Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da snimam svoje funkcije

[es] :: C/C++ programiranje :: kako da snimam svoje funkcije

[ Pregleda: 2372 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

user01
Kordic Branislav
Backa Palanka

Član broj: 108158
Poruke: 5
*.neobee.net.



Profil

icon kako da snimam svoje funkcije14.11.2006. u 08:53 - pre 180 meseci
1.Zna li neko dobru web stranicu sa koje mogu da downloudujem neke funkcije uz koje postoje objasnjenja?
2.Kako da ja napravim svoj header(ili vec kako se to zove) kao sto je conio.h, math.h, pa da u njega snimam moje funkcije koje cu kasnije moci da pozivam?
 
Odgovor na temu

dragansm
Dragan Smiljanic

Član broj: 38170
Poruke: 191
*.funcom.com.



Profil

icon Re: kako da snimam svoje funkcije14.11.2006. u 12:05 - pre 180 meseci
ono pod dva:
VS->New Project (Project types) Visual C++ (Templates) Win32 Project
nazovi ga bacime
Application Settings dlg: Application type: Static library - po potrebi cekiraj MFC -- Finish
Dodaju u solution mylib.cpp i mylib.h

cpp:
#include "stdafx.h"
#include "mylib.h"

int MyFunction( int x )
{
return x + 1;
}

h:
#ifndef _MYLIB_H_
#define _MYLIB_H_

int MyFunction( int x );

#endif // _MYLIB_H_

Dodaj novi projekat u solution (npr. Win32 Console Application) i nazovi ga bacime2
izmeni bacime2.cpp file:
// bacime2.cpp : Defines the entry point for the console application.
//

#include "stdafx.h"
#include "../bacime/mylib.h"

#pragma comment( lib, "../debug/bacime.lib" )

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
int x = 1;
x = MyFunction( x );
printf( "%d\n", x );
return 0;
}

naravno, ovakav nacin ukljucivanja .h i .lib fajla je van pameti, ali valjda si pokupio ideju "how to..."


[Ovu poruku je menjao dragansm dana 20.11.2006. u 10:51 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: kako da snimam svoje funkcije

[ Pregleda: 2372 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.