Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

razlika izmedju pocetnog i trenutnog vremena u BCB6

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: razlika izmedju pocetnog i trenutnog vremena u BCB6

[ Pregleda: 2881 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vlada89

Član broj: 21638
Poruke: 42
80.93.231.*



Profil

icon razlika izmedju pocetnog i trenutnog vremena u BCB619.01.2007. u 20:10 - pre 208 meseci
Pozdrav svima.
Kako da izracunam razliku izmedju pocetnog vremena i trenutnog vremena Now() u BCB6 i rezultat ispisem u labeli?

probao sam nesto :


Code:

TTime x,pocetak;  //pocetak setujem prilikom pokretanja aplikacije
void __fastcall TForm1::Timer1Timer(TObject *Sender)
{
 x=Now()-pocetak;

Label1->Caption = FormatFloat("0.0",x);
 }

...ali ne mogu da dobijem njihovu razliku...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4901
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: razlika izmedju pocetnog i trenutnog vremena u BCB619.01.2007. u 20:34 - pre 208 meseci
Objasni šta konkretno želiš da postigneš? Da ti broji sekunde otkako si pokrenuo aplikaciju?
Ako je to, onda može ovako:

Stavi jedan TStatusBar i otvori 2 panela u okviru njega.
Stavi TTimer.

--- H ---
Code:

// u klasu Form1 u sekciju public ili private stavi:
TDateTime Started;  

--- CPP ---
Code:

__fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner)
{
   Started = Now();
}

void __fastcall TForm1::StatusBar1Resize(TObject *Sender)
{
   StatusBar1->Panels->Items[0]->Width = StatusBar1->Width - 100;
}
void __fastcall TForm1::Timer1Timer(TObject *Sender)
{
    StatusBar1->Panels->Items[1]->Text = FormatDateTime( "hh:nn:ss", Now() - Started );
}

 
Odgovor na temu

vlada89

Član broj: 21638
Poruke: 42
80.93.231.*



Profil

icon Re: razlika izmedju pocetnog i trenutnog vremena u BCB619.01.2007. u 21:07 - pre 208 meseci
X Files RADI (broji sekunde )!!!
falio mi je ovaj deo :
Code:
Label1-Caption=FormatDateTime( "hh:nn:ss", Now() - Started );

ja sam rezultat staviou labelu.
HVALA!!! Pozdrav.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: razlika izmedju pocetnog i trenutnog vremena u BCB6

[ Pregleda: 2881 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.