Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Promena imena fajla

[es] :: PHP :: Promena imena fajla

[ Pregleda: 3365 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

E-one
Ivan Lazarevic
Beograd

Član broj: 45404
Poruke: 54
*.cpe.vektor.net.



Profil

icon Promena imena fajla02.02.2007. u 12:54 - pre 186 meseci
U formi za unos postoji polje za unos naslova i fajla. Prilikom uploada ime fajla promenim u naslov. I to radi lepo kada u naslovu nema nasih slova. Ali ako je naslov žžž ime fajla bude žžž.jpg
Ima li neko ideju kako da resim ova problem?
 
Odgovor na temu

dootzky
Programmer, PHP, Python, web development
beograd

Član broj: 85021
Poruke: 134
*.ewepc.net.



+1 Profil

icon Re: Promena imena fajla02.02.2007. u 13:17 - pre 186 meseci
imam dosta ideja, ali je verovatno najbolje resenje da iskoristis "regular expression" iliti REGEX, i cuvam samo osnovna slova alfabeta i brojeve (a-z, A-Z, 0-9), i trebalo bi to da ti pije vodu.

evo ti link, da bi lakse napisao regex: http://www.webpronews.com/expe...ToRegularExpressionsInPHP.html

doduse ovo je mozda malo onako resenje, jer, sta se desava ako imas ime fajla koje je npr:
"susti_voda.txt" (shushti voda, dakle dva slova SH), ti ces onda izbacivanjem tih gluposti ostati samo na
"uti_voda.txt",

pa to i nije mozda najsvetlije resenje..... hm hm....

a mozda da ti uradis ovaj trip:

1) das im unos
2) onSubmit -> verifikuj da li postoji makar JEDAN karakter koji nije standardan, tj. koji ti ne dozvoljavas, i ako ga nadjes -> vrati ih na korak 1). loop. dok ne urade kako treba.
3) snimi ime fajla itd.

i naravno vidi da to podelis nekako, da ne bi morao stalno fajl da se upload-uje dok oni ne ubodu pravi naslov.


---------------

ILI! ili mozda ovako:

- napravis JS koji ce ti to raditi, pre submitovanja.
slicna je logika kao kada ti neko unosi username/password na sajtu za registraciju (dakle prvi put), ne smes da pustis svsta. baci pogled:
http://www.oreillynet.com/pub/...ipt/2001/08/10/form_valid.html
http://developer.apple.com/internet/webcontent/validation.html

to je taj trip, cenim da je clanak isti

hope it helps,
poz,
dootzky
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4388
194.106.174.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Promena imena fajla02.02.2007. u 16:24 - pre 186 meseci
Ja bih to radio kao i ES, dakle transliteracija slova u ASCII latinicu tako da šušti_voda postaje susti-voda.txt

edit: typo

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 03.02.2007. u 01:15 GMT+1]
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

E-one
Ivan Lazarevic
Beograd

Član broj: 45404
Poruke: 54
*.cpe.vektor.net.



Profil

icon Re: Promena imena fajla02.02.2007. u 22:21 - pre 186 meseci
Hvala na pomoci, evo funkcije koja mi je resila problem.

Code:


function Transliteracija($st){

 $st=str_replace("ž","z",$st);
 $st=str_replace("ć","c",$st);
 $st=str_replace("č","c",$st);
 $st=str_replace("š","s",$st);
 $st=str_replace("đ","dj",$st);
 $st=str_replace("Ž","Z",$st);
 $st=str_replace("D","C",$st);
 $st=str_replace("C","C",$st);
 $st=str_replace("Š","S",$st);
 $st=str_replace("Đ","DJ",$st); 
 return $st;

}



 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4388
194.106.174.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Promena imena fajla03.02.2007. u 00:16 - pre 186 meseci
To će ti vršiti posao, ali ja bih i znake interpunkcije, kao i ćirilična slova transliterovao :)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

dimke7even
Aleksandar Dimic
Beograd

Član broj: 131437
Poruke: 26
212.62.53.*



Profil

icon Re: Promena imena fajla10.07.2007. u 21:30 - pre 180 meseci
Sad sam tek nasao ove postove i ne mogu da verujem da je nemoguce uploadovati fajl u cijem imenu su nasa slova a da se on sa istim imenom sacuva.
za sada i ja se cupam sa tim regularnim izrazima ali zar ne bi trebalo da postoji neki nacin da se to obavi normalno i sa nasim slovima?!

ja sam pokusavao nesto u lokalu... kombinovao sam move_upload_file() pa sam odmah posle pozivao rename() za isti fajl koji ima nasa slova. Novo ime je imalo takodje nasa slova. Najvise zeza $_FILES[]['name']!!!

Ishod zavisi prvo od toga kako je skripta kodovana u editoru, ja licno koristim PSPad editor, i zavisi od toga koji je charset u head-u stranice na kojoj je forma za upload.

Stvar je veoma zeznuta i stvarno nisam uspeo ad skuzim kako da se $_FILES["new_file"]["name"] odrzi u nasim slovima kada se prosledi u drugu skriptu,
uglavnom uspevalo mi je samo kad sam kodovanje u PSPadu prebacio na ANSI umesto na UTF-8.

Sada kad sam video ove postove ne razumem jel se ove f-je za transliteraciju pisu zato sto nema drugog nacina ili je tako sigurnije?

Mislim da ovoj temi treba posvetiti vise paznje verujem da je ovaj problem svakog mucio...

7even respect
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Promena imena fajla

[ Pregleda: 3365 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.