Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

unos broja sa dvije decimale

[es] :: C/C++ programiranje :: unos broja sa dvije decimale

[ Pregleda: 2345 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DART_VEJDER
crna gora

Član broj: 58050
Poruke: 84
*.crnagora.net.



Profil

icon unos broja sa dvije decimale30.08.2006. u 15:41 - pre 173 meseci
E ovako:

Desava mi se jedna interesantna stvar:

na jednom dijalogu ima Edit za unos neke cijene. Ja zelim da mi se bez obzira na to koliko ima cifara poslije decimalnog zareza, u bazu uvijek unese broj sa dvije cifre.
Znaci: ako se unese 10, da se u bazu unsese: 10.00
ili 25.7 da se unese 25.70

Ja sam to uradio na ovaj nacin:


ADOTable1->Active=true;
ADOTable1->Insert();
ADOTable1->FieldByName("Cijena")->AsFloat=StrToFloat(FormatFloat("0.00",StrToFloat(Edit1->Text)));
ADOTable1->Post();

ali se desi da , iako ga unese sa dvije decimale, kasnije kada prikazujem cijene u nekom DBGrid-u ili Report-u uvijek se prikaze bez decimala...(Meni treba prikaz sa dvije decimale)

Dakle, sta da uradim kako bih rijesio ovaj problem??
kod žorža ti je ka' u banku!!
oko? sto ce ti oko??
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
161.53.55.*



+9 Profil

icon Re: unos broja sa dvije decimale31.08.2006. u 10:01 - pre 173 meseci
Dobro si zapisao podatak, no same DB komponente automatski odstrane "nepotrebna" decimalna mjesta. Možda najbolje bi ti bilo spremati taj podatak kao AnsiString, pa onda mora spremiti baš kako ti želiš. S obzirom da imaš podržane gotovo sve konverzije iz AnsiStringa u brojevne tipove podataka ne bi trebalo biti problema dalje pri matematičkim operacijama...
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.sabotronic.co.yu.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: unos broja sa dvije decimale31.08.2006. u 11:57 - pre 173 meseci
Posto radis u Borland C++ Builderu koliko vidim, imas tamo opcije za polja (fieldove) imas DisplayFormat ili tako nesto, koliko se secam pa postavi na 0.00 ili koji ti vec format treba. Slicno radis i sa alatima za izvestaje, svaki bi trebao da ima mogucnosti da formatira polje.
Pozdrav

RTFM
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: unos broja sa dvije decimale

[ Pregleda: 2345 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.