Pozdrav,
imam HITAN problem posto sam trenutno u firmi i pokusavam da sredim problem. Elem, jedna od firmi je imam ISDN internet prikljucak koji je bio konektovan na Planet XRT-401D router a dalje iz routera je isao izlaz ka Corega 16port switchu, iz koga su dalje izlazili prikljuchci za desetak racunara. Preko NAT-a su bili podeseni unutrasnji portovi, tako da sam se lako kachio na mrezu spolja preko realVNC i za pregled kamera.
Medjutim, NET je promenjen i sada se pojavio sledeci problem. Posto smo stavili ADSL, sada konekcija polazi od Thomson SpeedTouch 516 ADSL routera, kabal dalje ulazi u Planet XRT-401D router i dalje u Corega switch. Medjutim, vise mi ne radi unutrasnje portovanje. Sredio sam da svaki komp ima svoj IP i izlaz ka netu ali ne mogu da se nakachim na vnc i kamere.
Kontam da jedan od routera reba da bude obican switch ali koji? da li thomson namestiti da radi routing i NAT dok Planetu da iskljucim routing ili obrnuto?
Hitno je, jer sam presao 700km da bih sredio ovj problem, ali i dalje nisam siguran kako resiti problem.
Hvala