Citat:
nego, i dalje mi nije jasno to što ti kažeš. znači, meni se zove Datoteka a pristupa mu se sa alt-f? to mi je još čudnije.. dobro, biće lakše meni, ali zar nije cilj bio da bude lakše onima koji će to da koriste?
gde je tu logika da Datoteka->Štampa bude ctrl-P ?!? kako to ljudi da zapamte?!?
Izgleda da je upravo tako. Ovo sto sledi je za cirilicnu verziju. Meniju ne mozes da pristupis sa alt+XX ukoliko ti nije tastatura (mislim na kodni raspored) prebacena na cirilicu. Kad prebacis na cirilicu pristupas mu isto kao u eng verziji, ali je ispostovano da se
Datoteka meniju pristupa sa alt+d , a isto tako i ostalim menijima. Precice su ostale iste i stampa je ctrl+p itd, otvori (open) je ctrl+o i za njih nije bitan kodni rasprored, mozes i iz EN.
Sta je tu logicno ne znam, meni je lakse da su precice ostale iste, a oni koji tek uce, svejedno im je. Ja nikada nisam razmisljao sto je "cut" ctrl+x, a "paste" ctrl+v . Niti "cut" ima "x" u sebi, niti "paste" ima "v", pa opet sljaka. Isto tako je onima sto idu kod Zarka na kurs :o))) svejedno sto je "stampaj" tj. "print", ctrl+p . Mislim da je ovo dobar potez.
Citat:
ako treba nekome preko telefona da objašnjavam gde šta da klikne.. ja mu kažem File->Print a on me pita gde je to ;)
Isti slucaj postoji i sa svim lokalizovanim verzijama windows-a. Ja sam skoro sestri preko ICQ-a objasnjavao nesto i jedva sam uspeo jer joj je win na nemackom. Nemci ili Francuzi se nisu bunili kada su im lokalizovali Win, samo kod nas postoji problem, ne mozemo da se naviknemo, ma daj...
Citat:
nego da se to meni ne sviđa zbog toga i toga (na to valjda imam pravo)
Ma, naravno, nisam ja mislio nista lose, nego me tvoj post podsetio na pre vise godina kada se tek pojavio W95, pa su ljudi pljuvali po njemu iako ga 95% njih nije ni videlo.
"Black holes are where God divided by zero."
- Steven Wright