Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Citanje odredjenog reda iz rekord seta

[es] :: PHP :: Citanje odredjenog reda iz rekord seta

[ Pregleda: 1937 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.beotel.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Citanje odredjenog reda iz rekord seta21.03.2007. u 22:21 - pre 173 meseci
Code:
<?php require_once('../Connections/Connection.php'); ?>
<?php
mysql_select_db($database_Connection, $Connection);
$query_rs_HOME = "SELECT * FROM item WHERE naslov='Yes'";
$rs_HOME = mysql_query($query_rs_HOME, $Connection) or die(mysql_error());
$row_rs_HOME = mysql_fetch_assoc($rs_HOME);
$totalRows_rs_HOME = mysql_num_rows($rs_HOME);
$slika1= ?
$slika2= ?
?>
// ovde dolazi HTML sa tom tabelom
<?php
mysql_free_result($rs_HOME);
?>
?>


U ovom gore kodu iz baze procitam koje slike treba da idu na naslovnu stranu, ima ih 3.

Njih treba da ucitm u tabelu 3x1 , koja je na home stranici. Kako da slici koja je prva dam link iz rekord seta recimo prvi red - trece polje(u njemu se nalazi putanja ka slici)? Naravno drugoj drugi red - trece polje itd
 
Odgovor na temu

zrnoo
Vukašin
dizajn, programiranje
Beograd

Član broj: 73204
Poruke: 312
*.adsl.beotel.net.

ICQ: 56375637
Sajt: www.Tjuner.com


Profil

icon Re: Citanje odredjenog reda iz rekord seta22.03.2007. u 09:31 - pre 173 meseci
primecujem da koristis Dreamweaver za citanje i ispis podataka...u njemu imas takodje opcije kao sto su "Repeat region" ... hocu reci sledece:

uzmes napravis jednu tabelu sa dve koline i jednim redom . U levu kolonu stavis da ti pise sliku a u desnu da ti pise putanju (naziv, ime , bilo sta) i onda prvo selektujes tu CELU tabelu i kliknes na opciju Repeat region. Onda ce te on pitati da li zelis da izlistas odredjen broj (sam odredjujskoji) podataka ili sve. I to ti je to. Znaci on vadi iz baze-tabele koju si naveo iz select-a sve podatke.

naravno ovo ti pricam ako koristis Dreamweaver, jer tamo sve imas gotovo, samo klikces. Uzmi malo help tog programa sve ti lepo pise i objasnjeno je u koracima za pocetnike! ako negde zapne pitaj, ja sam ti sad ovako vise teoretski pomogao (nadam se)...

ovo ti je putanja: Applications / Server Befaviors / + / Repeat region
eto sve sam ti rekao kako da dodjes do teopcij, ali ponavljam procitaj help o obavezno selektuj prvo tabelu-red koji zelis da ponavlajs.

stim sto bi ti ja dodao da uradis i neko sortiranje, recimo od poslednje ubacenog ka najstarijem, samo dodaj order by id - tj onako kako ti pise u bazi, nemora da pise id-to zavisi kako si ga ti nazvao :

Code:

$query_rs_HOME = "SELECT * FROM item WHERE naslov='Yes' ORDER BY id desc";

 
Odgovor na temu

zrnoo
Vukašin
dizajn, programiranje
Beograd

Član broj: 73204
Poruke: 312
*.adsl.beotel.net.

ICQ: 56375637
Sajt: www.Tjuner.com


Profil

icon Re: Citanje odredjenog reda iz rekord seta22.03.2007. u 09:50 - pre 173 meseci
sa ovim ispisujes naziv,link i sliku iz tabele..i to za koje oces polje,samo menjaj "naziv reda" da ti bude kao u tabeli, a link pises proizvoljno-tj gde hoces da te vodi kada kliknes....Uzgred ovo prvo za slike ispisuje putanju do slike - koju cuvas u bazi...znaci ako si u polju u tabeli sacuvao "picture" da bude npr. slike/naziv.jpg , da bi ti on prikazao sliku, ta slika mora da bude u dir. koji se zove slika (kopletna putanja - www.mojsajt.com/slike/naziv.jpg)

za sliku
Code:

<?php  print "<img src='http://mojsajt.com/".$row_rs_HOME['picture']."' border=0  >"; ?> 

za link i naaziv
Code:

<?php print '<a href="Ovde ti ide link gde zelis da ide">'; echo $row_rs_HOME['naziv reda']; ?>


aj, nadam se da sam barem malo pomogao.... AKO NISAM TOTALNO PROMASIO TEMU!!! :)
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.blueisp.co.yu.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Citanje odredjenog reda iz rekord seta22.03.2007. u 22:27 - pre 173 meseci
Citat:
aj, nadam se da sam barem malo pomogao.... AKO NISAM TOTALNO PROMASIO TEMU!!! :)


OK. Hvala na pomoci ali izgleda da ja nisam bas najbolje postavio pitanje. Stvar je u tome sto u ovom slucaju nemogu da koristim repeat vec iz rekord seta moram da izvadi recimo prvi zapis i da ga stavim u jednu tabelu a drugi zapis u drugu ako me razumes...

To resenje jedna tabela u petlju znam i koristim ali u drugom slucaju.

Zapravo ja cu takodje da sortiram podatke i znam da mi prvi zapis ide u odredjenu tabelu drugi u drugu itd.

EVO najprostije. imam rekord set sa 10 zapisa i imam jednu tabelu u koju moram da iscitam link za sliku iz striktno petog zapisa za odredjeno polje recimo "link". znaci peti zapis polje to i to ili treci zapis polje to i to.
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.blueisp.co.yu.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Citanje odredjenog reda iz rekord seta24.03.2007. u 10:25 - pre 173 meseci
kreni - obrni meni ovo ne uspeva! Ima li neko da moze da pomogne? Hvala unapred!
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
212.200.184.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Citanje odredjenog reda iz rekord seta24.03.2007. u 22:33 - pre 173 meseci
Nije neko resenje ali radi
Code:
<?php 
$i=0;
do {
$i+=1;
if ($i=="1") {
$slika1= $row_sr_ITEM['S1'];
}
if ($i=="2") {
$slika2= $row_sr_ITEM['S1'];
}
if ($i=="3") {
$slika3= $row_sr_ITEM['S1'];
}
if ($i=="4") {
$slika4= $row_sr_ITEM['S1'];
}
if ($i=="5") {
$slika5= $row_sr_ITEM['S1'];
}
if ($i=="6") {
$slika6= $row_sr_ITEM['S1'];
}

 } while ($row_sr_ITEM = mysql_fetch_assoc($sr_ITEM)); ?>

dole ide HTML

<td><a href="..\<?php echo $slika1 ?>" target="_blank"><img src="..\<?php echo $slika1 ?>" alt="Slika 1" width="189" height="146" border="0" align="middle" class="texte" /></a></td>
 
Odgovor na temu

zrnoo
Vukašin
dizajn, programiranje
Beograd

Član broj: 73204
Poruke: 312
*.adsl.beotel.net.

ICQ: 56375637
Sajt: www.Tjuner.com


Profil

icon Re: Citanje odredjenog reda iz rekord seta25.03.2007. u 11:11 - pre 173 meseci
nisam siguran da u potpunosti razumem tvoj problem, ali zar nisi MOZDA moga da u query-ju uradis sledece:

Selektujes sve gde je nesto = $i

a $i da prihvtas pre nego sto se zapocne ovaj kod..i za svako $i on ce da vadi iz baze.. !?

ne znam mozda sam i ja pogresno skapirao tvoj problem, al nema veze...ako ti sljaka ok!
pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Citanje odredjenog reda iz rekord seta

[ Pregleda: 1937 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.