Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

mala pomoc oko seminarskog!!!!

[es] :: Vodič za učenje :: Seminarski radovi :: mala pomoc oko seminarskog!!!!

[ Pregleda: 4777 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

metalac

Član broj: 10548
Poruke: 10
*.as54.bi.bih.net.ba.



Profil

icon mala pomoc oko seminarskog!!!!19.05.2003. u 13:19 - pre 257 meseci

znam fakat da ima ovdje mozgova, pa ako moze da mi ko malo pomogne oko seminarskog!!
seminarski je:
treba da datum u obliku DD MM GGGG pretvori u oblik GGGG MM DD
npr. datum u 4.12.1983 u oblik "1983/12/4"
da se uradi nekako preko sprintf ili if and else petlje ili preko stringa!!!


unaprijed hvala!!!!
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.et.tudelft.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: mala pomoc oko seminarskog!!!!19.05.2003. u 13:35 - pre 257 meseci

Pošalji izvorni kod koji ti je problem pa ćemo videti. Dobar deo onih koji bi mogli da ti pomognu će to i da urade tek ako pokažeš da si se malo potrudio oko rešenja.

f
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: mala pomoc oko seminarskog!!!!19.05.2003. u 17:12 - pre 257 meseci
strings.h ...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: mala pomoc oko seminarskog!!!!20.05.2003. u 18:47 - pre 257 meseci
JA stvarno ne razumem tvoj kod... Učitavaš dan, mesec i godinu a onda radiš nešto sa long datum, koju puniš gde?

Ako želiš da korisnik unese odvojeno dan mesec i godinu, a ne da rastavljaš char* koji korisnik unese, onda možeš ovako:

Code:

#include <stdio.h>

int ucitaj() {
   int dan,mesec,godina;
   
   printf( "Upisi datum u obliku DD MM YYYY: \n");
   
   scanf("%i %i %i",&dan, &mesec, &godina);
   if( !( (dan>0) && (dan<=31) ) ) return 1;
   else {
      if( (mesec%2==1) && (dan==31) ) return 1;

      if ( ( (mesec==2) && (dan>29) ) || ( ! (godina%4==0) && (mesec==2) && (dan==29) ) ) return 1;
   }

   if( !( (mesec>0) && (mesec<=12) ) ) return 1;
   
   
   // trebalo bi da je sve OK
   printf("Datum: %i %i %i\n",godina, mesec, dan);
   return 0;
}

int main() {
   if(ucitaj() == 1) printf("Doslo je do greske"); 
   return 0;
}


PS - valjda nisi baš toliko lenj da ti bude teško da ovo prepišeš u C++ ;).
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za učenje :: Seminarski radovi :: mala pomoc oko seminarskog!!!!

[ Pregleda: 4777 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.