Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Viša škola za računarstvo i informacione tehnologije

[es] :: Vodič za učenje :: Viša škola za računarstvo i informacione tehnologije

[ Pregleda: 7285 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zeljko Terzic
Montenegro, Podgorica

Član broj: 6489
Poruke: 259
195.66.181.*

Sajt: www.zeljko.net


+1 Profil

icon Viša škola za računarstvo i informacione tehnologije13.06.2003. u 18:50 - pre 235 meseci
Prirodno matematički fakultet Podgorica - Viša škola za računarstvo i informacione tehnologije

Od ove godine Prirodno matematički fakultet Podgorica organizuje višu školu za računarstvo i informacione tehnologije.Sve potrebne informacije mogu se dobiti na ovom sajtu.


O višoj školi

Viša škola za računarstvo i informacione tehnologije priprema studente za računarska zanimanja i daje diplomu prvog stepena visokog obrazovanja.
Škola traje dvije godine, odnosno, četiri semestra. U svakom semestru slušaju se predavanja sa vježbama iz pet predmeta. Svi predmeti su jednosemestralni i nose ukupno šezdeset bodova.

Pored opštih računarskih znanja i programiranja na nekoliko programskih jezika, škola svojim programom obuhvata i sadržaj oficijelnih škola svih velikih softverskih kompanija. Škola poseduje savremeno opremljenu računarsku laboratoriju.

Sa završetkom Škole, studenti stiču pravo da nastave studije na završnoj godini Visoke škole za racunarstvo i informacione tehnologije ili na trecoj godini cetvorogodišnjih studija racunarstva.

Sa diplomom Škole mogu se kompetentno obavljati poslovi programera, sistem analiticara, specijaliste za podršku računaru, kao i specijaliste za internet tehnologiju poput web tehnicara , web server administratora, web sajt dizajnera i internet programera.

O upisu

Za upis u Školu neophodan je prijemni ispit. On je tako pripremljen da svakom kandidatu koji položi prijemni garantuje da ima sposobnost da studira u Školi po režimu semestar za semestar.
Ove godine Škola upisuje 60 studenata, koji sami finansiraju školovanje. Cijena po semestru iznosi 500 €. Prijave za upis u Školu podnose se 23. i 24. juna 2003. godine u Zgradi tehnickih fakulteta u Podgorici

Uz prijavu, podnose se originalna svjedočanstva o završenom trecem i cetvrtom razredu srednje škole, originalna diploma o položenom završnom, odnosno, maturskom ispitu i izvod iz maticne knjge rođenih. Nosioci diplome Luča ili njoj odgovarajuce diplome, prilažu i diplomu.

Pravo da polažu prijemni ispit za upis u Školu imaju đjaci sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom. Đaci sa završenom trogodišnjom srednjom školom to pravo sticu polaganjem diferencijalnog ispita.

Diferencijalni ispit (matematika i testovi srpskog i stranog jezika) polaže se 26. i 27. juna u 8 casova u Zgradi tehničkih fakulteta u Podgorici.

Na prijemnom ispitu polaže se matematika i fizika ili informatika. Prijemni se polaže 30. juna i 1. jula u 15 casova u Zgradi tehničkih fakulteta u Podgorici.

Nastavni plan
Nastavni plan možete naći
http://www.pmf.cg.ac.yu/Visa/NastavniPlanVisa.php

Kako vam se cini?
Potpis :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za učenje :: Viša škola za računarstvo i informacione tehnologije

[ Pregleda: 7285 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.