Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Citanje specijalnog URL-a iz browsera

[es] :: PHP :: Citanje specijalnog URL-a iz browsera

[ Pregleda: 3781 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vojjin
Vojin Petrovic
Zemun

Član broj: 64920
Poruke: 69
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 10594603
Sajt: www.zoki.com


Profil

icon Citanje specijalnog URL-a iz browsera17.08.2006. u 18:25 - pre 177 meseci
Pozdrav narode, znam da je PHP serverside ali imam mali problem a koji nisam siguran da je resiv ali da probamo.
Naime, imam gomilu nekih sajtova koji svi preko implode funkcije otvaraju jedan drugi sajt. Recimo glavni je sajt www.a.com, a svi ostali www.b.com, www.c.com, ... kad se otvore pokazuju sadrzaj sajta www.a.com ali u su stvari na sajtu koji je i otkucan. Sta je problem? problem je sto nikako ne mogu da provalim da je trazen sajt www.b ili www.c. uvek prijavljuje da je na sajtu www.a, sve $_SERVER varijable misle d asu na sajtu www.a tako da ne mogu da primenim odgovarajuci sadrzaj.
Ima li neko ideju kako da sredim da mogu videti URL koji je u browseru unet?

'Fala unapred
Kiseonik je pronadjen tek 1864. Nije utvrđeno kako su ljudi disali pre toga.
www.zoki.com

 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+3 Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera18.08.2006. u 09:42 - pre 177 meseci
kako prebacujes ljude sa b, c, d... sajtova na a sajt?

poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

vojjin
Vojin Petrovic
Zemun

Član broj: 64920
Poruke: 69
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 10594603
Sajt: www.zoki.com


Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera18.08.2006. u 09:58 - pre 177 meseci
Evo ovako.. imam sajt www.a.com koji ima neki sadrzaj, koji bi trebao na osnovu urla da se menja.

Na sajtu www.b.com imam samo index.php sledece sadrzine:
<? echo implode("",file("http://www.a.com/index.php")); ?>

e sad.. u browseru pise da si na sajtu www.b.com sto je normalno i imas sadrzaj sajta www.a.com, ali php ne zna da si dosao sa sajta b, i nece da pokaze drugaciji content jer misli da si na sajtu a.

eto to je problem.
Pozdrav
Kiseonik je pronadjen tek 1864. Nije utvrđeno kako su ljudi disali pre toga.
www.zoki.com

 
Odgovor na temu

vojjin
Vojin Petrovic
Zemun

Član broj: 64920
Poruke: 69
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 10594603
Sajt: www.zoki.com


Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera18.08.2006. u 10:03 - pre 177 meseci
zaboravih... ovom metodom e uvek salje na root sajta..

ako si i otkucao recimo "www.b.com/folder/file.php" otvorice ti se "www.a.com" a ja nikako ne mogu da provalim u php da je u urlu i ono /folder/file.php... i opet pokazuje nepromenjeni content
Kiseonik je pronadjen tek 1864. Nije utvrđeno kako su ljudi disali pre toga.
www.zoki.com

 
Odgovor na temu

erno
Ernad Besirevic
Graz

Član broj: 56944
Poruke: 261
*.liwest.at.



Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera26.08.2006. u 20:22 - pre 176 meseci
frameovi???
 
Odgovor na temu

djordje
Novi Sad

Član broj: 3704
Poruke: 1725
*.dynamic.sbb.co.yu.



+3 Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera29.08.2006. u 19:50 - pre 176 meseci
Citat:
sajtova koji svi preko implode funkcije otvaraju jedan drugi sajt.


kako mislis ovo?
 
Odgovor na temu

vojjin
Vojin Petrovic
Zemun

Član broj: 64920
Poruke: 69
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 10594603
Sajt: www.zoki.com


Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera29.08.2006. u 22:09 - pre 176 meseci
Citat:
djordje: kako mislis ovo?
Citat:
vojjin: Evo ovako.. imam sajt www.a.com koji ima neki sadrzaj, koji bi trebao na osnovu urla da se menja.

Na sajtu www.b.com imam samo index.php sledece sadrzine:
<? echo implode("",file("http://www.a.com/index.php")); ?>

e sad.. u browseru pise da si na sajtu www.b.com sto je normalno i imas sadrzaj sajta www.a.com, ali php ne zna da si dosao sa sajta b, i nece da pokaze drugaciji content jer misli da si na sajtu a.

eto to je problem.
Pozdrav


Eto, tako mislim :)
Kiseonik je pronadjen tek 1864. Nije utvrđeno kako su ljudi disali pre toga.
www.zoki.com

 
Odgovor na temu

djordje
Novi Sad

Član broj: 3704
Poruke: 1725
*.dynamic.sbb.co.yu.



+3 Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera31.08.2006. u 12:43 - pre 176 meseci
Uradi normalnu redirekciju sa header().
 
Odgovor na temu

vojjin
Vojin Petrovic
Zemun

Član broj: 64920
Poruke: 69
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 10594603
Sajt: www.zoki.com


Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera31.08.2006. u 16:37 - pre 176 meseci
Da, znam da je to lakse, ali tako svi "satelitski" sajtovi nece ni postojati za pretrazivace... imam oko 20 glavnih sajtova i na svako nakaceno na ovaj nacin po oko 25 sajtova... fora i jeste u tome da google ili bilo ko vidi na svakom razlicit content BEZ redirekcije, jer ako uradim redirekciju, satelitski sajt se nece ni indeksirati, a to ne valja.

Kiseonik je pronadjen tek 1864. Nije utvrđeno kako su ljudi disali pre toga.
www.zoki.com

 
Odgovor na temu

JovanT
Jovan Turanjanin
Niš

Član broj: 35633
Poruke: 473
213.244.209.*

Jabber: Zeus@elitesecurity.org
ICQ: 263033789
Sajt: www.turanjanin.net


+17 Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera02.10.2006. u 17:23 - pre 175 meseci
Pošto je PHP server-side jezik, cela stranica se generiše na serveru tako da se browser-u šalje samo HTML kod. Pošto ti na tim "satelitskim" sajtovima samo ispisuješ sadržaj osnovnog sajta (odnosno, gotov HTML) PHP nikako ne može da zna koji domen je u pitanju. Ne znam šta tačno želiš da postigneš ovim efektom (da na više sajtova imaš kopiju sadržaja osnovnog sajta). Trenutno mi padaju na pamet dve stvari:

1. Na sajtu koristi relativne umesto apsolutnih linkova (znači /folder/nesto.php umesto http://www.domen.com/folder/nesto.php). Tako će ti sve stranice raditi bez obzira na domen.
2. Za određivanje domena možeš da koristiš JavaScript pa da pomoću njega menjaš HTML kod na određenim mestima.


Citat:
ako si i otkucao recimo "www.b.com/folder/file.php" otvorice ti se "www.a.com" a ja nikako ne mogu da provalim u php da je u urlu i ono /folder/file.php... i opet pokazuje nepromenjeni content

Probaj ovako:
Code:
<?php
echo implode ("", file ("http://www.a.com" . $_SERVER['PHP_SELF']));
?>

Nije znanje samo znati, već je znanje - znanje dati.

Piši ćirilicom! | Surfujte brže, sigurnije i lakše | Najveća niška online zajednica

 
Odgovor na temu

dzigorija

Član broj: 111504
Poruke: 15
*.migcomputers.co.yu.



Profil

icon Re: Citanje specijalnog URL-a iz browsera05.10.2006. u 08:03 - pre 175 meseci
ako bih bas morao da radim tako onda bih resio da kad zoves sa nekog od ovih kopija domena, zoves kao

www.b.com - otvara i cita www.a.com/?origin=b.com

a u a.com / ako on moze da menja postojeci sadrzaj
$origin = ($_GET['origin'])?$_GET['origin']:'a.com';

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Citanje specijalnog URL-a iz browsera

[ Pregleda: 3781 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.