Srodne teme
13.02.2007. ... i ja volim flash !!!
01.07.2002. FLASH+PHP+MySQL
10.02.2007. flash
09.12.2002. Flash parse
25.02.2003. Flash i nasa slova?
13.06.2003. Flash - problem na IE
30.10.2003. Problem sa Flash MX 2004
04.12.2003. Flash/ Zoom in=off, kako?
23.04.2004. 3ds max tutorials
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Flash problem, samo za profesionalce

[es] :: Flash :: Flash problem, samo za profesionalce

[ Pregleda: 3750 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

snachbg
Beograd

Član broj: 10653
Poruke: 3
*.beotel.net



Profil

icon Flash problem, samo za profesionalce23.05.2003. u 02:18 - pre 227 meseci
Unutar glavnog filma ucitao sam spoljni swf u MovieClip preko loadmovie akcije: loadMovie("video8.swf", "_root.drzac");



Onda sam unutar tog swf-a, posto je veliki(sadrzi video)napravio preload:(u vidu MC-a)

Code:
onClipEvent (enterFrame) {

    a=Math.floor(_root.getBytesTotal()/1000);
    total_filesize = a +" KB";
    b=Math.floor(_root.getBytesLoaded()/1000);
    downloaded =b +" KB";
    c=Math.floor(_root.getBytesTotal()/1000 -_root.getBytesLoaded()/1000);
    bytes_left = c+" KB";
    percentage = Math.floor((_root.getBytesLoaded()/_root.getBytesTotal())*100) + "%";
    true_bytes_per_sec = Math.floor(_root.getBytesLoaded()/sec);
    true_kb_per_sec = true_bytes_per_sec/1000 +" KB/sec";
    
    if (sec>1) {
        bytes_per_sec = true_bytes_per_sec;
        kb_per_sec = true_kb_per_sec;
    } else {
        bytes_per_sec = "proracun u toku";
        kb_per_sec = "proracun u toku";
    }

    elapsed_time = getTimer()-start;
    sec = Math.floor(elapsed_time/1000);
}


a u prvi frejm video8.swf-a stavio:
ifFrameLoaded (200) {
        gotoAndPlay(4);


Medutim, o cemu se radi: kad se taj swf (video8.sfw)pusti sam, njemu preload radi kao sat, ali unutar glavnog filma preload ne radi.
Mislim fim se ucitva bez greske, ali dynamis text polja sa gorenavedenim promenljivim su prazna i nemaju nijednu od ovih informacija.

O cemu se radi? Najverovatnije ucitani swf (video8.sfw) nije dobroi naciljan, mozda treba nesto sa _level mada sumnjam jer nije ucitan u level nego u MC.
AKo neko moze da pomogne bilo bih vrlo zahvalan.


Znaci , jos jednom unutar glavnog filma je MC cija se instanca zove "drzac" i u koga se ucitava video8.swf. Unutar tog video8.swf se nalzi preload koji je formiran kao MC
i ciji kod imate gore. Prvi frejm video8.wf je takodje opisan.

SnachBG
 
Odgovor na temu

Lunatic
Dusan Filipovic
nis

Član broj: 6584
Poruke: 259
212.124.182.*

ICQ: 283010555


Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce24.05.2003. u 00:41 - pre 227 meseci
ja sam imao slican problem ali ne sa preloaderom(najme, skrol mi je radio u filmcicu a kada taj filmcic ucitam u glavni on ne radi).fora je bila u tome sto sam stavljao kod adresiranja _root.tralaala a probaj drugacije da mu zadas adresu umesto _root
(ako sam te dobro razumeo, ovo bi trebalo da radi)
www.dnbcentrala.com
serbian dnb community
 
Odgovor na temu

Shockwaver

Član broj: 77
Poruke: 43
62.205.191.*

ICQ: 30007179


Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce24.05.2003. u 22:39 - pre 227 meseci
U pravu je Lunatic. Moraš lokalno da referenciraš podatke a ne globalno, ako planiraš da radiš sa učitavanjem.
U trenutku kada video8.swf učitaš u glavni film, _root više nije u video8 već u glavnom filmu, tako da sav tvoj kod više ne radi.
Privikavaj se da koristiš lokalno referenciranje, dakle umesto _root, u ovom slučaju koristi this._parent.getBytesTotal()
... ili učitaj video8.swf u level umesto u klip (na primer: loadMovieNum ("video8.swf, 2);). U tom slučaju level sam za sebe predstavlja _root.
Nema kashike...
 
Odgovor na temu

Lunatic
Dusan Filipovic
nis

Član broj: 6584
Poruke: 259
212.124.182.*

ICQ: 283010555


Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce24.05.2003. u 22:45 - pre 227 meseci
to sam hteo da kazem:)))
www.dnbcentrala.com
serbian dnb community
 
Odgovor na temu

formeye
Ivan Čukić
KDE developer, Free Software Network
Serbia
BGD

Član broj: 5188
Poruke: 388
*.ppp-bg.sezampro.yu

Sajt: ivan.fomentgroup.org


Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce25.05.2003. u 13:19 - pre 227 meseci
Bolje je koristiti _parent (ili _parent._parent._parent...) umesto _root bas zbog ovoga sto se desava. _root je dobar za koriscenje ako bas zelis da pristupas "ocu" cvih swf-ova koje imas ;)
While you were hanging yourself on someone else's words
Dying to believe in what you heard
I was staring straight into the shining sun
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.ppp-bg.sezampro.yu



+1 Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce26.05.2003. u 12:31 - pre 227 meseci
malo da vam ustedim tastaturu, umesto _root, mozes da kucas i
/

a ako hoces da pozoves promenjivu iz roota, mozes da koristis
/:imepromenjive

Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

medi
Banja Luka

Član broj: 10638
Poruke: 35
*.bl.pttrs.net



Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce26.05.2003. u 20:38 - pre 227 meseci
Da se i ja malo umesam u ovo. Kao sto je Shockwaver rekao, resenje je relativno adresiranje i to uz pomoc _parent. Medjutim, moguce je i apsolutno uz pomoc _root.drzac , ali ne i preporucljivo. Zasto? Ako upotrebis _parent tada ce tvoj preloader koji se nalazi u video8.swf-u raditi bilo da video8.swf pustis samostalno ili kao ucitan u instancu drzac mc. Ali, ukoliko koristis _root.drzac adresiranje tvoj preloader u video8.swf-u ce raditi samo ako je ucitan u drzac mc, u suprotnom ako ga ucitas kao samostalni klip, nece raditi. Nadam se da je stvar sad malo jasnija.

Jos jedna bitna stvar .... Kada testiras glavni film u koji se ucitava video8.swf uz pomoc Alt+Enter (svejedno da li koristis _parent ili _root.drzac), preloader ti nece raditi jer ce se video8.swf odmah ucitati, ne obracajuci paznju na bandwith koji si postavio (Mozda ce biti mali zastoj ali preloader nece raditi). Preloader ces isprobati tek kad i glavni .swf i video8.swf stavis na net.

Jos samo jedna sitnica. Kilobajt ima 1024 bajta a ne 1000 kako si ti naveo. Ovo ne govorim bezveze jer kod .swf-ova sa par stotina kilobajta doci ce do vecih pomaka u ukupnom, ucitanom i preostalom broju kilobajta za ucitavanje.

I jos samo nesto ... Trudi se da koristis nove komande u ActionScriptu. Npr. umjesto loadMovie("video8swf", "_root.drzac")
koristi _root.drzac.loadMovie("video8.swf")
jer ce ti uci u naviku koristiti stare, a to ce najvjerovatnije kasnije biti ukinuto u novijim verzijama.

Pozdrav....
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.ppp-bg.sezampro.yu



+1 Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce27.05.2003. u 13:09 - pre 227 meseci
tako ti je to kad hoces da koristis flash 6 a ne znas ni koliko bajta ide u kilo
mozda proradi ako stavis tacnu cifru, 960...
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

kadsemora
mitrovic vladimir

Član broj: 52130
Poruke: 10
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce17.10.2006. u 09:45 - pre 185 meseci
_parent._parent.... ma dajte bre ljudi
_lockroot=true; u unutrasnjem klipu. ovo cini da _root u tom klipu kad se ucita u drugi ne pokazuje na _root glavnog vec ugnjezdenog. takodje.. koristi moviecliploader na njemu imas onprogress i oncomplete
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.eth-wifi.verat.net.



+1 Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce17.10.2006. u 11:54 - pre 185 meseci
Citat:
kadsemora: _parent._parent.... ma dajte bre ljudi
_lockroot=true; u unutrasnjem klipu. ovo cini da _root u tom klipu kad se ucita u drugi ne pokazuje na _root glavnog vec ugnjezdenog. takodje.. koristi moviecliploader na njemu imas onprogress i oncomplete


tisina mali, kad je tema postavljena te komande nisu ni postojale... (kh, kh, debil)
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
*.ETF.BG.AC.YU.



Profil

icon Re: Flash problem, samo za profesionalce25.10.2006. u 15:21 - pre 185 meseci
Slazem se oko svega. Mala Objektno Orijentisana potpora bi dobro doshla u boljem razumevanju _root -a i _parent -a. Navedene su i nove komande umesto loadMovie ("tralala.swf", mojMediaDisplej); shto bih pohvalio, samo ja josh nisam preshao na njih... Dok se ne mora :)

Opustite se uz prichu o 1000 i 1024 bajta... Kada su dva programera popili po koje pice u kaficu i stizhe rachun od 995 dinara... "Zaokruzhite na 1024", reche jedan konobaru...
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Flash problem, samo za profesionalce

[ Pregleda: 3750 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
13.02.2007. ... i ja volim flash !!!
01.07.2002. FLASH+PHP+MySQL
10.02.2007. flash
09.12.2002. Flash parse
25.02.2003. Flash i nasa slova?
13.06.2003. Flash - problem na IE
30.10.2003. Problem sa Flash MX 2004
04.12.2003. Flash/ Zoom in=off, kako?
23.04.2004. 3ds max tutorials
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.