Da, o tome se prica vec par dana.... Ja se sad pitam sta ce biti sa Mintom posle izlaska Ubuntu Feisty-a?
Da li ce imati podrsku? Da li ce se ugasiti?
Ali Leftist jeste u pravu. Default podrska WindowsXPa je grozna. O windows media playeru necu ni da pricam jer je ocajanje. Nema kodeka, DVD plejeri (koji cesto idu sa DVD/Divx diskovima) su blagi uzas... Ovde se sve uradi iz Synaptica za par minuta (jos uz broadband huh...).
Druga je stvar sto je Windows automatski podrzan od svih, pa uz neku hardver-karticu dobijas obavezno i fine drajvere na CDu...
Kako se linux ne prodaje tek tako i kako nije ni priblizno poznat/prihvacen kao Windows, do drajvera se dolazi malo teze, na alternativniji nacin - ili ih nema.
Ali, ruku na srce, jeste fascinantno kako npr. Ubuntu dolazi na jednom jedinom CDu, a u sebi ima lajv CD podrsku + instalaciju + drajvere za ogroman broj hardvera + Internet ready + GAIM + kompletan Open Office + program za graficku manipulaciju (GIMP) i sve sto je potrebno za fotke, Media player Totem (koji bi sa "pravim" kodecima mogao da pusta SVE "iz kutije"!) + CD Extractor, itd.
Koliko god da mi fale neke dodatne stvari i da mi je sporo sve to preko modema, toliko mi je fascinantno da su ovo upakovali na samo jedan CD.
Mada i ne cudi, jer Linux na mom hardu zauzima svega 2.8GB sa svim svim svim!!
A Windows? Heh, on
sam zauzima 2gb bez drugih programa.
Every time I rise, I see you fall.