Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ASP.NET: Failed to load viewstate

[es] :: .NET :: ASP.NET :: ASP.NET: Failed to load viewstate

[ Pregleda: 2931 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bjevta
Bratislav Jevtic
http://www.tojesoft.co.rs
Beograd

Član broj: 5216
Poruke: 367
89.216.229.*

Sajt: www.tojesoft.co.rs


+5 Profil

icon ASP.NET: Failed to load viewstate01.09.2006. u 19:15 - pre 184 meseci
Hitno mi trebaju sve moguće ideje na temu uzroka "Failed to load viewstate" greške. SVAKA ideja je dobrodošla.
Acta, non verba!
 
Odgovor na temu

Dejan Vesic
Dejan Vesic
CEO
IGT Ogranak Beograd
Beograd

Član broj: 84929
Poruke: 217
212.200.220.*

Sajt: www.vesic.org


+1 Profil

icon Re: ASP.NET: Failed to load viewstate01.09.2006. u 19:34 - pre 184 meseci
* Preveliki ViewState
* Corrupted ViewState (možda zbog nekog JavaScript procesiranja ili load not finished)
* pokvaren proksi

Da, zaboravio sam: ako imaš dinamičko dodavanje kontrola u stranicu, ili promene svojstava (dodavanje kolona datagrid kontroli), ako ne ideš svaki put istim redom, može doći do ove greške.

[Ovu poruku je menjao Dejan Vesic dana 01.09.2006. u 20:45 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bjevta
Bratislav Jevtic
http://www.tojesoft.co.rs
Beograd

Član broj: 5216
Poruke: 367
89.216.229.*

Sajt: www.tojesoft.co.rs


+5 Profil

icon Re: ASP.NET: Failed to load viewstate01.09.2006. u 22:01 - pre 184 meseci
Hvala, Dejane

šta podrazumevaš pod "ako ne ideš svaki put istim redom,"?
Acta, non verba!
 
Odgovor na temu

Dejan Vesic
Dejan Vesic
CEO
IGT Ogranak Beograd
Beograd

Član broj: 84929
Poruke: 217
212.200.220.*

Sajt: www.vesic.org


+1 Profil

icon Re: ASP.NET: Failed to load viewstate01.09.2006. u 22:40 - pre 184 meseci
Bez obzira da li je post back ili ne, ViewState (pogotovo u 1.1) očekuje isto stablo kontrola na strani da bi "radio" kako treba.

Tu postoiji _mnogo_ više priče; ako te zaista zanima, evo odličnog linka:

http://weblogs.asp.net/infinit...y-Understanding-Viewstate.aspx

 
Odgovor na temu

bjevta
Bratislav Jevtic
http://www.tojesoft.co.rs
Beograd

Član broj: 5216
Poruke: 367
89.216.229.*

Sajt: www.tojesoft.co.rs


+5 Profil

icon Re: ASP.NET: Failed to load viewstate02.09.2006. u 22:11 - pre 184 meseci
proguglao sam malo i uhvatila me muka: sve što imam na formi koja "failed to load viewstate" je već pobrojano kao situacije u kojima se dotični exception javlja: grid, check box u gridu, filtriranje podataka pre prikaza u gridu, show/hide kontrola posle postback-a, petljanje po web.config-u, itd. Dodatno, upotrebio sam Atlas i Blowery u web aplikaciji. Da bude još crnje, nikako ne mogu da reprodukujem situaciju na development mašini.

Međutim, izgleda da je u pitanju i to što neki korisnici moje web aplikacije koriste "Back" dugme za šetanje kroz forme za unos podataka. Back na statičkom web sajtu i back u web aplikaciji nije isto. Danas sam se čuo telefonom sa jednim od njih i obavestio ga da NE koristi back u browser-u već dugme "Nazad" koje radi Response.Redirect. Inače, problem se javlja samo kod 2 korisnika, za sada.

ima li načina da "uhvatim" taj famozni Back i da, kada korisnik pritisne Back dugme, odradim ono što ja hoću?
Acta, non verba!
 
Odgovor na temu

Dejan Vesic
Dejan Vesic
CEO
IGT Ogranak Beograd
Beograd

Član broj: 84929
Poruke: 217
212.200.220.*

Sajt: www.vesic.org


+1 Profil

icon Re: ASP.NET: Failed to load viewstate02.09.2006. u 22:35 - pre 184 meseci
Na žalost, ne postoji kulturan način da sprečiš korisnika da koristi back button.

Postoje prljavštine tipa: ako imaš Stranu 1 i Stranu 2, a na Strani 2 želiš da zabraniš back, onda ovo odradiš na Strani 1:

Code:

<script>
if(window.history.forward(1) != null)
                 window.history.forward(1);
</script>


ali to ne pomaže dobrom user experience.

Ono što možda pomaže je da tvoju aplikaciju lansiraš iz JavaScripta, sa window.open i da kompletno ukloniš toolbar kroz parametre od window.open.

Time je korisnik osuđen na kontrole koje mu ti daješ. Dodatno, možeš čak blokirati i backspace taster javascriptom:

Code:

<script>
function KeyCache() {
  if (window.event && window.event.keyCode == 8) {
    window.event.keyCode = 123; //Replaces with F12 button. (Does nothing in IE)
  }
}
document.onkeydown=KeyCache();
</script>


Ono što ja najčešće primenjujem je pametni workflow; zamisli da svaka od stranica obrađuje jedno od stanja procesa. Sad, trenutno stanje držim u session varijabli na serveru. Ako se desi da se pozove stranica a da je tekuće stanje namenjeno ne toj nego nekog drugoj, uradim prost Server.Transfer na stanicu koja je zadužena za obradu.

I tu treba razno-raznog žongliranja, ali ga barem odradim na serveru i ne patim se sa client-side svemogućim problemima.
 
Odgovor na temu

bunker
Srđan Savković
Smederevo

Član broj: 4495
Poruke: 239
82.117.193.*



Profil

icon Re: ASP.NET: Failed to load viewstate04.09.2006. u 12:41 - pre 184 meseci
Ako otvoris aplikaciju u ful skrinu, bez tulbaraa, hendluj Alt + <- i Alt + ->, forward i backward.
Nije važno stići prvi. Važno je prvo da stigneš.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: ASP.NET: Failed to load viewstate

[ Pregleda: 2931 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.