Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Promjena podatka u bazi!!!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Promjena podatka u bazi!!!

[ Pregleda: 3211 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
*.teol.net



Profil

icon Promjena podatka u bazi!!!22.02.2003. u 19:09 - pre 228 meseci
Na koji nacin neki podatak u tabeli(paradox7) zamjenim sa drugim koji sam dobio kao proizvod nekog racuna?
Rucno to nije problem kliknem dva puta na podatak u DBGrid-u on poplavi unesem novu vrijednost pritisnem enter i to je to.
Medjutim meni treba da to odradim kroz source tj. da se podatak automatski upise novu vrijednost u bazu npr. kada pritisnem dugme .
Sale
 
Odgovor na temu

neuromancer
Darko Todorovic

Član broj: 2889
Poruke: 120
*.ptt.yu

Jabber: neuromancer@elitesecurity.org
ICQ: 347089233


Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!23.02.2003. u 20:09 - pre 228 meseci
Pa to ti doje ovako

Code:
Table1imekolone.value:=ta_vrednost;


To ti je cela filozofija sem ako ne treba da konvertujes neki podatak u drugi tip tu vec pozovi help

pozdrav
MacBook Pro or iMac (intel Core Duo edition) user wannabe!!!
Uz malo srece i malo vise para... heh...
 
Odgovor na temu

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
*.teol.net



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!23.02.2003. u 22:55 - pre 228 meseci
Da ja sam i pokusao tako ali mi izbacuje sledecu gresku "Key violation" gdje grijesim?
Sale
 
Odgovor na temu

neuromancer
Darko Todorovic

Član broj: 2889
Poruke: 120
*.ptt.yu

Jabber: neuromancer@elitesecurity.org
ICQ: 347089233


Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!26.02.2003. u 13:26 - pre 228 meseci
Ta kolona u koju unosis nosi sa sobom master key koji si podesio u toku dizajniranja baze, odnosno tabele, i u toj koloni ne smeju da se pojave dva ista zapisa... to je sve, skini master key i sve ce biti u redu

pozdrav
MacBook Pro or iMac (intel Core Duo edition) user wannabe!!!
Uz malo srece i malo vise para... heh...
 
Odgovor na temu

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
*.teol.net



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!27.02.2003. u 07:49 - pre 228 meseci
Ne u opste nije postavljen master key na tu kolonu.
Sale
 
Odgovor na temu

kobrejabre
Bgd

Član broj: 1793
Poruke: 269
*.fon.bg.ac.yu

Sajt: www.nemam.com


Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!07.05.2003. u 13:05 - pre 225 meseci
Probaj malo da proucis SQL a onda upotrebi, recimo, TQuery...
 
Odgovor na temu

silverglider

Član broj: 651
Poruke: 218
*.batalpha.de

Sajt: www.benchmark.co.yu


Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!09.05.2003. u 18:10 - pre 225 meseci
Trebalo bi i bez SQL-a da je sasvim lako promeniti vrednost pomocu npr. Table komponenti. Na primer:

MyTable.FieldByName('mojepolje').AsInteger := izracunata_vrednost;
 
Odgovor na temu

xkolja
Kolja Kuzev

Član broj: 6475
Poruke: 31
195.252.103.*



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!27.05.2003. u 13:14 - pre 225 meseci
Pre nego sto ces dodeliti vrednost polju u tabeli, trebas da tabelu prebacis u edit mod rada.

MojaTabela.Edit; {postavljanje tabele u edit mod i sada mozes da menjas vrednosti polja u tabeli}
MojaTabejaMojePolje.Value:=x+y; {ovde polju u tabeli dodeljujes vrednost}
Moja Tabela.Post; {ovde se podaci zapisuju u tabelu}

 
Odgovor na temu

xkolja
Kolja Kuzev

Član broj: 6475
Poruke: 31
195.252.103.*



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!27.05.2003. u 13:17 - pre 225 meseci

Zaboravio sam ovo!!!

Ako je rezultat dobijen iz dogadjaja CalcFields nemozes tako da ga stavis u polje!
 
Odgovor na temu

sasha_rs
Brcko

Član broj: 2684
Poruke: 43
*.bc.pttrs.net



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!01.06.2003. u 17:08 - pre 225 meseci
DA JESTE DOBIJEN KAKO DA GA STAVIM ONDA??? ILI MORAM RIJESITI PROBLEM BEZ CALCFIELDS ????
Sale
 
Odgovor na temu

xkolja
Kolja Kuzev

Član broj: 6475
Poruke: 31
195.252.103.*



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!02.06.2003. u 08:42 - pre 225 meseci
Polja cije se vrednosti dobijaju iz CalcFields trebalo bi da mogu da budu zapisana na disk, ali treba da budu INTERNAL.

Momentalno ne mogu da pogledam help, ali mislim da je pisalo da se INTERNAL izracunava sa CalcFields i da se zapisuje na disk.

Do sada sam sve probleme uspevao da resim bez toga, da neku vrednost izracunavam sa CalcFields i da trebam da je sacuvam na disku.

 
Odgovor na temu

bofcilo
Z Roncevic
Novi Sad

Član broj: 8671
Poruke: 6
*.neobee.net



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!02.06.2003. u 10:45 - pre 225 meseci
CalcFields na nivou dataset-a (TTable, Tquery) su interno izracunati na nivou forme. Znaci, kada dodajes polja u dataset, i postavis tip na Calculate, to izaziva da se prilikom skrolovanja kroz slogove ili izmenom podataka u bilo!! kom polju u slogu aktivira OnCalc.. event u kome se izracunava vrednost.

Ako je potreba da neko polje bude izracunato npr. "cena" * "kolicina" = "iznos", onda
je postupak da u kreiranju paradox tabele napravis sva tri polja, uvuces ih u spisak polja u TTable komponentu. Ako zelis automatski obracun "iznosa", postoji vise varijanti :

- OnChange event na poljima "cena" i "kolicina" ( ponovis dva puta formulu )
- BeforePost event na TTable komponenti sa formulom da pre nego sto delphi posalje vrednosti u paradox izracunas vrednost polja koje zelis da postavis u izracunato polje
 
Odgovor na temu

xkolja
Kolja Kuzev

Član broj: 6475
Poruke: 31
195.252.103.*



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!02.06.2003. u 11:47 - pre 225 meseci
Indicates whether a field represents a column in a dataset, a calculated field,
or a lookup field.

property FieldKind: TFieldKind;

Description

Use FieldKind to determine if a field is a data field, a calculated field, a
lookup field, or an aggregate field. The value of FieldKind can be changed
programmatically, but in practice FieldKind is set at design time when creating
Field components with the Fields editor.

The FieldKind property can take one of the following values:

Value Description

fkData Field represents a physical field in a database table
fkCalculated Field is calculated in an OnCalcFields event handler
fkLookup Field is a lookup field. (Not implemented for fields on unidirectional
datasets)
fkInternalCalc Field is calculated but values are stored in the dataset.
fkAggregate Field represents a maintained aggregate in a client dataset.

Note: Fields calculated by SQL servers have a FieldKind of fkInternalCalc, not
fkCalculated. This is because the field values are stored in the dataset.

Calculated fields in a client dataset that are calculated in an OnCalcFields
event handler but stored in the dataset also have a FieldKind of fkInternalCalc
instead of fkCalculated. Unlike regular calculated fields, internally calculated


fields can be used in filter expressions. They can be edited, but the changes
are discarded. To prevent editing, set the ReadOnly property to True.

Note: The FieldKind property of a field is only stored with the field object if
the value is fkInternalCalc.
_________________________________

Znaci mogao bi na pomocu OnCalcFields dogadjaja promeni vrednosti polja u datasetu, ali ako je dataset produkt SQL-a.
Treba da dobijes celu tabelu kao rezultat query-a a onda da je celu sacuvas na mesto tabele iz koje si napravio query.
 
Odgovor na temu

bofcilo
Z Roncevic
Novi Sad

Član broj: 8671
Poruke: 6
*.neobee.net



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!02.06.2003. u 17:59 - pre 225 meseci
Nisam bas razumeo to snimis query u tabelu?
Jos uvek mi nije jasno sta je momku koji je zapoceo diskusiju problem ? Ako zeli da programski menja vrednost polja onda su svi oni primeri sa .value ili table['field'] := .. Ispravni. A izracunatu vrednost moze da formira na hiljadu nacina.
Cini mi se da ga je povuklo a stavi calculated field u properti od polja pa mu ne dozvoljava snimanje. Ako stavi fkData, i programski izracuna novu vrednost sve ce se korektno izvrsiti.

Key violation problem moze da nastane iz puno razloga

posalji deo source u kojem si probao da snimis nesto u tabelu.
 
Odgovor na temu

xkolja
Kolja Kuzev

Član broj: 6475
Poruke: 31
*.041net.co.yu



Profil

icon Re: Promjena podatka u bazi!!!03.06.2003. u 14:42 - pre 225 meseci

Snimas query u tabelu.

mislio sam da pomocu SQL-a dobije dabelu (dataset) u kome moze da izracuna vrednosti koje nu trebaju koristeci CalcFields ili da sam upit napise tako da mu izracuna sve sto mu treba, a da zatim eksportuje rezultatupita u tabelu iz koje je izvukao podatke.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Promjena podatka u bazi!!!

[ Pregleda: 3211 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.