Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile

[ Pregleda: 1488 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gorlim
Novi Sad

Član broj: 124152
Poruke: 6
*.metrohive.net.



Profil

icon [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile06.12.2006. u 21:09 - pre 188 meseci

Znaci imam TabPageControl sa 8 Tabova koje se svaki put kada nesto radim u toj formi poredaju po proizvoljnom redosledu (po mojoj logici nasumice) znaci ja ih fino poredam u dizajneru 1,2,3..8 snimim kompajliram startujem program i dobijem npr 2,5,1,3...probao sam onaj property locked ali to nis neradi...
no dobro nasao sam ja naci da ih poredam tako sto rucno u kodu na kraju rada nadjem deo u inicijalizaciji TabPagecontrole i postavi add(Page) metode u redosledu koji mi odgovara ali zar je ovo normalno ponasanje ??

drugi detalj koji mozda ima veze sa prvim Promjena vrednosti Visibility-a menja redosled kontrole u kontejneru??? a bem ti MS ocu nazad moj delphi......

znaci npr

for(int i = 0;i < this.Controls.Count;i++)
{
if(this.Controls.Name == aNazivPolja)
{
this.Controls.Visible = false;
this.Controls //- ovo vise nije ista kontrola kao u redu iznad ?!??!??!?
...
}
}

mislim ja sam resio to jednostavno sa
Control aControl = this.Controls [ i ] ;

pa dalje radi snjom sta oces ALI ebem ti logiku Visibilty menja index kontrole/a !!!
Znaci ja sam ovde ljudi izgubio bar 7 dana TE pazite indexi vise nisu stabilna stvar Bili ima logiku do bola :))

 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Re: [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile07.12.2006. u 06:11 - pre 188 meseci
Moraces programski postaviti redosled tabova u nekom eventu ili
posle cuvenog InitialiseComponents()

Koja forma je u pitanju ?

Nema Delphija Gorane, sada je .net/Java vreme ....
 
Odgovor na temu

Gorlim
Novi Sad

Član broj: 124152
Poruke: 6
*.metrohive.net.



Profil

icon Re: [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile08.12.2006. u 17:15 - pre 188 meseci

E koji me beeep natera da vas poslusam... .net c# bla, bla, ala sam sebi grob iskopo :)
inace nije ni jedna od starih neka nova....
M$ polu proizvodi....
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile09.12.2006. u 09:32 - pre 188 meseci
Code:

            Control c1 = this.Controls[1];
            this.Controls[1].Visible = false;
            Control c2 = this.Controls[1];

            bool b = c1 == c2;
            MessageBox.Show(b.ToString());


result

Code:

True



Ja ne vidim nikakvu promenu indexa. Mozda bi mogao malo bolje da objasnis sta ne valja, da das malo detaljniji kod.
Za ono prvo, oko tab controle - ni tamo ne vidim nikakvu promenu u redosledu. Sve ovo se odnosi na VS 2005.

E sad moram da napisem nesto sto uglavnom gledam da izbegnem.
Taj ton kojim se obracas moze samo da dovede do jednog: redirect -> Avocacy ili MadZone. A zasto? Zato sto se takvim tonom otvaraju religiozna pitanja koja na kraju prelaze u raspravu -> svadju. Tebi niko ne brani da radis u delphiju niti te tera da radis u .NET-u. Zato, molim te, svoje neke emocije zadrzi za sebe.

Toliko.

[Ovu poruku je menjao negyxo dana 09.12.2006. u 10:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Gorlim
Novi Sad

Član broj: 124152
Poruke: 6
*.metrohive.net.



Profil

icon Re: [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile10.12.2006. u 09:55 - pre 188 meseci

u mom slucaju radi se o VS2003...
a sho se tice tona ja stvarno ne znam ako ce ljudi poceti da ujedaju zbog svake reci onda je najbolje ne pricati nista...

sho se tice drugog posta on je izmedju dvoje poznanika te nema potrebe za daljnim komentarom...
 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Re: [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile11.12.2006. u 06:17 - pre 187 meseci
Jao mislim mda znam koja tab kontrola je u pitanju. To nije M$-ova
vec neka OpenSource mislim da je sa codeprojecta. Nista to je njen
bug.
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile11.12.2006. u 10:09 - pre 187 meseci
Evo, vidim, Stanko ti je vec odgovorio za tab. Za index-e, nemam sad VS 2003 da vidim sta je ali mi je mnogo sumnjivo to.

Sad onaj flame deo
Citat:
Gorlim:
a sho se tice tona ja stvarno ne znam ako ce ljudi poceti da ujedaju zbog svake reci onda je najbolje ne pricati nista...

Nece niko komenterisati svaku rec koju ti napises ali, sozices se, treba ipak malo voditi racuna o izrazavanju (ne gramatickom )

Citat:
Gorlim: sho se tice drugog posta on je izmedju dvoje poznanika te nema potrebe za daljnim komentarom...

Nemam ni protiv ovoga nista protiva ali zato sluzi PP.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [c#] TabPageControl kako fiksirati redosled Tabova..i sitnica vezana za visibile

[ Pregleda: 1488 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.