Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Referesh komponenti

[es] :: Baze podataka :: Referesh komponenti

[ Pregleda: 2799 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

reptil
Hrvatska

Član broj: 10458
Poruke: 8
*.dialin.iskon.hr



Profil

icon Referesh komponenti22.05.2003. u 09:46 - pre 221 meseci
Kako i gdje definirati refreshiranje komponenti (radim u C++ builderu) kada dva-tri korisnika mijenjaju podatke istovremeno na istoj datoteci da se automatski prikazu izmijenjeni podaci kod drugog korisnika poslije updatea.

Paradox BDE

Znam da bi to sve bilo lakse u nekoj drugoj bazi, ali ako netko zna neka pomogne.

TTable sam namjestio na autorefresh.

 
Odgovor na temu

CandyMan

Član broj: 3420
Poruke: 147



+49 Profil

icon Re: Referesh komponenti27.05.2003. u 16:28 - pre 221 meseci
Moraš periodično da osvežavaš podatke - najbolje ostaviti jedan taster za osvežavanje podataka "ručno", kad to korisnik poželi, a izbegavati osvežavanje na timer, pošto to zna da smori mašinu, korisnika...

Recimo na F8 staviš: Query1->Requery ili Table1->Refresh;

Ja radim u Delphi-u pa se izvinjavam ako ima gresaka...
Nisam ni znao da znam dok nisam prob'o!
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Referesh komponenti

[ Pregleda: 2799 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.