Dakle, odgovor na ovo pitanje vec toliko dugo trazim i "guglujem" i pitam i nista...
Naime, postavio sam FTP server (BulletProof sever) iza routera, otvorio portove,
sredio firewall, setovao sve sto se setovati moze (bar mislim) i desava se sledece:
Kada pristupam FTP-u preko npr. Total Commandera sve radi savrseno i u anonymous
i u log-in rezimu ali kada pokusam da pristupim preko Firefox-a ili Interner Explorera
samo se loaduje u beskraj i ne daje listing. Da apsurd bude veci, preko messengera zamolim
prikatelja da udje preko explorera i u screen logu vidim da je usao ali jednostavno sa druge strane
(kod mog prijatelja) se ne vidi nista. Pokusao sam sa podesavanjem u okviru Internet Explorera
i zadao mu Passive za FTP ali opet isto.
Dalje, kada pokusam to isto sa moje mashine, ladno ulazim preko IE. Nije mo jasno sta treba da
uradim. Ovo mi je neophodno jer ce recimo taj FTP da sluzi ljudima koji ne vladaju Total Commanderom
i slicnim stvarima nego jednostavno sve sto znaju je da ukucaju adresu u IE ili Firefox i kliknu na
ono sto ih zanima. Dakle, kako da prilagodima moj FTP da bude dostupan svima a ne samo onima
koji znaju da naprave konekciju u Total Commanderu.
Postoji opcija da ja to svima objasnim ali mislim da bi ubrzo zavrsio na lekovima za smirenje
Molim vas da mi pomognete jer vec pocinjem da ne verujem da BAS NIKO nema pojma o cemu se radi
i u cemu je problem a pitao sam vec gomilu ljudi i bio na gomili foruma.
Nadam se da cu kod vas naci resenje.
Hvala unapred.
Sasha