Citat:
franticnick: Prosto nisam mogao da poverujem da nista ne moram da podesavam
Vidi, ja se dosta petljam sa Linuxom, ali neko dublje teorisko znanje nemam, vise sam samouk i forum-ouk

tako da po nesto znam samo povrsno, tek toliko da imam pojma: nije problem natrpati sve u kernel, da podrzi i prepozna sve zivo. Ko jos ima srece da pogodi koji je hardver najrasireniji trenutno, onda moze to da uradi i jos da zastedi malo mesta. Problem je, sto cesto to sto je "natrpano" moze da pravi probleme kasnije u radu.
Tako da to jeste lepo ali neka te previse ne odusevi, samo po sebi. Verovatno ce toga biti sve vise i vise, jer DVD-i zbog obilja prostora i novije, brze masine podrzavaju vece programe. Ja kad gledam onaj pocetni meni, kad Linux startuje, ne mogu da verujem sta sve "imam" u racunaru, podize se 100 nekih podrski, za nepostojece uredjaje. Meni je to zanimljivo, ali za ozbiljniji rad to ne valja.
Nedavno sam se sreo sa izricitim brisanjem podrske za odredjeni hardver. Radi se o USB ADSL modemu Thomson SpeedTouch 330, za koga je ranije u distribuciji Kanotix postojala integrisana podrska. Koristim Kurumin, koji je baziran na Kanotixu i taj modem se moze pokrenuti i pod Live rezimom, zahvaljujuci integrisanoj podrsci, samo ubacis osnovne podatke. Sada autor Kanotixa kaze: "U verziji 6 nema vise podrske. Obrisao sam, a vi nabavite rutere, manje je problema."
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!