Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

JavaScript & TD

[es] :: Web dizajn i CSS :: JavaScript & TD

[ Pregleda: 3076 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

maui
Destination Unknown

Član broj: 6904
Poruke: 23
*.iskon.hr



Profil

icon JavaScript & TD18.02.2003. u 06:45 - pre 242 meseci
U IE sam u <TD> stavio .swf pa sad kako da ako je app.Name="Netscape" u isti tag ubacim neku sliku a izbacim .swf ?
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: JavaScript & TD18.02.2003. u 15:14 - pre 242 meseci
A zašto misliš da Netscape, Mozilla, Phoenix, Opera i ostali browser-i ne mogu da prikažu flash? Pogledaj macromedia.com, postoje playeri za sve ove browser-e.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

maui
Destination Unknown

Član broj: 6904
Poruke: 23
*.iskon.hr



Profil

icon Re: JavaScript & TD19.02.2003. u 06:53 - pre 242 meseci
Znam ja sve to, nego Netscape ne podržava transparent mode za flash, a meni je baš iznad tog dijela popup meni koji se onda otvara ispod .swf pa bi ja u NN zamijenio .swf sa .png verzijom istog filma.
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teol.net

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: JavaScript & TD19.02.2003. u 10:09 - pre 242 meseci
Code:

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
browser = navigator.appName; // u varijablu browser stavlja ime browsera
if (browser=="Microsoft Internet Explorer") { // Provjerava jel IE
    document.write("<flash>"); // ako jeste upisuje odgovarajući kod
}
else {
    document.write("<slika>"); // ako nije IE, upisuje drugi odgovarajući kod

}
</script>



napomena: Sada tamo gdje piše flash ubaci code za učitavanje flasha, a tamo gdje piše slika kod za sliku ili šta god već želiš. Code moraš ubaciti u to svoje td polje ili na mjesto gdje hoćeš da ti se slika/flash učita.
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

maui
Destination Unknown

Član broj: 6904
Poruke: 23
*.iskon.hr



Profil

icon Re: JavaScript & TD20.02.2003. u 08:41 - pre 242 meseci
Ali kako da definiram u JScriptu td u kojem želim da se desi ta promjena?
Ja mogu da upišem u ("<flash>")
Code:

... 
document.write(document.myMovie.src="Movie.swf";} //ako je to dobro?
else
{
...
document.write(document.image.src="Movie.png";}

<body>
...
<td id="tabela">
<object .....>
<embed name="myMovie" ...>
</embed>
</object>
</td>
</body>

... ali to neće da radi jer nisam definirao u JS <td id>, to bi mogao metodom document.all.getElementById..., ali gdje sad to ubacit?
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teol.net

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: JavaScript & TD20.02.2003. u 19:56 - pre 242 meseci
<html>
<head>
....
</head>
<body>
...
...
<td> // tvoj td.
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
browser = navigator.appName; // u varijablu browser stavlja ime browsera
if (browser=="Microsoft Internet Explorer") { // Provjerava jel IE
document.write("<flash>"); // ako jeste upisuje odgovarajući kod
}
else {
document.write("<slika>"); // ako nije IE, upisuje drugi odgovarajući kod

}
</script>
</td>
...
</body>
</html>

js ce se izvrsiti tako gdje ti staviš, a ti si je stavio prije bodya, što je reći da si flash ili sliku (zavisi od browsera) pokušao ubaciti u header htmla, što je prilično nelogično :D. Stavi js u taj td i sve ce biti ok.
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

maui
Destination Unknown

Član broj: 6904
Poruke: 23
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: JavaScript & TD21.02.2003. u 02:25 - pre 242 meseci
Pa neće i neće da radi. Ubacio sam dva načina i nijedan neće da radi, pa jel moguće.

1. način
Code:

<td width="158px" height="335px">
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
var obj=new Image(); obj.src="flash!.swf"; obj.name="flash" 
    obj1=new Image(); obj1.src="flash!.png"; obj1.name="slika"  
browser = navigator.appName;
if (browser=="Microsoft Internet Explorer") {
document.write(document.images.flash.src=obj.src);
}
else {
document.write(document.images.slika.src=obj1.src);
}
</script>

</td>


2. način
Code:
<td width="158px" height="335px">
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
browser = navigator.appName;
if (browser=="Microsoft Internet Explorer") {
document.write(<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
 codebase="http://download.macromedia.com...sh/swflash.cab#version=5,0,0,0"
 WIDTH=158 HEIGHT=335>
 <PARAM NAME=movie VALUE="flash!.swf">
 <PARAM NAME=loop VALUE=false> 
 <PARAM NAME=menu VALUE=false>
 <PARAM NAME=quality VALUE=best>
 <PARAM NAME=wmode VALUE=transparent>
 <PARAM NAME=bgcolor VALUE=#FFFFFF>
 <EMBED src="flash!.swf" loop=false menu=false quality=best
 wmode=transparent bgcolor=#FFFFFF 
 WIDTH=158 HEIGHT=335 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shoc...P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED>
</OBJECT>);
}
else {
document.write(<img src="flash!.png" name="slika">);
}
</script>

</td>


2. način bi trebao raditi, zar ne? Gdje griješim???
Hvala...
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teol.net

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: JavaScript & TD21.02.2003. u 07:41 - pre 242 meseci
Drugi primjer mora raditi samo ti praviš greške u apostrofima(").

Code:
document.write("<htmlcode>");


Vidiš čitav html code mora biti orubljen sa ", a kod tebe u codu ima


Code:
document.write(<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
 codebase="http://download.macromedia.com...sh/swflash.cab#version=5,0,0,0"
 WIDTH=158 HEIGHT=335>
 <PARAM NAME=movie VALUE="flash!.swf">
 <PARAM NAME=loop VALUE=false> 
 <PARAM NAME=menu VALUE=false>
 <PARAM NAME=quality VALUE=best>
 <PARAM NAME=wmode VALUE=transparent>
 <PARAM NAME=bgcolor VALUE=#FFFFFF>
 <EMBED src="flash!.swf" loop=false menu=false quality=best
 wmode=transparent bgcolor=#FFFFFF 
 WIDTH=158 HEIGHT=335 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shoc...P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED>
</OBJECT>);


jedno 15ak " još nemaš ni jednu na početku niti na kraju. Moraš na početak i na kraj staviti ` lil ' a unutra ".
Takođe ti možda ne radi zato što imaš \n ili ti prebacivanje u novu liniju. Složi taj code u dve tri varijable pa stavi ili vidi na nekim primjerima kako da to uradiš sa više linija (ima neka fora ali je ja ne znam).
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

maui
Destination Unknown

Član broj: 6904
Poruke: 23
*.iskon.hr



Profil

icon Re: JavaScript & TD21.02.2003. u 12:59 - pre 242 meseci
Sada ima da sve radi. Jedino JS ne ispisuje .swf ako je u object tagu pa sam umjesto tog ubacio embed tag, malo ga skratio i sve radi 100 na sat!
Evo primjera:
Code:
<td>
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
browser = navigator.appName;
if (browser=="Microsoft Internet Explorer") {
document.write('<EMBED SRC="movie.swf" WIDTH="158" HEIGHT="335" LOOP="true" QUALITY="high">');
}
else {
document.write('<img src="movie.png">');
}
</script>
</td>



A evo i slične varijacije:
Code:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
if (navigator.mimeTypes && navigator.mimeTypes["application/x-shockwave-flash"]){
document.write('<EMBED SRC="movie.swf" WIDTH="158" HEIGHT="335" LOOP="true" QUALITY="high">');
}
else {
document.write('<IMG SRC="movie.png" WIDTH="158" HEIGHT="335" ALT="Non-Shockwave Browser">');
}
</SCRIPT>


 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: JavaScript & TD

[ Pregleda: 3076 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.