Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Odabrana random image na svim stranicama

[es] :: PHP :: Odabrana random image na svim stranicama

[ Pregleda: 1872 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Odabrana random image na svim stranicama28.11.2006. u 11:11 - pre 178 meseci
Pozdrav,

opet maleni problemcic :)

Kako da "slucajno" (random) odabranu sliku PHP zapamti i ucita na ostalim stranicama, a koje NISU (startna) index stranica.

Znaci, ako je od 10 mogucih slika na index.php odabrana ona sa brojem 6, kako tu 6-icu stalno prikazivati na svim ostalim stranicama, pa i na index.php ako se posjetilac vrati na nju?!

Tnx
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
212.200.25.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Odabrana random image na svim stranicama28.11.2006. u 11:53 - pre 178 meseci
Hah, to je Advanced PHP :-P coool

Code:
session_start ();
if (!isset ($_SESSION ['myRND'])) $_SESSION ['myRND'] = ceil (rand (0, 10));

 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Odabrana random image na svim stranicama28.11.2006. u 12:57 - pre 178 meseci
Kako bi to onda izgledalo sa ovim npr. (nasao sam unutar jednog od ES foruma):

Code:
$total = "10"; //  Ukupan broj 
$file_type = ".jpg"; // tip 
$image_folder = "images/random";// putanja
$start = "1"; // pocetna
$random = mt_rand($start, $total); 
$image_name = $random . $file_type; 
echo "<img src=\"$image_folder/$image_name\" alt=\"$image_name\" />";


Code:
session_start ();
if (!isset ($_SESSION ['myRND'])) $_SESSION ['myRND'] = ceil (rand (0, 10));


Sta se treba dodatno podesavati?!

"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
212.200.25.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Odabrana random image na svim stranicama28.11.2006. u 13:15 - pre 178 meseci
Šta radi kod koji sam ostavio u prethodnoj poruci?
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Odabrana random image na svim stranicama28.11.2006. u 13:47 - pre 178 meseci

Ono sto sam nasao na php.net - "ceil" zaokruzuje brojcanu vrijednost na najblizi cio broj.

A ovo sto sam upisao primjer, kontam da li se moze ikako kroz taj primjer pronaci rjesenje... nisam svezjanuci i savrsen, piiitam :)
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
212.200.25.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Odabrana random image na svim stranicama28.11.2006. u 14:17 - pre 178 meseci
Uh, "ceil" nije na najbliži već na "ne manji" od ... "round" je za zaokruživanje.

...

http://php.net/session

"Session support in PHP consists of a way to preserve certain data across subsequent accesses."

... sesije su način čuvanja podataka za naredne pristupe stranicama ...

...

http://php.net/session_start

Da bi radili sa sesijom, prvo je treba pokrenuti - zato ide poziv session_start (). Ovaj poziv poziva podatke iz prethodnog pristupa. Podaci za sesiju čuvaju se u nizu $_SESSION.

...

I sad ...

if (!isset ($_SESSION ['myRND'])) // ako već nije određen slučajni broj
$_SESSION ['myRND'] = ceil (rand (0, 10)); // odredi ga
(... inače je već postavljen i ne mora da se menja)
 
Odgovor na temu

Mr. Jack

Član broj: 39108
Poruke: 106
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Odabrana random image na svim stranicama28.11.2006. u 14:45 - pre 178 meseci
> Uh, "ceil" nije na najbliži već na "ne manji" od ... "round" je za zaokruživanje.

ceil zaokružuje broj na prvi veći dakle ceil(3.1)=4

ceil(rand(0,10)) je nepotrebno pošto rand (0,10) daje ceo broj.

dakle evo kako uraditi traženo:

$slike=ucitaj_slike('random_images'); // random_images je ime dir-a

// ovu funkciju ucitaj_slike koja učitava slike iz direktorijuma u niz možeš da nađeš svuda da ne pišem sad...

$rand_slika=array_rand($slike); // uzmi rand sliku iz niza

$_SESSION['rand_slika']=$rand_slika; // ubaci u SESSION

U svakom fajlu na početku napišeš session_start();
i proveri da li je izabrana random slika sa

if (isset($SESSION['rand_slika'))
Planets devastated
Mankind's on its knees
A saviour comes from out the skies
In answer to their pleas...

M.R. J.A.C.K
 
Odgovor na temu

Jezdimir Lončar
Aka Blazeme
PHP/jQuery Dev, BildStudio
Crna Gora / Pljevlja

Član broj: 74833
Poruke: 674
*.opera-mini.net.

Jabber: jezdonet@gmail.com


+4 Profil

icon Re: Odabrana random image na svim stranicama28.11.2006. u 22:19 - pre 178 meseci
Pa možeš ovo a ako hoćeš da odrediš kad korisniku će da se promjeni slika, koristi cookie
“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Odabrana random image na svim stranicama

[ Pregleda: 1872 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.