Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Munjovi ...

[es] :: Linux :: Munjovi ...

[ Pregleda: 3883 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

m r v a

Član broj: 8
Poruke: 1843
*.yubc.net



Profil

icon Munjovi ...04.09.2001. u 14:09 - pre 245 meseci
hm ...
da li neko zna kako bih mogao da pomocu _bash_ ( ne programskim jezikom C!!! ) prikazem onu munju .... kao pri fsck proveri diska ... rotirajuci slash ... ili kako vec ??
i jos neso ....
kako da iscrtavam tackice na ekranu dok je neki job u cekanju ....
npr.
Ur sys going on reboot in 5 sec ........ pa onda ove zadnje tackice idu ... jedna po jedna ....sa delay-om ??

nadam se da sam bio razumljiv .... lol


[Ovu poruku je menjao m r v a dana 09-06-2001 u 09:27 PM GMT]
 
Odgovor na temu

nemesis

Član broj: 270
Poruke: 1788
*.news.tehnicom.net



+17 Profil

icon Re: Munjovi ...04.09.2001. u 17:07 - pre 245 meseci
Citat:
m r v a je napisao:
nadam se da sam bio razumljiv .... lol


pogledaj man echo :))
imash tu opcije za echo -e koja aktivira interpret mod ... pa imash "b" koji ti je bachspace ... pazi "" kad zelish morash "\" da stavish ...
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Munjovi ...04.09.2001. u 17:45 - pre 245 meseci
Evo ga munje.sh, neka bude kao mala biblioteka 'efekata' pa kad je neko dopuni neka postuje ovde izmene da bi i ostali mogli da koriste.. Ovo je uradjeno za 2 minuta, ne zamerite :)








http://es.verat.net/pub/munje.txt







Snimi ovo u /usr/include/munje.sh i na vrh svoje scripte dodaj:




. /usr/include/munje.sh




.. i onda tamo gde ti treba jedno ponavljanje munje, stavis samo:




munjica









Ajd sugerisite da se ovo unapredi nekako prilicno je tupavo za sada :)


[Ovu poruku je menjao Gojko dana 09-04-2001 u 05:56 PM GMT]
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.fwi.com



+1 Profil

icon Re: Munjovi ...04.09.2001. u 23:24 - pre 245 meseci
Code:

#include<stdio.h>
int main(){
 int i = 0;
 for ( i =1;i  <= 5 ; i++ ){
  printf("\r%d",i);
  fflush(stdout);
  sleep(1);
}
}


[Ovu poruku je menjao predator dana 09-04-2001 u 10:25 PM GMT]
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Munjovi ...04.09.2001. u 23:46 - pre 245 meseci
PreedatorU, doradjuj ovo moje nemoj da pises novi kod i to jos pritom C i pritom samo broji a ne vrti slash kako je trazeno. Hocemo munje dakle!
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.fwi.com



+1 Profil

icon Re: Munjovi ...05.09.2001. u 05:40 - pre 245 meseci
Ma i munjovi se moze uraditit ;o))) Samo je to sve pitanje ideje ba ;o)
 
Odgovor na temu

c00l_daem0n
Beograd

Član broj: 309
Poruke: 294
*.telekom.yu

Jabber: andrew@elitesecurity.org
ICQ: 53650656


Profil

icon Re: Munjovi ...05.09.2001. u 21:01 - pre 245 meseci
#include <stdio.h>

int main(){

int i=0;
char c[]={47,45,92,124};

do
{
if (i==4)
i=0;
printf("b%c",c);
i++;
}
while(1);

return 0;
}


evo jedan na brzinu, ne doradjen code, mada nije u bash-u .
Would you translate me on the other page in face = Da li biste me preveli na drugu stranu ulice
 
Odgovor na temu

m r v a

Član broj: 8
Poruke: 1843
*.yubc.net



Profil

icon Re: Munjovi ...06.09.2001. u 21:26 - pre 245 meseci
Citat:
m r v a je napisao:
pomocu bash prikazem onu munju ....


"aman zaman !" ( ovo sam danas cuo L;)) )
:P

shell bre ljudi ... ne Ce !
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Munjovi ...07.09.2001. u 03:40 - pre 245 meseci
Code:

#/usr/local/bin/bash

SLEEPTIME=0.02
echo -n "Please wait  "
i=0;
while [ ! $i -eq 30 ]; do
    i=`expr $i + 1`;
    sleep $SLEEPTIME; echo -ne "b/";
    sleep $SLEEPTIME; echo -ne "b-";
    sleep $SLEEPTIME; echo -ne "b\";
    sleep $SLEEPTIME; echo -ne "b|";
done
echo -e "b... Done!"

echo -n "Your system will reboot in 5 seconds ";
i=0;
while [ ! $i -eq 5 ]; do
    i=`expr $i + 1`;
    sleep 1; echo -n ".";
done
echo " NOW!"


Tako nešto?


[Ovu poruku je menjao random dana 09-07-2001 u 03:45 AM GMT]
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

m r v a

Član broj: 8
Poruke: 1843
*.yubc.net



Profil

icon Re: Munjovi ...07.09.2001. u 13:42 - pre 245 meseci
yea bas to !!!
samo ... dobija se pomalo anoying
sleep: invalid time interval `0.02'
sleep: invalid time interval `0.02'
jedno par tisuca hiljada puta ......
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Munjovi ...07.09.2001. u 14:29 - pre 245 meseci
Apgrejduj taj zastareli sleep, sta da ti kazem, meni u FreeBSD-u radi :)
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Munjovi ...07.09.2001. u 15:12 - pre 245 meseci
Moguće da tvoj sleep ne podržava zadavanje ne-celog broja sekundi. Evo skrpio sam nešto što bi moglo biti od pomoći, ili makar od edukativne koristi... Program koji spava određeni broj milisekudi...

[http://www.bsd.org.yu/~random/milisleep.c]

Code:

/*
 * milisleep.c
 * [email protected], september 2001.
 *
 * Sleeps for a specified number of miliseconds, then exits.
 *
 * To compile, type
 *
 * $ cc -o milisleep milisleep.c
 *
 * Then put it somewhere convenient, like /usr/bin...
 *
 */

#include <time.h>
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>

int main (int, char *[]);
void usage (void);

int main(int argc, char *argv[])
{
    struct timespec time_to_sleep;
    int mili;
    int sek;
    long nano;

    if (argc != 2) {
        usage();
    }

    if ((mili = atoi(argv[1])) <= 0) {
        (void)fprintf(stderr, "invalid time to sleepn");
        usage();
    }

    sek = (mili-(mili%1000))/1000;
    nano = (mili%1000)*1000000;

    time_to_sleep.tv_sec = sek;
    time_to_sleep.tv_nsec = nano;

    return nanosleep(&time_to_sleep, (struct timespec *)NULL);
}

void usage()
{
    (void)fprintf(stderr, "usage: milisleep milisecondsn");
    exit(1);
}

int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: Munjovi ...07.09.2001. u 15:20 - pre 245 meseci
Pa ga onda isprobaj:

Code:

#!/usr/local/bin/bash  
SLEEPTIME=20
echo -n "Please wait  "
i=0; while [ ! $i -eq 30 ]; do
    i=`expr $i + 1`;
    ./milisleep $SLEEPTIME; echo -ne "b/";
    ./milisleep $SLEEPTIME; echo -ne "b-";
    ./milisleep $SLEEPTIME; echo -ne "b\";
    ./milisleep $SLEEPTIME; echo -ne "b|";
done
echo -e "b... Done!"


P.S. Eksperimentiši sa raznim (ekstremno malim) vrednostima za SLEEPTIME...
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

[es] :: Linux :: Munjovi ...

[ Pregleda: 3883 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.