Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Reset tablice mssql

[es] :: .NET :: Reset tablice mssql

[ Pregleda: 2670 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

west_herc
west_herc

Član broj: 103549
Poruke: 160
*.tel.net.ba.



Profil

icon Reset tablice mssql22.12.2006. u 07:20 - pre 187 meseci
Sta mi se desava cudno a ne znam kako da to poništim. Kako mi je PK autoincrement, e sad ja nešto testiram i vazda nešto dodajem, i td. Ali kad ja obrišem podatke iz tablice on mi nastavlja da piše od recimo broja 45, a ja bih volio da krene od 1. Kako da resetiram tablicu da počima pisati od 1 jer mi je jako važno d apiše od 1? Inače koristim MSSQL i C# pa ako je moguće preko onog server menagement studia

Hvala
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Reset tablice mssql22.12.2006. u 12:26 - pre 187 meseci
Pitanje ti vese spada pod MS SQL forum.
Za resetovanje najbolje pogledaj BOL. Imas DBCC komandu
Code:

DBCC CHECKIDENT (imeTabele, RESEED,1)
 
Odgovor na temu

west_herc
west_herc

Član broj: 103549
Poruke: 160
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Reset tablice mssql22.12.2006. u 12:53 - pre 187 meseci
Ma tamo sam već jednom pitao i slabo su nešto kolegijalni. Zamolio bih te da ako mozes malo vise da mi objasnis molim te, jer stvarno mi je potrebno. Hvala ti svakako

 
Odgovor na temu

Subgate
Dario Djurica
Web Developer (c#)
Novi Sad

Član broj: 1581
Poruke: 66
*.static.sbb.co.yu.

ICQ: 144658033


Profil

icon Re: Reset tablice mssql22.12.2006. u 13:14 - pre 187 meseci
Ako hoces sve da obrises iz tabele i i da odmah resetujes ID uradi ..

TRUNCATE TABLE tabela

ne moze bas uvek... usostalom otvori "Books Online" nadam se da znas na sta mislim i nadji opis...
predpostavljam da tamo nisu kolegijalni zato sto niko nece da se smara glupostima koje mozes sam naci uz vrlo malo truda.

Koliko ti pitanja dnevno postavis ? ove moje kolege ovde na poslu u NS ti vec ime znaju napamet ;-)
Ja verujem da svim elektricnim stvarima dim daje zivot, kad ih on jednom napusti tesko da ce vise ikad da rade.
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Reset tablice mssql22.12.2006. u 13:37 - pre 187 meseci
Ne znam na koji deo mislis da objasnim posto je mislim dosta jasno. Sve sto treba da zamenis je ono 'ImeTabele' i dobices to sto si trazio.
 
Odgovor na temu

west_herc
west_herc

Član broj: 103549
Poruke: 160
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Reset tablice mssql22.12.2006. u 15:21 - pre 187 meseci
hahahhaha, čuli ime mi znaju, hahhahha.

Ma tko pita ne skita, ali vjeruj mi da sam i sam već našao ovo TRUNCATE TABLE. No iako sam uradio drugačije, pa sad nek ID ide koliko hoće sad ja fino dodajem ručno ali kako: pa fino pobrojim koliko imam redaka u datagridu kojeg sam prethodno fillovao samo nako i onda dodam jedinicu i tako.

Pozdravi kolege, i reci im da više rade a manje surfaju :) :) :), ma šalim se. Da ti nije kolega đe bi mi kraj bio.
 
Odgovor na temu

bobanM
Boban Mikšin
Levi9 Global Sourcing
Novi Sad

Član broj: 61491
Poruke: 39
*.static.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Reset tablice mssql22.12.2006. u 15:27 - pre 187 meseci
Pozdrav od kolege :)

pa super si ti to zamislio, ali sta se desava ako nekoga u medjuvremenu obrises?

Tabela sadrzi sledece slogove:

ID Name
-------------
1 Pera
2 Mika
3 Zika

Obrises Miku (ID=2). Sad hoces da dodas novog. Po tvojoj logici ID ce mu biti 3, a takvog vec imas!!!

Nazad u radionicu :)







nije lepo da budem lud a da to ne znam
 
Odgovor na temu

Dejan Vesic
Dejan Vesic
CEO
IGT Ogranak Beograd
Beograd

Član broj: 84929
Poruke: 217
*.adsl.sezampro.yu.

Sajt: www.vesic.org


+1 Profil

icon Re: Reset tablice mssql22.12.2006. u 19:12 - pre 187 meseci
Redni broj sloga u resultujućem setu slogova i primarni ključ nisu isto.

Nema apsolutno razloga da primarni ključ stalno menjaš i resetuješ na 1.

Zato, ostavi ga na miru :) a ovde napiši šta ti tačno treba i u kakvim okolnostima - zašto od jedan, kada, i zbog čega?
 
Odgovor na temu

west_herc
west_herc

Član broj: 103549
Poruke: 160
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Reset tablice mssql22.12.2006. u 20:21 - pre 187 meseci
pa ovako, malo se igram sa izdavanjem računa i sad želim da mi se svaki put kad pokrenem jednu formu upiše u bazu novi broj računa (tj. PK) i da je to zapravo broj računa. e sad sam ja nešto testirao i klikao i klikao i dogurao do 150, treba mi da ide opet od 1 jer mi remeti ostale planove. Zatim imam u tablici stavka koja se nalazi između artikla i računa isti slučaj.


e šta sam sad ja radio kako bih to zaobišao sa tablicama. Ja napravim obični datagrid i fillujem ga. Prebrojim sa Datarow.count koliko imam redaka u tablici i onoliko koliko imam uvećam za jedan i to mi je novi broj računa. :) malo smješno ali šta se može

Iako ovaj drugi pasus nije dobar jer ja nisam razmišljao šta ako obrišem jedan račun, pa kad budem brojit koliko ih imam i potrefi recimo da imam broj tri, a kad izvšim operaciju zbrajanja to daje 3, e šta onda :)
 
Odgovor na temu

Dejan Vesic
Dejan Vesic
CEO
IGT Ogranak Beograd
Beograd

Član broj: 84929
Poruke: 217
*.adsl.sezampro.yu.

Sajt: www.vesic.org


+1 Profil

icon Re: Reset tablice mssql23.12.2006. u 07:47 - pre 187 meseci
Napraviš stored proceduru koja insertuje slog u tabeli računa, i koja radi otprilike ovo:

Set NoviBroj = Select Max(BrojRacuna) from Racuni
NoviBroj = NoviBroj +1

Insert into Racuni (BrojRacuna) Values (NoviBroj)

SELECT SCOPE_IDENTITY()

Iz programa uvek izvršiš proceduru, ona ti vrati primarni ključ (ovaj poslednji red) a ti onda radiš update


 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Reset tablice mssql

[ Pregleda: 2670 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.