Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ozbiljan propust kod MDE fajlova - lako vraćanje u MDB format

[es] :: Access :: Ozbiljan propust kod MDE fajlova - lako vraćanje u MDB format

[ Pregleda: 2745 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bass1

Član broj: 42068
Poruke: 7
*.crnagora.net.



Profil

icon Ozbiljan propust kod MDE fajlova - lako vraćanje u MDB format20.12.2006. u 23:02 - pre 183 meseci
Kad sam prvi put prodao access aplikaciju, za svaki slučaj sam prvo provjerio koliko je siguran MDE format tako što sam na google potražio alat za razbijanje. Neki tvrde da mogu da vrate dizajn formi i reporta, ali kod još niko nije uspio dekriptovati.
Osim sam access, naravno...
Jednog jutra me zove admin jedne firme kojoj sam prodao aplikaciju. Kaže da se na njegovom računaru u folderu aplikacije iznenada pojavio fajl db1.mdb, ali misli da nije ništa strašno jer je samo preusmjerio stari shortcut na taj fiajl i sve opet radi. Mene je malo začudilo odakle njemu MDB kad sam mu ja dao samo MDE.. Dođem ja tamo i imam šta da vidim. Kompletno otključan MDB fajl, sa sve modulima i kodom. Uglavnom propust je sledeći: kad Access radi "compact and repair", on privremeno napravi db1.mdb fajl u istom folderu u kojem je i MDE fajl koji kompaktujete. Ovom mom klijentu je računar blokirao u sred compacta, i ostade mu tako taj privremeni fajl za stalno.
Je li imao neko sličnih problema? Ima li neko rešenje? Ja sam za sad samo makao opciju "compact on close" i ne znam šta dalje.
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.dlp235.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Ozbiljan propust kod MDE fajlova - lako vraćanje u MDB format28.12.2006. u 19:17 - pre 183 meseci
Da stari to je slučajnos ali prevođenje iz hex cod-a u pravi kod se definitivno dobije pravi cod. bez ikakve srece.
 
Odgovor na temu

Cudni_Cvarak
Beograd

Član broj: 126966
Poruke: 52
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Ozbiljan propust kod MDE fajlova - lako vraćanje u MDB format29.12.2006. u 21:40 - pre 183 meseci
Da ,najbolji i najlaksi nacin je da ga uvek ubijas(brises) pri izlazu iz samog Accessa.Na primer za to ti je potrebno par linija coda u VB-u i to je to.
To bi ovako trebalo da izgleda:
Napravi modul sa imenom "Brisanje" pa kucaj sledeci kod:
Brisanje fajla()
On error goto gr

Dim nazivfajla as string
nazivFajla=app.path+"/db1.mdb" ''''' Pod uslovom da se nalazi u tekucem direktorijumu,a ako ne onda kucaj ceo path do njega
If nazivfajla="" or Null then
Kill nazivFajla
End if
Exit Sub
Gr:msgbox"Javila se greska","Poruka o gresci"





Prosto i jednostavno,ako slucajno fajl postoji bice obrisan.


 
Odgovor na temu

Cudni_Cvarak
Beograd

Član broj: 126966
Poruke: 52
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Ozbiljan propust kod MDE fajlova - lako vraćanje u MDB format29.12.2006. u 21:42 - pre 183 meseci
Da zaboravio sam,napravis makro koji ce pozivati ovaj modul na Start i Exit aplikacije i to je to.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Ozbiljan propust kod MDE fajlova - lako vraćanje u MDB format

[ Pregleda: 2745 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.