Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SerialPort problem (.NET 2)

[es] :: .NET :: SerialPort problem (.NET 2)

[ Pregleda: 2057 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gogas
Sombor

Član broj: 53974
Poruke: 38
89.216.232.*



Profil

icon SerialPort problem (.NET 2)16.11.2006. u 15:56 - pre 177 meseci
Pozdrav svima.
Pisem program koji treba da salje AT komade modemu. Koristim SerialPort komponentu iz .net 2. Uspeo sam da otvorim port, posaljem AT komandu, ali od modema dobijam samo ono sto ja posaljem. Ako posaljem "AT" isto to dobijem i na izlazu, iako ocekujem da dobijem "OK".
Modem je 100% ispravan i funkcionise jer sve lepo radi iz hyper terminala.
Ima li neko ideju u cemu je problem?

Real men write code using a chisel and hammer on granite stone. You bet
your ass you'll learn how to write small, tight, clean code quickly.
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: SerialPort problem (.NET 2)17.11.2006. u 08:15 - pre 177 meseci
Mozda je problem sto nisi zavrsio AT komandu sa CRLF ?
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
212.200.116.*



Profil

icon Re: SerialPort problem (.NET 2)17.11.2006. u 08:19 - pre 177 meseci
A to sto dobijas od modema samo sto ti posaljes, mozda ti je ukljucen echo.
 
Odgovor na temu

Gogas
Sombor

Član broj: 53974
Poruke: 38
89.216.232.*



Profil

icon Re: SerialPort problem (.NET 2)17.11.2006. u 15:57 - pre 177 meseci
Citat:
dusty: Mozda je problem sto nisi zavrsio AT komandu sa CRLF ?


Na kraju svake komande saljem "\r\n". Probao sam i samo "\r", samo "\n" i probao sam "\n\r". Nisam napomenuo da radim u C#. Probao sam i sa Write() metodom i sa WriteLine(). Uvek je efekat isti.

Citat:
vladab: A to sto dobijas od modema samo sto ti posaljes, mozda ti je ukljucen echo.


Samo eho i dobijam. To je ono sto me zbunjuje. Pristupim portu bez ikakvih problema, mogu da saljem na port, mogu da primam podatke sa porta, bez problema. Jedino sto dobijam sa porta je eho onoga sto posaljem, a ne odgovor od modema kao sto ocekujem, to i jeste moj problem. Da li postoji nacin da se taj eho eliminise? Kao sto sam rekao, iz hyper terminala sve radi kako bi trebalo.
Real men write code using a chisel and hammer on granite stone. You bet
your ass you'll learn how to write small, tight, clean code quickly.
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
212.200.116.*



Profil

icon Re: SerialPort problem (.NET 2)18.11.2006. u 09:16 - pre 177 meseci
Nisam radio sa serijskim portom iz C#-a. Pogledaj u properties te tvoje kolone da li postoji vrednost echo ili nesto slicno.
 
Odgovor na temu

Gogas
Sombor

Član broj: 53974
Poruke: 38
89.216.232.*



Profil

icon Re: SerialPort problem (.NET 2)18.11.2006. u 09:28 - pre 177 meseci
Na zalost, nema nista slicno.
Real men write code using a chisel and hammer on granite stone. You bet
your ass you'll learn how to write small, tight, clean code quickly.
 
Odgovor na temu

Gogas
Sombor

Član broj: 53974
Poruke: 38
89.216.232.*



Profil

icon Re: SerialPort problem (.NET 2)18.11.2006. u 10:32 - pre 177 meseci
Mislim da sam resio problem! Pri ocitavanju vrednosti sam koristio serialPort.ReadLine(). Kada sam promenio ReadLine u ReadExisting() dobio sam ono sto ocekujem.
Zapravo, kao odgovor dobijem moju komandu (ono sto sam poslao) i odgovor od modema.
Hvala vam na odgovorima!
Real men write code using a chisel and hammer on granite stone. You bet
your ass you'll learn how to write small, tight, clean code quickly.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: SerialPort problem (.NET 2)

[ Pregleda: 2057 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.