Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Datagrid i unos svih artikala

[es] :: .NET :: Datagrid i unos svih artikala

[ Pregleda: 3021 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Datagrid i unos svih artikala08.09.2006. u 12:44 - pre 185 meseci


Zanima me jedno pitanje.
Imam na formi 5-6 textbox kontrola i u njih unosim podatke o fakturi tj. broj,kupac,datum itd. i imam jednu datagrid kontrolu na istoj formi.

Pitanje. Dali mogu u taj datagrid unositi artikle i ostalo šta mi treba i da kad kliknem snimi da mi snimi podatke koji su u textbox-u i sve podatke iz datagrid-a.
Tj. snimi mi svaki unešeni artikl u datagrid-u kao posebni unos u bazu?



 
Odgovor na temu

prog
Bihac

Član broj: 106882
Poruke: 77
80.65.91.*



Profil

icon Re: Datagrid i unos svih artikala08.09.2006. u 12:54 - pre 185 meseci
Samo pridruzi binding source iz text kontrola i u DataGridView kontrolu


dataGridView.BindingSource=databBinding;
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: Datagrid i unos svih artikala08.09.2006. u 17:15 - pre 185 meseci


Nisam te baš razumio može li primjer ili neka stranica gdje bih mogao naći neki primjer?
 
Odgovor na temu

prog
Bihac

Član broj: 106882
Poruke: 77
*.PPPoE-1397.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Datagrid i unos svih artikala09.09.2006. u 16:07 - pre 185 meseci
Pretpostavljam da si te text kontrole povezao sa bazom podataka. najlakse je da bazu podataka povezes sa text kontrolama preko bindingsource.Taj isti binding source takodjer povezes sa DataGridView kontrolom, i sve se desava paralelno, cak sta vise ako u grid kontrolu uneses nesto to ce se reflektirati u tex kontrolama.

sto se tice primjera mozes to pronaci na www.windowsforms.net, ili www.codeproject.com
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: Datagrid i unos svih artikala22.09.2006. u 07:48 - pre 185 meseci


Evo mene opet nikako da skužim ovaj dio oko bindovanja?

Može li mi netko napraviti neki primjer i poslati bio bih mu zahvalan.


Da ponovim pitanje:

Zanima me kako mogu u nekom datagrid-u unijeti više artikala i to sve odjednom spremiti u bazu sa podacima o primki koji se nalaze u textbox-ovima na formi?


 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.228.eunet.yu.



+2 Profil

icon Re: Datagrid i unos svih artikala22.09.2006. u 11:12 - pre 185 meseci
Mislim da sam razumeo sta si hteo da kazes, u tekstboksovima ti se nalaze podaci o, npr. dobavljacu, a u datagrid unosis podatke o kupljenim proizvodima sa fakture i sa otpremnice?

Ako je to u pitanju, pametno bi ti bilo da podatke o dobavljacu drzis u sifarniku, odakle mogu da se pozivaju automatski u slucaju ponavljanja dobavljaca, podatke o dokumentu (otpremnici, fakturi) smestis u drugu tabelu, a u trecu podatke o stavkama dokumenta.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Datagrid i unos svih artikala

[ Pregleda: 3021 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.