Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jednostavan problem oko Upload-a

[es] :: PHP :: Jednostavan problem oko Upload-a

[ Pregleda: 2579 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
*.dlp280.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Jednostavan problem oko Upload-a26.09.2006. u 21:51 - pre 194 meseci
Zasto ovo nece da radi.Tj radi ako dugme Unesi stavim da je submit, ali meni treba ovako definisano,
kao button:

TPL:
Code:

<form name="frmreg" method="post" action="nova.php">
<p>
Izaberite vas rad (.zip)*
<br>
<input type="file" name="userfile" size="40" ><br /><br />

<p>

  <p>
    <input type="button" name="unos" value="Unesi" >
    <input type="reset" name="reset" value="Reset">
    <input type="hidden" name="unesi" value="true">

  </p>
</form>


Nova.php:
Code:

<?php
$login=$HTTP_POST_VARS['unesi'];
if($login){
$uploaddir = '/fireserv/www/prijavljeni/';
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']);
move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile);
}
?>
 
Odgovor na temu

Sasa Kostic

Član broj: 11571
Poruke: 175
*.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: Jednostavan problem oko Upload-a26.09.2006. u 22:14 - pre 194 meseci
Pazi na mala i velika slova Unesi,unesi. I treba da proveri postojanje "unos" varijable. tj. njene vrednosti a ne "unesi".

 
Odgovor na temu

stefaneg
Stefan Rakonjac
Kragujevac

Član broj: 38922
Poruke: 130
89.216.228.*

ICQ: 279404274
Sajt: www.prvatehskola.org


Profil

icon Re: Jednostavan problem oko Upload-a27.09.2006. u 02:59 - pre 194 meseci
Ne znam da li ovo ima ikakve veze ali u <form> tagu si zaboravio enctype="multipart/form-data" kako bi mogao ista upload.ovati, ali to opet nije razlog zasto ti ne radi

I ovo sto je Sasa rekao je mnogo vaznije nego tvoj problem button/submit! Ne znam da li je kod koji si dao samo neki banalni primer a pravi kod je u stvari mnogo kompleksniji, ali ako nije tako onda bi stvarno trebao obratiti paznju na sta se upload.uje i koje je velicine i ko vrsi upload
 
Odgovor na temu

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
*.dlp176.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Jednostavan problem oko Upload-a27.09.2006. u 08:23 - pre 194 meseci
Mala i velika slova nisu problem, a enctype="multipart/form-data" sam zaboravio da prekopiram, tj naravno da stoji u kodu. Nije mi jasno,jer ako stavim da je dugme submit, ovaj kod ce raditi OK.
 
Odgovor na temu

karas

Član broj: 5574
Poruke: 482
*.routotelecom.com.



+1 Profil

icon Re: Jednostavan problem oko Upload-a27.09.2006. u 09:26 - pre 194 meseci
Submit je za slanje forme, kako misliš bez toga da pošalješ?
Sveti Avgustin: "Dobar hrišćanin treba da se kloni matematičara i svih onih koji daju lažna proročanstva. Postoji opasnost da su matematičari već sklopili pakt sa Đavolom, da pomrače čovekov um i da ga okuju okovima pakla."
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: Jednostavan problem oko Upload-a27.09.2006. u 10:24 - pre 194 meseci
Moras imati dugme "submit", ali ako bas mora da je "button" dodaj mu onclick="document.frmreg.submit()"
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
*.dlp107.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Jednostavan problem oko Upload-a27.09.2006. u 18:25 - pre 194 meseci
Napravio sam. Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Jednostavan problem oko Upload-a

[ Pregleda: 2579 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.