Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

zasto ne prepoznaje promjenjive?

[es] :: PHP :: zasto ne prepoznaje promjenjive?
(Zaključana tema (lock), by flylord)

[ Pregleda: 1543 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon zasto ne prepoznaje promjenjive?06.09.2006. u 08:54 - pre 165 meseci
imam jedan pocetnicki i glupi problem...
ali ja ga ne znam rijesiti.

poceo sam raditi u php-u, i napisao najjednostavniji skript:


prvi.php:

<?php
echo "ime: $ime";
echo "prezime: $prezime";
echo "godina: $godine";
?>


i html stranicu

proba.html:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE> Proba </TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<FORM METHOD="POST" ACTION="prvi.php">
<BR>
<BR>ime:
<INPUT TYPE="text" NAME="ime">
<BR>
<BR>prezime:
<INPUT TYPE="text" NAME="prezime">
<BR>
<BR>godina:
<INPUT TYPE="text" NAME="godine">
<BR>
<BR>
<INPUT TYPE="submit" value="posalji">
</FORM>
</BODY>
</HTML>

Koristim IIS.
Oba fajla smjestim u "c:\inetpub\wwwroot" folder, otvorim browser i otvorim
fajl "proba.html", upisem neko ime,prezime i godine i kliknem na submit dugme
e tu se , pri pokusaju izvrsavanja onog skripta, ispise sljedece upozorenje:

Notice: Undefined variable: ime in c:\inetpub\wwwroot\prvi.php on line 2
ime:
Notice: Undefined variable: prezime in c:\inetpub\wwwroot\prvi.php on line 3
prezime:
Notice: Undefined variable: godine in c:\inetpub\wwwroot\prvi.php on line 4
godina:

u cemu je ovdje problem...?

there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
0

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: zasto ne prepoznaje promjenjive?06.09.2006. u 08:57 - pre 165 meseci
Odavno se parameteri prosledjeni skriptu u URL-u ne prenose automatski u promenljive.
Moras ih rucno procitati, koristeci _POST niz u tvom slucaju.

 
0

ttc_zg
Zagreb

Član broj: 110206
Poruke: 2
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: zasto ne prepoznaje promjenjive?06.09.2006. u 09:06 - pre 165 meseci
Dakle, primi varijablu $ime na sljedeci nacin
$ime=$_POST['ime'];
 
0

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: zasto ne prepoznaje promjenjive?06.09.2006. u 15:23 - pre 165 meseci
bas me zanima da li ce iko ikada da procita uvod u PHP manual. Obicno ne volim da zakljucavam teme pocetnicima, ali mislim da je ipak fer da oni prvo procitaju sta je PHP i kako radi, a tek onda da pitaju.

I pogotovo me nervira sto hoce da uce iz domacih knjiga koje ne valjaju ama bas ni zasta
 
0

[es] :: PHP :: zasto ne prepoznaje promjenjive?
(Zaključana tema (lock), by flylord)

[ Pregleda: 1543 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.