Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om

[es] :: C/C++ programiranje :: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om

[ Pregleda: 2773 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Spooky
Saša Jovanović
Požega - Beograd

Član broj: 816
Poruke: 87
*.matf.bg.ac.yu

Jabber: spooky@elitesecurity.org
ICQ: 142556145


Profil

icon Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om26.02.2003. u 18:42 - pre 224 meseci
Zdravo svima, imam problem sa Microsoft Visual C++ v6.0. Sad ne znam tacno da li je problem sa kodom (mislim da nije kod) koji kucam, doticnim programom ili necim trecim. Literatura koju koristim je prevedeno izdanje knjige "The C Programming Language Second Edition", (Programski Jezik C, 1989), autori Brian W. Kernighan & Dennis M. Ritchie. Pocetnik sam u C programiranju i snalazim koliko toliko u knjizi sa bezbroj gresaka, losom stampom (posto je kopirana) i davanjem velike kolicine podataka odjednom. Problem je sledeci kada otkucam <kod> primera iz prvog poglavlja knjige, koji broji znakove na ulazu (sa while ili for petljom svejedno)ne radi (ne stampa vrednosti) kako treba. Kod je sledeci:

#include <stdio.h>

/* brojanje znakova na ulazu */

main()
{
long nc;
nc = 0;
while (getchar() != EOF)
++nc;
printf("%1d\n", nc);
}

i isti primer sa for petljom:

#include <stdio.h>

/* brojanje znakova na ulazu */

main()
{
double nc;
for (nc = 0; getchar() != EOF; ++nc)
;
printf("%.0f\n", nc);
}

Nakon unosa teksta i pritiska na tastere (Ctrl+Z), program se zavrsava ne stampajuci nikakvu vrednost. Napominjem da je kod ortaka ovaj <kod> lepo funkcionisao i stapao tacne izlazne rezultate. <kod> radi i kod mene ako se u liniju sa <printf> doda <\n> <printf("\n%1d\n", nc);> ili pre nje <printf("\n")>. Ne kapiram zasto ne radi, ako se prekuca tacno kao iz knjige(odnosno kao gore navedeni). Ako je od nekog znacaja koristim OS Windows 98 (4.10.1998). Unapred hvala na pomoci.

All we have to decide is what to do with the time that is given to us. J.R.R.
 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
*.beg.sezampro.yu

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om27.02.2003. u 11:05 - pre 224 meseci
Jesi li siguran da ti se ne zatvori konzola pre nego što stigneš da isčitaš rezultat?
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

Spooky
Saša Jovanović
Požega - Beograd

Član broj: 816
Poruke: 87
*.matf.bg.ac.yu

Jabber: spooky@elitesecurity.org
ICQ: 142556145


Profil

icon Re: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om27.02.2003. u 11:58 - pre 224 meseci
Siguran sam da se ne zatvara konzola. Znam da ako pokrenem prog. (koji samo sadrzi printf) iz Win-a ne mogu da vidim sta stampa (jer se odmah zatvori), a ako pokrenem iz konzole onda vidim vrednost koju stampa. Konkretno za primere koje sam gore naveo, redosled izvrsavanja iz MS Visual C++ -a je sledeci: Nakon kompajliranja i izgradnje izvrsnog fajla, pokrenem prog (Ctrl+F5, Execute prog.exe), unesem nekoliko karaktera, Enter, Ctrl+Z, Enter i onda se pojavi Press any key to continue, ne stampajuci nikakvu vrednost pre ovoga. Kod ortaka pre poslednjeg Enter se pojavi trazena vrednost pa tek onda Press any key..., dok kod mene ne. Ne razumem u cemu gresim.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us. J.R.R.
 
Odgovor na temu

Časlav Ilić
Braunšvajg, Nemačka

Član broj: 4945
Poruke: 565
*.beg.sezampro.yu



+27 Profil

icon Re: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om27.02.2003. u 13:26 - pre 224 meseci
Problem je sigurno do toga kako konzola interpretira Ctrl-Z sekvencu i/ili %1d formatiranje. Probaj samo sa printf("%d\n", nc);. Ali, za potrebe učenja, ceo problem je nebitan ‒ kad si ga već ispravio da radi, i neka ga tako :)
 
Odgovor na temu

Spooky
Saša Jovanović
Požega - Beograd

Član broj: 816
Poruke: 87
*.matf.bg.ac.yu

Jabber: spooky@elitesecurity.org
ICQ: 142556145


Profil

icon Re: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om27.02.2003. u 17:31 - pre 224 meseci
Promenio sam %1d u printf("%d\n", nc); ali i dalje ne radi. Znaci verovatno je sekvenca Ctrl-Z ali ne znam tacno sta. Znam da je problem nebitan ali me cisto nervira zasto ne radi kako treba. Evo kako bi trebalo da izgleda listing nakon pokretanja u konzoli:

Ovo je proba. Enter Crtl+Z
^Z Enter
14
Press any key to continue Enter

a kod mene:

Ovo je proba. Enter Crtl+Z
Press any key to continue Enter

Posto je problem nebitan ja krecem dalje da obradjujem C. Hvala na dosadasnjim sugestijama.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us. J.R.R.
 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
*.beograd-2.tehnicom.net

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om24.04.2003. u 11:02 - pre 222 meseci
Ne znam tacno kako je sa ovim c f-jama, ali c++ biblioteka iostream trazi da se buffer isprazni na ekran (da se tako izrazim eng. "flush buffer"), znaci puni se, ali ne mora da se prikaze odmah, kod ovako malih programa obicno se sam prazni pri izlazu, ali vidim da nemas vracenu vrednost za main ili si to izostavio, ako jesi probaj da vratis 0 na kraju main (i naravno deklarisi main da vraca int "int main()"). Kod iostream biblioteke imas i operatore koje mozes da predas bufferu, npr endl zatvara i prazni buffer: Proveri da li imas nesto slicno kod printf.

A da setio sam se, u win98 kraj toka ne bi trebalo da je ctrl-Z probaj ctrl-D
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

Spooky
Saša Jovanović
Požega - Beograd

Član broj: 816
Poruke: 87
*.matf.bg.ac.yu

Jabber: spooky@elitesecurity.org
ICQ: 142556145


Profil

icon Re: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om24.04.2003. u 12:07 - pre 222 meseci
Sada na kompu imam 3 OS, Win98,WinXP,MANDRAKE. Ovaj drugi sam morao da instaliram zbog TV kartice, pa ga koristim kada radim nesto u C-u, jer u WinXP nemam problema. Inace u pravu si za kraj toka u Win98, kako si naveo to je Ctrl+D. Hvala jos jednom.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us. J.R.R.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Problem sa C kodom ili MS Visual C++ -om

[ Pregleda: 2773 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.