Citat:
Meni se cini da vi ocete vise gotovih igara za 2500 evra
Što je moguće više... ;-)
Citat:
Ako mozete da objasnite kakva prava za distribuciju te igre ostaju developeru?
Sva osim izdavačkih za pobrojane države, s time da se u skladu sa dobrim poslovnim običajima, prvo ponude firmi koja je inicirala celi konkurs, a time (teoretski) i samu proizvodnju. Znači developer ima pravo da sam nastavi prodaju prava-distribuciju van pobrojanih teritorija, da izda nastavak igre, sva prava na ime i likove (takozvani merčadajzing)...itd...odnosno sva prava koja proizilaze iz autorskog dela.
Citat:
Takodje da li zahtevate i source code igre ili ne.
Dobro pitanje, nismo o tome razmišljali, recimo da bi u svakom slučaju voleli da vidimo izvorni kod nagrađenih igara, čisto da se i sami uz prisustvo programera uverimo da je delo zaista samostalno urađeno (ili bar veći deo). Inače sam izvorni kod nam ne treba.
Citat:
Takodje zashto bi vi objavljivali igre koje nisu dobile nagradu?
Cilj celog konkursa je savršeno opisao
bkaradzic (imaću te u vidu za PR-a :-) ), cilj je da što više ljudi pokuša da napravi igru. Naravno da i oni koji nisu dobili nagradu imaju želju da neko vidi njihov rad, a celi CD ili DVD je zamišljen kao kompilacija pandan sličnim koje se izdaju na zapadu (
http://www.igf.com/), sa željom da to recimo iduće godine bude mnogo ozbiljnije.
Naravno da bi mi imponovalo da se na konkurs jave i ozbiljni developeri, kao što je praksa na zapadu, gde ljudi iz ozbiljnih timova formiraju jedan mali tim (3-4) čoveka i učestvuju u celoj priči zbog kretivnog izazova. Ponavljam osnovni cilj je da se što više amatera angažuje i da im tih XXX eura predstavlja motiv ili satisfakciju za uložen trud u radu i učenju. Ako se iz tih radova bude mogao formirati jedan ozbiljan develop tim, fenomenalno, onda su i sekundarni ciljevi ispunjeni.
Mislim da je prevelika fama dignuta oko ogromne love u industriji igara, tu, kao i u vrhunskom sportu, samo mali broj dosegne sanjane cifre. Ono što je realno je Merdijan super liga ili Telekom prva liga Srbije i nada da ćeš sezonu-dve odigrati u Turskoj-Kipru-Ukrajni za neku kintu, ili u prevodu bolje je ući u indi priču i kidati do somića mesečno i spokojno čekati da uđeš u neki veći tim, nego trenirati za Kalčo, a završiti u lokalnoj kafani, sa pričom: "Ja sam, bre, mogao da budem neko, ali..."