Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!

[ Pregleda: 2942 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
*.beobug.com.



Profil

icon frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!29.10.2006. u 11:02 - pre 214 meseci
Kako se tako nesto izvodi u c#-u...?!

Znaci, sa leve strane su dugmici, a desno se sve ostalo menja u zavisnosti od toga koje dugme pritisnem... U flesu sam to rasporedjivao po frejmovima...
 
Odgovor na temu

Dejan Vesic
Dejan Vesic
CEO
IGT Ogranak Beograd
Beograd

Član broj: 84929
Poruke: 217
212.200.219.*

Sajt: www.vesic.org


+1 Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!29.10.2006. u 21:29 - pre 214 meseci
Frejmovi su loša ideja kako god okreneš.

Ili koristi standardan postupak tj. klik na dugme učitava celu novu stranu, ili koristi Ajax ( http://ajax.asp.net/ ) koji ti omogućava da se ne osvežava cela stranica nego samo deo stranice, tako da je bolje po korisnika.

Još jednom, nikako HTML frejmove.
 
Odgovor na temu

draganc__
dragan ciganovic
banja luka

Član broj: 91550
Poruke: 64
*.bl.pttrs.net.



Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 08:17 - pre 214 meseci
U potpunosti se slazem s Dejanom sto se tice frejmova, ali ako vec hoces tako evo ti primjer za inline frame:

Code:
private void btnEliteSecurity_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
string url = "http://www.elitesecurity.org/";
IFRAME1.Attributes["src"]=url;
}
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 08:23 - pre 214 meseci
Citat:
Frejmovi su loša ideja kako god okreneš


Zašto ?
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

draganc__
dragan ciganovic
banja luka

Član broj: 91550
Poruke: 64
*.bl.pttrs.net.



Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 08:27 - pre 214 meseci
Zato sto tako kazu veliki gurui web designa.
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 08:56 - pre 214 meseci
Citat:
Zato sto tako kazu veliki gurui web designa.


Ozbiljno, zašto ?
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

Dejan Vesic
Dejan Vesic
CEO
IGT Ogranak Beograd
Beograd

Član broj: 84929
Poruke: 217
217.26.77.*

Sajt: www.vesic.org


+1 Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 08:56 - pre 214 meseci
Googlaj malo ( http://www.google.com/search?q=why+not+use+frames ) , ali ukratko:

1. URL prikazan u adresi je jedan te isti, ne može se bookmarkovati željena strana
2. Zbunjuju korisnika (ponašanje back/forward dugmeta)
3. Problemi sa štampom stranica
4. Problemi sa indeksiranjem sajta kod pretraživača
5. Problemi sa linkovanjem tvojih stranica sa drugih sajtova

itd.
 
Odgovor na temu

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
*.beobug.com.



Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 10:21 - pre 214 meseci
Ljudi, nisam bio dovoljno jasan... u pitanju je Desktop aplikacija!!!

To sto Deki kaze je potpuno ispravno... no, kod mene se radi o WinForm aplikaciji...

Na koji nacin je najlakse menjati sadrzaj najveceg dela jedne te iste forme?!
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 12:46 - pre 214 meseci
Pa zavisi koliko je kontrola i sta treba da rade, zbog brzine osvezavanja, ali najprostiji pristup je da napravis korisnicke kontrole ili da koristis panel kao kontenersku kontrolu.

Citat:
Googlaj malo ...


Zanimalo me zasto ste kategoricki protiv koriscenja frejmova.
Koristiti frejmove ili ne, zavisi gde i kako ce da se primeni ta web aplikacija.



America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

Vuko_
Amsterdam

Član broj: 19660
Poruke: 35
*.adsl.xs4all.nl.



Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 13:56 - pre 214 meseci
Da. Ja iz iskustva znam da frejmovi dodatno i neprijatno komplikuju prijavljivanje i pretrazivanje kod pretrazivaca.

Mozda nije losa ideja malo pogledati novinu koju je vs 2005 doneo sa sobom, tzv. Master Pages.

U svakom slucaju i ja mislim da su frejmovi potpuna katastrofa.

@Boki; a sad, kad uspes da upotrebis frejmove u windows aplikaciji, javi. I ja bih to rado naucio :)
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.sksyu.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 16:10 - pre 214 meseci
Ako mislis na frame kao sto su u delphi-ju i c++ builderu za win aplikacije, ja to radim sa user controlom - stavim komponente koje mi trebaju, pa taj user control lepim na formu, tj. na panel na formi. Za moje potrebe je to OK.
RTFM
 
Odgovor na temu

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
*.beobug.com.



Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!30.10.2006. u 23:22 - pre 214 meseci
Niko nije pominjao da frejmove koristim u desktop aplikaciji, nego mi treba nesto da postignem takav efekat...

Pretpostavljao sam da se radi nesto oko usercontrol-a, ali nemam pojma kako da ih upotrebim!

Kako se usercontrol lepi na neki panel?!
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.sksyu.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!31.10.2006. u 13:25 - pre 214 meseci
@Boki DX-11
Zar ovo nisi ti napisao:
Citat:

Ljudi, nisam bio dovoljno jasan... u pitanju je Desktop aplikacija!!!

To sto Deki kaze je potpuno ispravno... no, kod mene se radi o WinForm aplikaciji...

Na koji nacin je najlakse menjati sadrzaj najveceg dela jedne te iste forme?!


Napravis instancu tvoje kontrole i dodas na panel:
Code:

tvojausercont ct=new tvojausercont();
tvojPanel.Controls.Add(ct);

RTFM
 
Odgovor na temu

Boki DX-11

Član broj: 52138
Poruke: 227
*.beobug.com.



Profil

icon Re: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!31.10.2006. u 22:42 - pre 214 meseci
Jesam... a sto pitas?!

Juce sam probao sa ovim kodom, al mi nesto nije uspelo... sad radi... to je ono sto sam trazio... hvala najlepse...

pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: frejmovi u flash-u, a u c#-u...?!

[ Pregleda: 2942 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.