Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?

[es] :: C/C++ programiranje :: Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?

[ Pregleda: 2457 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.beotel.net



+3 Profil

icon Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?25.06.2003. u 18:43 - pre 224 meseci
Ukratko:

Ako imam u jednom .h fajlu ClassA : ClassB, a zatim u drugom .h fajlu ClassA : ClassC, da li je to ekvivalentno sa ClassA : ClassB, ClassC?

A ako nije, cemu sluzi takav ispis?
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?25.06.2003. u 22:51 - pre 224 meseci
Ne razumem šta hoćeš da pitaš, tako da je najbolje da daš konkretan (radeći po mogućstvu) primer (sors kod)...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

BATE

Član broj: 4159
Poruke: 24
195.66.182.*



Profil

icon Re: Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?26.06.2003. u 12:56 - pre 224 meseci
Naravno da nije isto, probaj da ukljucis oba headera odjednom i javice ti redefinition klase A. U jednom headeru klasa A nasljedjuje klasu B, a u drugom klasa A nasljedjuje klasu C... u zavinosti od toga koji header ukljucis imat ces klasu A sa odgovarajucim nasljedjem. Oba headera nikako :)
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.beotel.net



+3 Profil

icon Re: Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?26.06.2003. u 15:22 - pre 224 meseci
Hvala na odgovoru, to je ono sto sam mislio. Na zalost radi se o izradi dokumentacije (UML modela) i imam samo te header-e, jos uvek nisam dobio source - pa sam na osnovu njih pokusao da steknem sliku sta se desava dok ne stigne sve ostalo.

Znaci ne znam trenutno gde se koji i kada include-uje. Elem, mozes molim te da mi pojasnis malo logiku zasto bi se koristila klasa istog imena a razlicitih implementacija. Pa ako treba inkludujes jedan ili drugi header. Zasto ne bi recimo napravio dve klase pa pozivao onu koja ti treba?

Ne kontam taj pristup.
 
Odgovor na temu

BATE

Član broj: 4159
Poruke: 24
195.66.182.*



Profil

icon Re: Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?26.06.2003. u 16:31 - pre 224 meseci
Pa onaj ko je modelovao (projektovao) aplikaciju vjerovatno je imao potrebu za odredjenim funkcijama (funkcijama klaseA) koje su zajednicke i odnose se na obradu podataka iz klaseB i klaseC. Vjerovatno nije bas najbolje sa polimorfizmom i virtualnim funkcijama pa je napravio dvije klaseA gdje je staticki odredio koji podaci i funkcije (odnosno koja klasaB ili klasaC) ce biti obradjivana. A moguce da postoji i neki drugi specificniji razlog. Bez tijela klasa ne mogu puno zakljucit, al ovakva logika i projektovanje se najcesce dogadja kad ljudi zaobilaze polimorfizam.
 
Odgovor na temu

BATE

Član broj: 4159
Poruke: 24
195.66.182.*



Profil

icon Re: Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?26.06.2003. u 16:32 - pre 224 meseci
A sto se tice UML modela, imas alat RationalRose koji podrzava inverzni inzenjering uml modela. sacekaj kompletan kod i za sekund ces dobiti kompletan UML model, bez muke
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Ista klasa u dva header-a, sta to znaci?

[ Pregleda: 2457 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.