Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa password poljem

[es] :: Baze podataka :: Problem sa password poljem

[ Pregleda: 4906 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

del-boy
Bojan Delić
Beograd

Član broj: 9330
Poruke: 1089

Sajt: www.delic.in.rs


+21 Profil

icon Problem sa password poljem06.06.2003. u 16:52 - pre 225 meseci
U MySQL stavim u polje pass(VARCHAR) npr. ovo: password('pass') i on sve lepo stavi password criptovan i to mi odgovara, medjutim kada pokusam da uporedim taj podatak sa nekim drugim npr.: SELECT name FROM table WHERE pass=password('pass'); vraca mi da nema rezultata (empty). Zasto to radi i kako da prevazidjem ovaj problem?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12810



+4741 Profil

icon Re: Problem sa password poljem06.06.2003. u 16:59 - pre 225 meseci
Da li ti funkcija Password() uvek vraca isti rezultat pri posledjivanju istog argumenta?
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
62.162.102.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: Problem sa password poljem06.06.2003. u 17:13 - pre 225 meseci
DA! Funkcija password vraca isti rezultat uvek kad ima isti argument. To sam isto radio, i sto posto radi. Imas ti neke greske koju previdis.
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

del-boy
Bojan Delić
Beograd

Član broj: 9330
Poruke: 1089

Sajt: www.delic.in.rs


+21 Profil

icon Re: Problem sa password poljem06.06.2003. u 21:01 - pre 225 meseci
Citat:
Da li ti funkcija Password() uvek vraca isti rezultat pri posledjivanju istog argumenta?

Da, ali to mi mnogo ne pomaze jer ne moze da ih uporedi.

Citat:
Imas ti neke greske koju previdis.


Znam da imam neku gresku, ali ne znam da li je to do podesavanja MySQLa ili do mog unosa, zato sam i pitao .
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12810



+4741 Profil

icon Re: Problem sa password poljem07.06.2003. u 13:57 - pre 225 meseci
Sad, nisam radio sa MySQL-om... Da li je ta Password() funkcija ugradjena u MySQL ili je to f-ja koju ti koristis u programu. Ako je ovo drugo u pitanju onda je verovatno problem u tome sto moras da izgradis string ciji je jedan deo to sto vraca f-ja. Ne znam koji je jezik u pitanju ali nesto kao "SELECT name FROM table WHERE" & pass=password('pass')
ako je deo MySQL-a onda ne znam u cemu bi mogao da bude problem.
 
Odgovor na temu

del-boy
Bojan Delić
Beograd

Član broj: 9330
Poruke: 1089

Sajt: www.delic.in.rs


+21 Profil

icon Re: Problem sa password poljem07.06.2003. u 18:13 - pre 225 meseci
funkcija password jeste deo MySQLa...

Ja nisam bas mnogo iskusan sa MySQLom ( u stvari ni sa jednom drugom bazom podataka:) ) ali koliko sam shvatio ovo sto sam ja uradio bi trebalo da radi.
 
Odgovor na temu

del-boy
Bojan Delić
Beograd

Član broj: 9330
Poruke: 1089

Sajt: www.delic.in.rs


+21 Profil

icon Re: Problem sa password poljem14.07.2003. u 16:46 - pre 223 meseci
Skontao sam zasto nije htelo da radi, pa pomislih da podelim sa svima, mozda jos neko ima slican problem.

Problem je bio u tome sta sam ja stavljao duzinu polja u koje sam stavljao password onoliko koliko sam planirao da ce password zauzeti mesta (npr. 10) medjutim posle prolaska kroz funkciju password rec od 10 slova ima vise (ne znam tacno koliko) slova, a mesta ima malo u polju tako da smesta samo pocetak sto naravno nije isto sa celom vrednoscu i zato nije mogao da uporedi.


Glupa greska
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Problem sa password poljem

[ Pregleda: 4906 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.