Vidi,tv je bio jedan od uslova na mom kompu pa sam mu shodno tome i posvetio paznje i mogu da ti kazem samo moja iskustva sa tri kartice koje sam specijalizirao sa svime sto postoji na net-u...ne sumnjam u ono sto @storm kaze za skuplje kartice ali ih nisam probao tako da su ove moje do 50eu uz obavezan daljinski(mada ti nije bitan jer za cca 10eu imas univerzalan daljinski za komp) i FM...
Prvo sam imao pixel view tv HD (pro link) i nikad vise,sve je odvratno mada je slika OK,ali puca kad se menjaju kanali i los SW,problemi sa dobijanjem zvuka tako da nije vredno paznje valjda zbog conexant chip-a 2388x za koji se ispostavilo da je zajeban...
Zatim asus TV-FM sa korektnom slikom,nekvalitetnim daljinskim,odvratnim SW ali uz chris tv danas kod drugara radi sasvim OK za te pare sa sve snimanjem i FM-om...
Potom mi je iz stare dobre Rusije dosla pod ruku Avermedia kojom sam prezadovoljan i zamisli ima odlican svoj SW iako koristim flytv(opet Ruski)...snimanje u vise formata,najbolje u mpeg2 720x584(tako nesto) i sve pici...jos mi je bolje sto iskljucivo radi sa ext audio izlazom koji povezujes spolja sa audiom i nema frke...
Dva najzastupljenija chip set-a koja treba da uzmes su ti conexant bt878 i philips 713x i sve na netu je za njih,ostalo slabije...SW-om proizvodjaca se nemoj baviti jer christv,flytv2000 i dscaler moraju da ti odrade fantastican posao...
Kazem,to su ove kucne jeftinije varijante a za ove skuplje ti ne znam...ono cime se ja vodim kod TV kartice je da je slika bolja nego na novom Samsung TV 63cm,da je dobar zvuk bez smetnji,da kvalitetno snima i da OBAVEZNO prihvata slabije kanale bez "kompjuterskog" prekida slike mada se i u SW moze stelovati da ne prekida sliku slabijeg kvaliteta...
Ovi sofweri koje sam ti naveo usput imaju pregrst filtera i ostalih cuda koji uz mnooggo stelovanja i proba apsolutno PC pretvaraju u realan TV ali to je sad vec indivudalna stvar ko kako voli i ko ce kako namestiti,bitno je da ima dosta opcija...
pozdrav
DM500s,SS2HD2, 19,16,13,1
SBB ADSL 16/1
Phenom II X2@X4
[email protected],gigabyte MA770-UD3
Kingston hyper 2x1GB@1066
WD 2x320GB AAKS SATA 2-raid0
GTX460 OC 1GB DDR5
Corsair 450W
Total tv+skystar HD2
Monitor Dell P2314H IPS LED