Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kopiranje s forme u izvjestaj

[es] :: Access :: Kopiranje s forme u izvjestaj

[ Pregleda: 2624 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

loko_1

Član broj: 84376
Poruke: 19
161.53.243.*



Profil

icon Kopiranje s forme u izvjestaj30.12.2006. u 08:55 - pre 208 meseci
Mlio bih Vas za malu pomoc !

Problem je sljedeci, u formi imam npr. trenutni Broj racuna 3 , sada bih da taj broj trenutni broj na formi se kopira na izvjestaj kada idem na printanje izvjestaja. Medjutim mene zanima dali ima netko vba kod ili nesto da bas kopiram trenutni broj na izvjestaj.

Klasicne nacine stavljanja tog broja znam! Mene bas zanima kopiranje tog broja na izvestaj !!


Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2826



+45 Profil

icon Re: Kopiranje s forme u izvjestaj30.12.2006. u 12:50 - pre 208 meseci
U objekat Label kako si ti hteo ne može ali ako na report staviš nevezano text polje i u Control Source uneseš referencu sa forme tipa =Forms.Racuni.BrojRacuna onda si izbegao klasiku da dovlačiš to polje iz Field List. Time nisi u potpunosti dobio to što hoćeš. Koliko ja znam postoji komanda u VBA DoCmd.CopyObject, pa probaj na događaj On Click.
 
Odgovor na temu

loko_1

Član broj: 84376
Poruke: 19
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kopiranje s forme u izvjestaj06.01.2007. u 20:36 - pre 208 meseci
Hvala rjesio sam problem, ali me jedna stvar muci zasto kada imam dvije forme npr.

Forma1
Forma2

Forma1 je glavna forma1 ,a forma2 je subforma.

Problemcic je sljedeci kada hocu npr. iz forme2 tj. subforme2 preneti nekakav podatak iz txtBox-a sa
naredbom =Forms.Forma2.txtBox na izvjestaj podatak se ne prenese, a kada idem preneti podatak iz Forme1
sve je ok sa tom naredbom.

Moje pitanje zasto iz forme1 tj. glavne fome se penese podatak na izvjestaj, a sa tom istom naredbom
sa Forme2 tj. subforme ne prenese na izvjestaj ?

Mozeli mi netko reci u cemu je kvaka ?


Hvala !
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2826



+45 Profil

icon Re: Kopiranje s forme u izvjestaj07.01.2007. u 08:13 - pre 208 meseci
Najverovatnije je u pitanju loše referenciranje na podformu. Podforma je deo forme i Access traži celu putanju do nje. Pokušaj nešto ovako : vrednost = Forms![IME_FORME]![IME_PODFORME].Form![POLJE]. Nadam se da će uspeti.
 
Odgovor na temu

loko_1

Član broj: 84376
Poruke: 19
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kopiranje s forme u izvjestaj07.01.2007. u 10:25 - pre 208 meseci
Probao sam na sve moguce nacine ali neide !

Evo u prilogu je baza pa ako netko zna ili ako moze netko rjesiti problemcic !!

Hvala !

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2826



+45 Profil

icon Re: Kopiranje s forme u izvjestaj07.01.2007. u 13:49 - pre 208 meseci
Dobro je što si poslao .mdb file. Ne može izvor podataka za izveštaj da bude samo tabela "Racuni", a da kasnije napraviš dobar izveštaj sa podacima koje unosiš na formi i podformi jer se forma zasniva na tabeli "Kupci", a podforma na tabeli "Racuni". Dakle jedan izveštaj, dva izvora podataka neide. To se može rešiti ovako.
Počećemo od modela podataka. Koliko vidim imaš dve tabele "Kupci" i "Racuni". Odnos je jedan kupac više računa.U tabeli "Racuni", koloni "Brojracuna" dodelio sam primarni ključ i dodao kolonu "Iznos" da bi izveštaj imao više podataka. U Relacionships sam povezao te dve tabele. U Queries sam napravio upit od te dve tabele koji će biti izvor podataka za izveštaj i tako od dva izvora dobio jedan. U upitu sam postavio uslov u polju Criteria tako da radi samo za sifru kupca sa forme koja pokreće upit. Forma koja pokreće upit zove se "PokreniIzvestaj". U nju unesi sifru kupca i klikni na dugme »Pokreni«. Dugme "Ispis Reporta" na tvojoj podformi povezao sam sa novom formom "PokreniIzvestaj". To ne mora obavezno da bude tako ali radi posao.
Ovakav izveštaj "Racuni" (Lista racuna po kupcima) sam napravio zato što si mao tabele za takvo što. Ako hoćeš izveštaj o pojedinačnom računu gde bi u zaglavlju izveštaja stajao broj računa trebala bi ti i tabela o stavkama pojedinog računa koja bi bila vezana za tabelu Racuni.
Ono sa podacima iz forme i podforme na izveštaj sam probao i radi samo sa forme.

[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 07.01.2007. u 16:18 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

loko_1

Član broj: 84376
Poruke: 19
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kopiranje s forme u izvjestaj09.01.2007. u 05:15 - pre 208 meseci
Hvala ti Getsbi na rjesenim primjerima !

I mislio sam da ce trebati cjela stvar ici preko query-a .
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Kopiranje s forme u izvjestaj

[ Pregleda: 2624 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.