Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da u C-u napisem nesto u boji

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako da u C-u napisem nesto u boji

[ Pregleda: 4057 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Šeko

Član broj: 106675
Poruke: 2
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Kako da u C-u napisem nesto u boji26.08.2006. u 00:10 - pre 181 meseci
Zanima me ovo,nisam uspio nigdje naci,kako da u C u konzolnoj aplikaciji ispise recimo tekst "dobar dan" u nekoj boji
 
Odgovor na temu

VRider
Marković Damir
(BGD/SD Karaburma)/Pirot

Član broj: 1510
Poruke: 4132
*.maksnet.net.

Jabber: damirm | gmail | com
ICQ: 134002435


+13 Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji26.08.2006. u 00:48 - pre 181 meseci
http://www.linuxfocus.org/English/May2004/article335.shtml
JaFreelancer.com
 
Odgovor na temu

Tiristor
Skola/obrazovanje

Član broj: 102849
Poruke: 184
*.inffo.net.



Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji26.08.2006. u 15:26 - pre 181 meseci
Evo ti moj kod koji sam ja radio za loto prosle godine. Nisam siguran da li boji i slova ali boji pozadinu. Prekopiraj ga u C pa vidi.


Code:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <graphics.h>
main ()
{
int a[7],i,j,n,c;
int mode,driver=DETECT;
initgraph (&driver,&mode,"\\tc\\bgi");
setbkcolor (BLUE);
for ( ; ; )
 {
 printf ("\n\n\n\n\n\n\t Unesite broj kombinacija: ");
 scanf ("%d",&n);
 if (n<=0)
  {
  printf ("\nUneli ste pogresan broj!");
  break;
  }
 for (i=1;i<=n;i++)
  {
  printf ("\n\n%d. kombinacija je: ",i);
   for (j=0;j<7;j++)
    a[j]=rand()/((double)RAND_MAX+1)*40;
    for (j=0;j<=6;j++)
     {
     for (c=j+1;c<7;c++)
      if (a[j]==a[c] || a[j]==0)
       {
       a[j]=rand ()/((double)RAND_MAX+1)*40;
       c--;
       continue;
       }
      printf (" %d",a[j]);
      }
    }
   }
  }

Po kodu bi rekao da izgleda nece bojiti slova vec samo pozadinu. Ti probaj pa javi.
 
Odgovor na temu

Tiristor
Skola/obrazovanje

Član broj: 102849
Poruke: 184
*.inffo.net.



Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji26.08.2006. u 15:30 - pre 181 meseci
Inace program je za biranje kombinacije za loto. Bira slucajno 7 brojeva, samo nisam stavio da ih ispisuje po redu, vec ih samo ispisuje onako kako izbaci koji broj.
 
Odgovor na temu

darkon
Darko Novakovic
Istrazivac, IMP
Beograd

Član broj: 13647
Poruke: 166
*.169.17.bitsyu.net.

Jabber: darkon@elitesecurity.org


+1 Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji26.08.2006. u 17:41 - pre 181 meseci
Pogledaj kako je to uradio kolega Predrag Damnjanović u srpskom rečniku za Linux.
Skini fajl sr.c.
"Verovatno da preko nje mnoge sile kontrolišu mnogo šta..." - GANDOR
"Kada bi ljudski mozak bio tako jednostavan da bismo mogli da ga shvatimo, onda bismo mi bili toliko glupi da ga ipak ne bismo mogli shvatiti."
 
Odgovor na temu

Šeko

Član broj: 106675
Poruke: 2
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji26.08.2006. u 22:31 - pre 181 meseci
Thanx,zanimam ovi koji razumiju C,kolko vam je trebalo(vremena) da savladate C
 
Odgovor na temu

fantomas86
Mladen Jovanovic
Ruma - NS

Član broj: 109877
Poruke: 4
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 341815955


Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji05.09.2006. u 16:07 - pre 181 meseci
Uvek mozes bolje...
 
Odgovor na temu

Tiristor
Skola/obrazovanje

Član broj: 102849
Poruke: 184
*.inffo.net.



Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji05.09.2006. u 16:19 - pre 181 meseci
Je li i mene podrazumevas da poznajem C. :)
 
Odgovor na temu

mulaz
Ljubljana

Član broj: 47602
Poruke: 2239
*.dial-up.dsl.siol.net.

Jabber: mulaz@elitesecurity.org
Sajt: www.mulaz.org


+184 Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji05.09.2006. u 17:08 - pre 181 meseci
Citat:
Šeko: Thanx,zanimam ovi koji razumiju C,kolko vam je trebalo(vremena) da savladate C


hehe.. jos savladjujem :)

inace, ako hoces lepo sve da ti izgelda mozes i sa ncurses, a imas i boje i moes da odredjujes poziciju teksta
Bolje ispasti glup nego iz aviona
http://www.mulaz.org/
 
Odgovor na temu

SuPeR_MaSteR
Marko Stamenković

Član broj: 88590
Poruke: 115
*.inffo.net.



Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji09.09.2006. u 17:43 - pre 181 meseci
Mozes to uraditi i jednostavnije (bez ukljucivanja graphics.h headera)

Code:

#include<stdio.h>
#include<conio.h>
int main(void)
{
   textcolor(GREEN);
   cprintf("Tekst ispisan u zelenoj boji\n\r");
   textcolor(BLUE);
   cprintf("Tekst ispisan u plavoj boji\n\r");
   return 0;
}


Funkcija textcolor sadrzi 16 osnovnih boja.
Samo obrati paznju kada koristis cprintf (ili cputs), da kada upises kod za novi red ('\n') funkcija te nece postaviti na pocetak novog reda tako da trebas dopisati i '\r' (Carriage Return)


Poz!
 
Odgovor na temu

xeron
Sarajevo

Član broj: 25909
Poruke: 133
*.PPPoE-1022.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji11.09.2006. u 14:23 - pre 181 meseci
Evo funkcija za promjenu boje

ukljuci windows.h

Code:


// Funkcija za promjenu boje
void PromjeniBoju(int boja){
HANDLE  Konzola = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
SetConsoleTextAttribute(Konzola, boja); 
}  




Evo primjer koristenja funkcije


Code:

#include <stdio.h>
#include <windows.h>


// Funkcija za promjenu boje
void PromjeniBoju(int boja){
HANDLE  Konzola = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
SetConsoleTextAttribute(Konzola, boja); 
}  

main()
{
      PromjeniBoju(12);
      printf("Boja\n");
      
      system("pause");
      return 0;
      }

if (argc > 1 && strcmp(argv[1], "-advice") == 0) {
printf("Don't Panic!n");
exit(42);
}
 
Odgovor na temu

Tiristor
Skola/obrazovanje

Član broj: 102849
Poruke: 184
*.inffo.net.



Profil

icon Re: Kako da u C-u napisem nesto u boji11.09.2006. u 14:55 - pre 181 meseci
xeron Šeko verovatno koristi obican C, tako da verovatno nema biblioteku windows.h. Verovatno sam rec verovatno napisao vise puta nego sto treba. :)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako da u C-u napisem nesto u boji

[ Pregleda: 4057 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.