Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sa C# na C++ , ima li svrhe ?

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Sa C# na C++ , ima li svrhe ?

[ Pregleda: 3997 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gdjuric
Goran Djuric
Sabac

Član broj: 66464
Poruke: 32
212.200.144.*

Sajt: www.amalteja.co.yu


Profil

icon Sa C# na C++ , ima li svrhe ?05.02.2007. u 11:38 - pre 188 meseci
Sta mislite ima li svrhe baviti se c++ ako vec radim 2-3 godine dosta uspesno u c#... Da ne odemo bas presiroko ... konkretno se bavim knjigovodstvenim aplikacijama i MS SQL-om i odnedavno Oracle bazama...
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.solent.climaxgroup.com.



+4 Profil

icon Re: Sa C# na C++ , ima li svrhe ?05.02.2007. u 13:06 - pre 188 meseci
Za takvu vrstu softvera nema preteranog smisla prelaziti na C++.
U principu, koristi alat koji ti najbolje zavrshava posao.
 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Sa C# na C++ , ima li svrhe ?05.02.2007. u 13:56 - pre 188 meseci
ne
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.paws.umds.ac.uk.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Sa C# na C++ , ima li svrhe ?14.03.2007. u 21:41 - pre 187 meseci
Naravno da ima svrhe. Prema TIOBE analizi (http://www.tiobe.com/tpci.htm) C# konstantno ide dole, sto je isti slucaj i sa JAVOM i C-om, koji trenutno vode.

I C# i C++ imaju svoja mesta. Licno misljenje - najbolje je znati ih oboje.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.microsoft.com.



+18 Profil

icon Re: Sa C# na C++ , ima li svrhe ?14.03.2007. u 21:56 - pre 187 meseci
C/C++ ti nece pomoci za tu vrstu aplikacija - tacnije, postoji vrlo ogranicen broj slucajeva gde je C/C++ bolji alat od nekog viseg jezika. Link koji je postovao Leka je vrlo koristan, ali imaj u vidu da TPCI prati celokupno trziste, sto ne znaci da je situacija ista u segmentu u kojem ti radis. Znaci ukoliko ne nameravas da menjas segment (a knjigovodstva ce uvek biti :)), TPCI ne mora da bude suvise relevantan.

A inace kada smo vec kod TPCI-a, najinteresantnija kolona je delta u odnosu na proslu godinu (Mart 2006). Ta cifra ti je prakticno 'prvi izvod', i daje ti indikator sta i koliko raste, odnosno aproksimaciju gde ce biti za godinu ili dve. C# je inace jedini application language koji raste na tabeli, tako da deluje kao dobra investicija ako ces da pises programe. Pretpostavljam da ljudi nece knjigovodstvo u PHPu :).
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
65.213.80.*



+6 Profil

icon Re: Sa C# na C++ , ima li svrhe ?15.03.2007. u 13:39 - pre 187 meseci
Hehehe, lepo je videti stare lavove na okupu :D

Da se i ja malo pravim pametan: za knjigovodstvo je C# definitivno bolji izbor.

Ako želiš da se prešaltuješ na "pravo" programiranje (sistemsko, grafika, real-time,...) onda je C++ ne samo bolji nego i jedino mogući izbor (OK, tu su i C i Fortran). Lično sam imao prilike da radim sa C#-om kao primarnim jezikom 2 godine i jedva sam dočekao priliku da se vratim na C++. Doduše, morao sam da manje-više pređem na Linux što me baš i ne oduševljava :)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Sa C# na C++ , ima li svrhe ?

[ Pregleda: 3997 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.