Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Delphi i skinovi?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi i skinovi?
(TOP topic, by morlic)
Strane: < .. 1 2 3 4 5

[ Pregleda: 45089 | Odgovora: 96 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milance_kg

Član broj: 59131
Poruke: 185
213.244.208.*



+22 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?06.06.2005. u 13:24 - pre 195 meseci
Evo linka za skinove

http://rapidshare.de/files/2210627/skins.rar.html

Izbacio sam .jpg primere da bih smanjio velicinu.
Nadam se da je to sta si trazio.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?06.06.2005. u 14:33 - pre 195 meseci
evo downloadujem, javicu ti da li je to to... inace, imas pm
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

borovac
127.0.0.1

Član broj: 29278
Poruke: 220
*.dlp469.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Delphi i skinovi?06.06.2005. u 19:41 - pre 195 meseci
Šta sa ovim SKN fajlovima?
 
Odgovor na temu

borovac
127.0.0.1

Član broj: 29278
Poruke: 220
*.dlp18.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Delphi i skinovi?06.06.2005. u 20:16 - pre 195 meseci
Skonto sam!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?06.06.2005. u 21:00 - pre 195 meseci
ej meni se ne pravi za svaki program po jedan skin, zato mislim da je bolje da sve skinove zamenimo pomerajuci onaj x offset na ... 2000 :) i onda da u onpaint event forme ubacimo

Code:
var acanvas: TCanvas;
    aDC: HDC;
begin
//uzimanje canvas-a desktopa
acanvas := TCanvas.Create;
aDC := GetDC(0);
acanvas.Handle := aDC;
//crtanje po desktopu
//mozete koristiti acanvas.Font property za podesavanje font-a
acanvas.textout(form1.left+17,form1.top+7,form1.caption);
end;


sve je ovo ok, osim sto mi se kreira beli pravougaonik oko teksta... da li neko zna kako napraviti tu "sliku" transparentnom?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?07.06.2005. u 06:37 - pre 195 meseci
TextMode ti stoji na Opaque, a dreba da bude Transparent. Ne secam se tacno koja se funkcija koristi za menjanje pa ako niko ne pomogne dok sam na poslu pogledacu pa cu napisati.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?07.06.2005. u 11:37 - pre 195 meseci
provalio sam
ovo je bila kljuchna linija:
Code:

acanvas.Brush.Style:=bsClear;


evo gotovog koda, a imate i projekat APLODOVAN :)
x i y offset su koordinate za pozicioniranje teksta u odnosu na gornju i levu ivicu porozora, a sFont je property kojim podesavate izgled fonta u titlebar-u

Code:
procedure TForm1.FormPaint(Sender: TObject);
var acanvas: TCanvas;
    aDC: HDC;
    x_offset,y_offset:integer;
    sFont:TFont;
begin
sFont:=TFont.Create;
//podesavanja
x_offset:=30;
y_offset:=5;
sFont.Style:=[fsBold];
sFont.Size:=10;
////ne dirati ispod
acanvas := TCanvas.Create;
aDC := GetDC(0);
acanvas.Handle := aDC;
acanvas.Brush.Style:=bsClear;
acanvas.Font:=sFont;
acanvas.textout(form1.left+x_offset,form1.top+y_offset,form1.caption);
end;


napokon mozemo i caption da menjamo u runtime-u :)

edit: samo ne znam da li na kraju koda treba staviti sFont.Free; ili sFont.Destroy;
radi sa obe instrukcije, a radi i bez njih (samo koliko ce raditi? :P)

ja stavljam free, ako vas bash zanima
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?07.06.2005. u 22:48 - pre 195 meseci
Code:
procedure TForm1.FormPaint(Sender: TObject);
var acanvas: TCanvas;
    aDC: HDC;
    x_offset,y_offset:integer;
    sFont:TFont;
begin
sFont:=TFont.Create;
//podesavanja
x_offset:=30;
y_offset:=5;
sFont.Style:=[fsBold];
sFont.Size:=10;
////ne dirati ispod
acanvas := TCanvas.Create;
aDC := GetDC(0);
acanvas.Handle := aDC;
acanvas.Brush.Style:=bsClear;
acanvas.Font:=sFont;
acanvas.textout(form1.left+x_offset,form1.top+y_offset,form1.caption);
sFont.Free;
acanvas.Free;
end;

Mislim da canvas sam oslobodi font, ali nece mu nicta skoditi ako ga mi samo oslobodimo.
 
Odgovor na temu

ntojzan
Sandor II Tojzan
Becej

Član broj: 36657
Poruke: 168
*.stcable.co.yu.



Profil

icon Re: Delphi i skinovi?08.06.2005. u 01:05 - pre 195 meseci
Evo kako sam ja resio problem skinova malko drugacije:

Ubacio sam TWebBrowser, skinove pravim u .html formatu, a sve sljaka tako sto kada se klikne na neki link, aktivira se OnEndNavigate procedura koja radi handling. Naravno delphi komponente koje idu preko html-a se iscrtavaju tako sto se u <title> </title> deo .html koda u sustini nalaze podaci o njima, pa imam jedan poprilicno prost loader za to.

Mnogo jednostavno, zar ne?
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
*.zaslon-telecom.si.



Profil

icon Re: Delphi i skinovi?08.06.2005. u 08:09 - pre 195 meseci
@ntojzan:
Da li imaš neki primer programa urađen tako? Nešto što bi mogao postaviti ovde (ili mi poslati na mail), da pogledamo kako stvar šljaka u praksi.

ss.
When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?08.06.2005. u 10:39 - pre 195 meseci
Hvala Srki!!!

@ntojzan: da, mogao bi neki demo da okachish ovde negde
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?08.06.2005. u 10:45 - pre 195 meseci
kako bi isti kod radio na svim formama, malo menjamo moj kod:

Code:

procedure TForm1.FormPaint(Sender: TObject);
var acanvas: TCanvas;
    aDC: HDC;
    x_offset,y_offset:integer;
    sFont:TFont;
begin
sFont:=TFont.Create;
//podesavanja
x_offset:=30;
y_offset:=5;
sFont.Style:=[fsBold];
sFont.Size:=10;
//ne dirati ispod
acanvas := TCanvas.Create;
aDC := GetDC(0);
acanvas.Handle := aDC;
acanvas.Brush.Style:=bsClear;
acanvas.Font:=sFont;
acanvas.textout((Sender as TForm).left+x_offset,(Sender as TForm).top+y_offset,(Sender as TForm).caption);
sFont.Free;
acanvas.free;
end;

Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

ntojzan
Sandor II Tojzan
Becej

Član broj: 36657
Poruke: 168
*.stcable.co.yu.



Profil

icon Re: Delphi i skinovi?08.06.2005. u 11:58 - pre 195 meseci
Upravo radim na jednom programu, nije bas gotov, ali skin je ok, spakovano je oko 1MB, pa ako nekog zanima nek mi posalje mail, pa cu da posaljem mailom...
 
Odgovor na temu

ntojzan
Sandor II Tojzan
Becej

Član broj: 36657
Poruke: 168
*.stcable.co.yu.



Profil

icon Re: Delphi i skinovi?09.06.2005. u 12:34 - pre 195 meseci
Evo, stavio sam arhivu online, link je: http://www.aweart.com/aweart_v0.78.rar
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
*.zaslon-telecom.si.



Profil

icon Re: Delphi i skinovi?09.06.2005. u 13:10 - pre 195 meseci
Svaka čast, super si uradio ovo sa htmlom, ideja je za svaku pohvalu.

ss.
When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

milance_kg

Član broj: 59131
Poruke: 185
*.verat.net.



+22 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?09.06.2005. u 21:51 - pre 195 meseci
Pa dobro, podeli source sa nama.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?11.07.2005. u 07:36 - pre 194 meseci
sta bi s' ovim? i sto ti link ne radi vishe?
daj sorrrrrssssssss :))
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

borovac
127.0.0.1

Član broj: 29278
Poruke: 220
*.dlp64.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Delphi i skinovi?21.07.2005. u 13:04 - pre 193 meseci
Zašto onaj gore navedeni kod ne radi kada Forma iba atribut AlphaBledn postavljen na True. Caption mi stavlja na prozor ispod.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?17.09.2005. u 13:30 - pre 191 meseci
moj kod? pa ne znam, iskreno, nikad nisam pokusavao sa alphablend-om da postavim skin

@Srki_82: kako napreduju komponente?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Delphi i skinovi?18.09.2005. u 01:22 - pre 191 meseci
Komponente nisam odavno ni pipnuo. Strog i ja radimo na nekoj igri. Polako je privodimo kraju... danas sam zavrsio AutoUpdate komponentu tako da ce sve nase sledece igre imati ovu mogucnost :)
Verovatno te komponente necu ni zavrsiti... zaista se nema vremena.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi i skinovi?
(TOP topic, by morlic)
Strane: < .. 1 2 3 4 5

[ Pregleda: 45089 | Odgovora: 96 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.