Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Potrebna pomoc u Flash-u!

[es] :: Flash :: Potrebna pomoc u Flash-u!

[ Pregleda: 1854 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zoricdejan

Član broj: 65948
Poruke: 43
*.dynamic.sbb.co.yu.



+6 Profil

icon Potrebna pomoc u Flash-u!03.09.2006. u 12:55 - pre 165 meseci
Unapred hvala svakom ko zeli da mi pomogne sobzirom da mi je jako hitno!!!!
E ovako! Radim na izradi sajta u flash-u koji treba da se azurira svakodnevno!
Sajt je ogranicen na 800x600! Ono sto mi pravi problem je ne znam kako da u actionscript-u stavim da mi uveze u delu koji mu ja odredim php starnu. Ja sam napravio admin u kome moze da se ubacuju vesti,slike ....
Admin i php sam napravio da se ponasa kao tabela, znaci ogranicio sam je na vidljivost od 400x400 i stavio da pravi scrollbar samo sa desne strane tako da moze da ide u beskonacnost na dole.
Sto se tice admin panela i php-a radi sve bez greske samo mi je potrebno da u flash-u namestim da mi na mestu koji mu ja odredim dimenzije 400x400 uveze tu stranu!
Znaci potrebna mi je neka kombinacija flash-a i php-a, da sve bude flash a samo radna povrsina ( vesti, galerija..) budu php koji se ucitava naknadno u okviru flash-a!
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Potrebna pomoc u Flash-u!03.09.2006. u 13:38 - pre 165 meseci
LoadVars();LoadVariablesNum()itd...
U dynamic text box(koji postavis gde hoces i das mu sirinu i duzinu koja ti je potrebna,i ulkjucis opciju render text as HTML) mozes ucitavati varijable iz externih izvora pomocu gore navedenih metoda(za tabelarni prikaz radije koristi datagrid komponentu-mene je interesovao tabelarni prikaz podataka pa mi je(tacno)savetovano da koristim bas tu komponentu).
Mozes uzimati sadrzaj direktno iz php fajla(uradis echo &$nekavarijabla-&sluzi kao granica izmedju varijabli-extremno bitno),ili iz nekog txt fajla(&-opet moras koristiti ovaj znak da odvojis varijable)ili iz XML-a.(doc = new XML();
doc.load ("theFile.xml");-pogledaj help)
E sad...flash podrzava (samo) nekoliko osnovnih HTML tagova a i CSS moze biti uklopljen.IPAK, CELA strana tesko moze biti 'prekopirana'u flashu-sa celim onim HTML outputom koji php generise...Znaci moraces drugacije da organizujes to u flashu,ali sam 'uvoz'podataka nije (veliki)problem.Pozdrav!
 
Odgovor na temu

mindfactor
Beograd

Član broj: 109570
Poruke: 11
*.ptt.yu.

Sajt: www.mindfactor.info


Profil

icon Re: Potrebna pomoc u Flash-u!03.09.2006. u 14:37 - pre 165 meseci
Kao sto ti je vec receno, to sto si zamislio je jako tesko izvodljivo osim ako ne zelis da ti sve bude u Flash-u i da sadrzaj strane menjas kroz neke XML fajlove...

Ipak pregledaj ovaj site i proveri da li ima mozda neko problizno resenje ili ideja za tebe

http://www.sephiroth.it

Tip radi upravo sa kombinacijom PHP-a i Actionscript-a...
Belgrade style
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Potrebna pomoc u Flash-u!

[ Pregleda: 1854 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.