o sa GCC i fercera....
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Nekoliko primera vo c++

[ Pregleda: 3963 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.