Stavio sam suse 9.1.Napisao lsmod i otkrio da su moduli loadovani samo je falio frontend.
Ubacio sam frontend (u mom slucaju zarlink mt312 jer je kartica stara eon kartica) sa modprobe.Napiso dmesg i dobio da je registrovan dvb device.Ali xine iz distribucije nije radio.
Zato sam skino ovo sa ovog sajta:
http://cambuca.ldhs.cetuc.puc-rio.br/xine
I ovaj novi xine posle deinstaliranja starog i pratecih fajlova i instaliranja ovog i drugih fajlova radi.Samo sam stavio channels.conf u njegov direktorijum /home/.../.xine
Slika i ton su dobri ali imam problema sa buferovanjem.Stalno buferuje strim.Neznam dali ima nacina da to promenim.Instalirao sam vdr original od distribucije ali on nece da radi i evo sta pise
linux:/home/xxxxxx # vdr -d
vdr: can't access video directory /var/spool/video
linux:/home/xxxxxx #
Ili bilo koju drugu komandu da mu napisem odgovori isto.Zasto to radi?
Imam jos jedno glupo pitanje.Kako da namestim da se modul od frontenda loaduje sam pri startu kernela ili po potrebi?
Evo zasto kazem da ss1 je dobra a ss2 nevalja.Zbog toga sto ss1 hardverski decoduje mpeg2 a ss2 to mora da radi softverski (zato valjda buferuje svaka par minuta )
Na mandraku ova gore pomenuta skripta mislim da neradi ako nije instaliran makedev paket sa nekog od cd rom-ova