Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

definiranje SELECT u sql pomoću ASP

[es] :: Visual Basic 6 :: definiranje SELECT u sql pomoću ASP

[ Pregleda: 4985 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tjelka
zvonko staklic
Hollywood

Član broj: 7185
Poruke: 109
*.dialin.iskon.hr

Sajt: www.modul-c.com


Profil

icon definiranje SELECT u sql pomoću ASP30.06.2003. u 23:29 - pre 221 meseci
Da li je moguće i kako definirati SELECT (odnosno ime kolone) u SQL upitu pomoću querystringa ASP (iz obrasca sa kojega smo došli na obrazac sa SQL upitom, prateći link sa querystringonm)
Hvala najljepša!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP01.07.2003. u 01:41 - pre 221 meseci
Zvonko, može li malo da pojasniš?
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.ppp-bg.sezampro.yu



+1 Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP01.07.2003. u 03:03 - pre 221 meseci
mislis na dinamicki napravis sql query???, mozes

napravis konekciju ka bazi pod imenom conn
zatim
ako hoces da izvuces recordSet sa dinamickim imenom Tabele

set rs = conn.execute("select * from "& neka_asp_promenjiva)

ili recimo ak hoces dinamicko ime Columns

set rs = conn.execute("select "& neka_asp_promenjiva &" from myTable")


Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

tjelka
zvonko staklic
Hollywood

Član broj: 7185
Poruke: 109
*.dialin.iskon.hr

Sajt: www.modul-c.com


Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP01.07.2003. u 11:20 - pre 221 meseci
Hvala, uspio sam ali sa malim promjenama. Kod definiranja ubacivanja promenjive potrebno je dodati request("promenjiva"). Ali imam novi problem na istoj strani. Da bi izlistao zapise iz baze kao linkove koji šalju querystring potrebno je isto sa promenjivom. To ne znam da uradim. Dolje sam naveo neispravan redak za koji mi javlja pogrešku. Ako može još malo pomoći.

<!-- #include file="ulaz.asp" -->
<%
dim rs
set rs=server.createobject("ADODB.Recordset")
set rs=connStr.execute("select "& request("slog") &" from rabljeni")




do while not rs.eof

%>
'neispravan redak------------------------------------------
<a href="rabljeniprikaz.asp?vrsta=<%=rs(request("slog"))%>"><%response.write rs(request("slog"))%></a><p ALIGN="center"></p>
-----------------------------------------------------------
<%
rs.movenext
loop
%>





</body>
</html>
<!-- #include file="izlaz.asp"-->
Hvala najljepša!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP01.07.2003. u 12:05 - pre 221 meseci
Citat:

do while not rs.eof
%>
'neispravan redak------------------------------------------
<a href="rabljeniprikaz.asp?vrsta=<%=rs(request("slog"))%>"><%response.write rs(request("slog"))%></a><p ALIGN="center"></p>
-----------------------------------------------------------
<%
rs.movenext
loop
%>


probaj da na mestu neispravan redak stavis nesto ovako

MyVal = rs(request("slog"))
a onda u linku koristi MyVal

EDIT: U stvari trebalo bi jos na pocetku (pre kreiranja objekta) da imas jednu ovakvu liniju
Slog = request("slog")
i onda svuda da koristis tu promenljivu a ne da pristupas request kolekciji non stop.



 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.ppp-bg.sezampro.yu



+1 Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP01.07.2003. u 13:35 - pre 221 meseci
copy/paste ovde gresku koju ti javlja...
uvek moras da naznacis koja je greska...


ps
<p ALIGN="center"></p>
???
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

dotnet
Beograd

Član broj: 4344
Poruke: 112
*.ptt.yu

Jabber: dotnet@elitesecurity.org


Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP01.07.2003. u 21:25 - pre 221 meseci
Pozdrav

Ne razumem sta ce ti request, rs("slog") bi trebalo da radi posao.
dotnet
 
Odgovor na temu

tjelka
zvonko staklic
Hollywood

Član broj: 7185
Poruke: 109
*.dialin.iskon.hr

Sajt: www.modul-c.com


Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP02.07.2003. u 00:29 - pre 221 meseci
Da, zaista radi. U biti bio sam glup pa sam razumio da radi kada više nije javljao grešku. Doduše zamarao sam se sa drugim problemom jer nisam mogao da unesem istu pomenjivu i u link. Ne radi savjet od mladenovicz. Skrojio sam drugu shemu sa dinamic multiple select form. Imam dobru subrutinu za izradu dinamičkog multi select drop down menija i tu je nastao novi problem. Naime ne mogu da pronađem riješenje za sortiranje ispisa iz datoteke sa tri guerystringa. Za jedan nema problema, ali za tri ne znam kako da napravim SQL upt ili filter. Sa jednim querystringom sortiranje nije problem, ali sa tri ne znam. To je isto riješenje gornjeg problema, ali na drugi naćin. Možda i bolji(češći).

Hvala najljepša!
Hvala najljepša!
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.041net.co.yu



+1 Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP02.07.2003. u 00:33 - pre 221 meseci
request("slog") je naravno promenjiva koju je on poslao sa prethodne stranice bilo preko GET ili POST

ako je poslato sa get trebao bi staviti
request.querystring("slog")

a ako je sa post (iz formulara)
request.form("slog")

samo request("slog") ce potraziti i get i post, zavisi koji od njih postoji... ne znam sta se desava ako postoje oba ?

a pre svega treba da stavi

dim slog
slog = request("slog")

i da zameni request("slog") svuda de se pojavljuje samo sa slog


Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.041net.co.yu



+1 Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP02.07.2003. u 00:40 - pre 221 meseci


mozes da napravis detaljniji sql query

primer

conn.execute("select * from myTable where prezime='Stanoje' AND Ime='Ivan' ")

kao sto vidis AND dodaje mogucnost ubacivanja vise polja za sortiranje... mozes da koristis i OR ili da simuliras not sa AND ime<>'Ivan'

primer

"select * from myTable where ime='Janko' or ime='Marko' and prezime<>'Stanoje' "

ili mozes da koristis
FILTER funkciju da filtriras gotov recordset

www.devguru.com
tu ces naci detaljnije objasnjenje....

Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

tjelka
zvonko staklic
Hollywood

Član broj: 7185
Poruke: 109
*.dialin.iskon.hr

Sajt: www.modul-c.com


Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP02.07.2003. u 02:25 - pre 221 meseci
Ono što sam složio izgleda ovako, ali stalno javlja grešku. Ispreturao sa navodnike i apostrofe na sve moguće naćine u SGL upitu ali ne ide! Ispod koda navodim grešku koju mi javlja.

<html>
<meta name="Microsoft Border" content="tlrb, default">
<body>
<%
Dim connStr
connStr = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPath("fileDB.mdb")
dim odabir1,odabir2
odabir1=request("cij")
odabir2=request("proiz")
dim objrs
set objrs=server.createobject("adodb.recordset")
set objrs = connStr.execute("select * from rabljeni where cijena ='odabir1' and proizvodac ='odabir2'")



if objrs.eof then
response.write "Nije prona&#273;en traženi podatak"
else
do while not objrs.eof
response.write "<b>" & objrs("proizvodac") & "</b><br>"
response.write "<b>" & objrs("tip vozila") & "</b><br>"
response.write objrs("godina proizvodnje") & "<br>"
response.write "Cijena: " & objrs("cijena") & "<br>"
response.write "Opis: " & objrs("opis") & "<br>"
objrs.movenext
loop
end if
objrs.close
set objrs=nothing

%>

</body>
</html>

Greška koju mi javlja!

Error Type:
Microsoft VBScript runtime (0x800A01A8)
Object required: 'Provider=Microsoft.J'
/lodoli/posjetiocrabljeni.asp, line 14


Browser Type:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705)

Page:
POST 20 bytes to /lodoli/posjetiocrabljeni.asp

POST Data:
proiz=honda&cij=3000

Time:
Wednesday, July 02, 2003, 1:09:52 AM


More information:
Microsoft Support

Hvala najljepša! Ako me izvučete, svima po uslugu dugujem. mailto:[email protected]
Hvala najljepša!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP02.07.2003. u 02:40 - pre 221 meseci
Dim connStr
connStr = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPath("fileDB.mdb")

Dakle connStr je string.
Kasnije u kodu imaš:

set objrs = connStr.execute("SELECT .... ")

Pobrkao si connection objekt i connection string.

Gde ti je connection objekt?

Pozdrav:)
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

tjelka
zvonko staklic
Hollywood

Član broj: 7185
Poruke: 109
*.dialin.iskon.hr

Sajt: www.modul-c.com


Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP02.07.2003. u 03:19 - pre 221 meseci
Evo ga!!!

Hvala najljepša majstori! Usluga još uvijek stoji, pa ako nešto mogu da napravim bilo fizički bili psihički.

Kod ide ispod, pa kako bi japanci rekli "nikad ne reci nikad" ima još jedan mali problemčić, a taj je da koju god kombinaciju ova dva upita u padajućem izborniku pogodim nikada ništa ne ispisuje nego javlja da nema ništa za ispisati kao što sam i predvidio u skripti. I kada pogodim upis točno po zapisu koji je u datoteci. Pa ako ide još malo...!
Hvala najljepša!

Evo koda kome treba, ako treba ispod je i kod sa padajućim menijima drugog asp obrasca:

<%@ language=vbscript %>

<html>
<meta name="Microsoft Border" content="tlrb, default">
<body>
<%
Dim connStr
Set connStr = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
connStr.open = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPath("fileDB.mdb")

dim odabir1,odabir2
odabir1=request("cij")
odabir2=request("proiz")
dim objrs
set objrs=server.createobject("adodb.recordset")
set objrs=connStr.execute("select * from rabljeni where cijena ='odabir1' OR proizvodac ='odabir2'")



if objrs.eof then
response.write "Nije prona&#273;en traženi podatak"
else
do while not objrs.eof
response.write "<b>" & objrs("proizvodac") & "</b><br>"
response.write "<b>" & objrs("tip vozila") & "</b><br>"
response.write objrs("godina proizvodnje") & "<br>"
response.write "Cijena: " & objrs("cijena") & "<br>"
response.write "Opis: " & objrs("opis") & "<br>"
objrs.movenext
loop
end if
objrs.close
set objrs=nothing

%>

<p ALIGN="center"><a TITLE="naslovna stranica" HREF="rabljeni.asp">povratak na
naslovnu stranicu</a></p></body>
</html>

KOD DRUGOG OBRASCA SA MENIJIMA ZA UPIT. mENIJI SU DINAMIČKI I ISPISUJU ZAPISE IZ DATITEKE:

<%
'***********************************************************************************
'Subroutine for droplist box
'
'PURPOSE: Reusable code to be called for placement of droplist box
' in a form or page
'
'PARAMETERS:
'strSQL = Defines SQL statement
'strFieldName = Defines field name in database table
'strDefault = Defines default value in droplist
'StrBoxName = Defines name of droplistbox
'strBoxTitle = Defines the title shown next to droplist box on screen
'strConn = Defines the database connection string
'***********************************************************************************


Sub Droplist(strSQL,strFieldName,strDefault,StrBoxName,strBoxTitle,strConn)

'Set Cursor
'-------------------------------------------------------------------------
Const adOpenStatic=3

' create the recordset, open it, sort, and move to first record
'-------------------------------------------------------------------------

Set rs = Server.CreateObject ("ADODB.Recordset")
rs.Open strSQL, strConn, adOpenStatic


rs.movefirst

'Ouput result to droplist box
'-------------------------------------------------------------------------
%>

<%=strBoxTitle%>
<SELECT Name = <%=StrBoxName%> SIZE="1">
<OPTION SELECTED> <%=strDefault%> </OPTION>
<%do until rs.EOF%>
<OPTION> <%=rs(strFieldName)%> </OPTION>
<%rs.movenext
loop%>
</Select>

<%
'Close and clean up
'-------------------------------------------------------------------------
rs.close
set rs=nothing
End sub
%>

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Droplist Box Examples</TITLE>
<META name="description" content="">
<META name="keywords" content="">
<META name="generator" content="VisualN++">

</HEAD>

<BODY BGCOLOR="#FFFFFF" TEXT="#000000" LINK="#0000FF" VLINK="#800080">

<CENTER>
<H2>&nbsp;</H2>
<HR>

<FORM name="userfrm" action="posjetiocrabljeni.asp" method = "post" >
<TABLE border=0 bgcolor="#ffffff" width=100%><TR>
<TD align="left" width=35% valign="top" >

<%

strSQL = "SELECT proizvodac FROM rabljeni ORDER BY proizvodac "
strFieldName = "proizvodac"
strDefault = "odaberite proizvođaca"
StrBoxName = "proiz"
strBoxTitle = "<B>title: </B>"
strConn = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPath("fileDB.mdb")
Response.write ("Droplist box No. 1" & "<BR>")
Call Droplist(strSQL,strFieldName,strDefault,StrBoxName,strBoxTitle,strConn) %>

<BR>
<BR>
<HR>

<%

strSQL = "SELECT cijena FROM rabljeni ORDER BY cijena "
strFieldName = "cijena"
strDefault = "odaberite cijenu"
StrBoxName = "cij"
strBoxTitle = "<B>title: </B>"
strConn = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPath("fileDB.mdb")

Response.write ("Droplist box No.2" & "<BR>")
Call Droplist(strSQL,strFieldName,strDefault,StrBoxName,strBoxTitle,strConn)

%>

</TD></TR></Table><input type=submit value="Potvrdi"></Form>

</BODY>
</HTML>




Hvala najljepša!
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.ppp-bg.sezampro.yu



+1 Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP02.07.2003. u 03:21 - pre 221 meseci
prva greska je konekcija

Code:
set connStr = server.createobject("adodb.connection")
connstr.open  "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPath("fileDB.mdb")



ova linija ti uopste ne treba, izbaci to...
set objrs=server.createobject("adodb.recordset") // ovu liniju izbaci


druga greska je
sql query
koji treba da glasi

Code:
set objrs = connStr.execute("select * from rabljeni where cijena ='"& odabir1 &"' and proizvodac ='"& odabir2 &"' ")


dakle, ako stavis samo 'odabir1' ili 'odabir2' oni se gledaju kao string (ne promenjiva) , moras da ubacis

' " & odabir1 & " '

u slucaju da je odabir1 broj, onda ti ne trebaju "sitni navodnici"

ukoliko je u pitanju broj

" & odabir1 & "

p.s. ASP razlikuje samo tri vrste promenjive, broj, string i true/false

[Ovu poruku je menjao Aleksandar Vasic dana 13.05.2009. u 17:23 GMT+1]
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.ppp-bg.sezampro.yu



+1 Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP02.07.2003. u 03:30 - pre 221 meseci
tvoj problem je u ovoj liniji... resenje pise u mojoj prethodnoj poruci...

Code:
set objrs=connStr.execute("select * from rabljeni where cijena ='odabir1' OR proizvodac ='odabir2'")


[Ovu poruku je menjao Aleksandar Vasic dana 13.05.2009. u 17:22 GMT+1]
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

perhanNS

Član broj: 219132
Poruke: 5
212.200.215.*



Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP13.05.2009. u 12:19 - pre 150 meseci
Ljudi molio bih vas za pomoć tj pojašnjenje nečega što ima veze sa ovim o čemu se raspravljalo na ovoj temi.

Radio sam neki sajt u ASP-u za faks. Imam ovaj deo koda:

Code:
strSQL = "SELECT [Sifra_Pro] FROM Programi where [Ime_Pro]='" & Session("Ime_Pro")& "'"
Set rs = conn.Execute(strSQL)


Profesor mi je tražio da mu objasnim ovaj donji red. JA sam mu rekao da je set ključna reč koju koristimo kada promenljivoj zadajemo vrednost. Da je rs promenljiva, conn objekat, a Execute funkcija.
Onda me je pitao šta znači tačka izmedju conn i Execute. Nisam imao odgovor na ovo pošto nit nam je predavao ASP nit imamo neki udzbenik, bukvalno sam taj sajt krpio tražeći po netu i totalni sam početnik.

Onda me je pitao kako se zove to što je u zagradi znači ovo (strSql). Ja sam tu nešto lupio da je to promenljiva koja sadrži ovaj gore SQL upit tj string koji kada se izvrši kreira recordset. Onda me je napljuvao i rekao mi da dodjem kad to naučim.

Gledao sam atribute za execute funkciju i jedino što sam uspeo da nadjem je da je to putanja do neke druge asp stranice koja treba da se izvrši.

Jel zna možda neko šta sam trebao da odgovorim za to i za onu tačku??

[Ovu poruku je menjao Aleksandar Vasic dana 13.05.2009. u 17:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

perhanNS

Član broj: 219132
Poruke: 5
212.200.215.*



Profil

icon Re: definiranje SELECT u sql pomoću ASP13.05.2009. u 15:39 - pre 150 meseci
evo šta mi je jedan dosta upućeniji (od mene) kolega napisao:

"ta tacka se koristi kada se nesto radi sa atributom nekog objekta npr dodela vrednosti, promena vrednosti isl
objekat.atribut
e sad za ovo nisam siguran: u ovom slucaju objekat conn poziva funkciju execute ako je to tacno to znaci da tacka takodje moze da razdvaja objekat od funkcije koja je vezana za taj objekat tj execute je funkcija koja pripada objektu conn, isto kao da je atribut tog objekta.
Razlika po kojoj se vidi da je to funkcija je ovo u zagradi
To u zagradi je argument koji se prosledjuje funkciji - to je hteo da cuje
To jeste promenljiva mada moze biti i konkretan podatak koji se prosledjuje funkciji (u ovom slucaju argument je sql upit koji se prosledjuje). Taj argument funkcija koristi pri svom izvrsavanju
Funkcija ima argumente a objekat atribute"

to je valjda to. bio bih zahvalan za još neko mišljenje ako neko ima nešto da doda ili ispravi.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: definiranje SELECT u sql pomoću ASP

[ Pregleda: 4985 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.