Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa pokretanjem aplikacije...

[es] :: Visual Basic 6 :: problem sa pokretanjem aplikacije...

[ Pregleda: 3429 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.dsl.siol.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon problem sa pokretanjem aplikacije...17.08.2006. u 12:56 - pre 187 meseci
Dodao sam dva reda koda i sada mi kad pritisnem RUN neće da otvori aplikacije...

Onda sam pobrisao ta dva reda ali mi opet neće da pokrene aplikacije...

Dali neko zna u čemu je problem?
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...17.08.2006. u 14:44 - pre 187 meseci
hoce li da ti kompajlira?
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
...52.128.109.dc.telemach.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...17.08.2006. u 20:09 - pre 187 meseci
Ovo nisam pokušao... sutra ću pa ću javiti
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...17.08.2006. u 20:12 - pre 187 meseci
Da nemas neki usamljeni "End" na pocetku koda. Mozda si imao neki kod "If...Then...End" pa ti je ostao samo "End"?
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.dsl.siol.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...18.08.2006. u 10:50 - pre 187 meseci
krcko... hoće da kompajlira... ali još uvjek ne pokreće čak neće ni exe da pokrene kad kompajliram

goranvuc nisam dodavao ničega sličnom tome... kod koji sam dodao sam stavio u komentar i pogledao sam da nisam dao neku liniju previse u komentar ili slicno... ali nije vidjeti.

Dodavao sam kod za pogled u regional settings za decimal char

ovo sam dodao u Load_Form()

Code:

txtDecimalChar = GetLocaleItem(LOCALE_USER_DEFAULT, LOCALE_SDECIMAL)

DecimalChar1 = txtDecimalChar


tako sam morao da uradim posto mi nije htjelo direktno u DecimalChar staviti GetLocaleItem vrjednost.

ovo sam dodao u modul

Code:


Global DecimalChar1 As String

'=== Api declarations ===
Public Declare Function GetLocaleInfo Lib "kernel32" _
() '() '        Alias "GetLocaleInfoA" _
        (ByVal Locale As Long, _
        ByVal LCType As Long, _
        ByVal lpLCData As String, _
        ByVal cchData As Long) As Long
Public Const LOCALE_SYSTEM_DEFAULT = &H800
Public Const LOCALE_USER_DEFAULT = &H400
Public Const LOCALE_NOUSEROVERRIDE = &H80000000 'no user overrides


Public Const LOCALE_ILANGUAGE = &H1         '  language id
Public Const LOCALE_SLANGUAGE = &H2     '  localized name of language
Public Const LOCALE_SENGLANGUAGE = &H1001 'English name of language
Public Const LOCALE_SABBREVLANGNAME = &H3 'short language name
Public Const LOCALE_SNATIVELANGNAME = &H4 'native name of language
Public Const LOCALE_ICOUNTRY = &H5         '  country code
Public Const LOCALE_SCOUNTRY = &H6 'localized name of country
Public Const LOCALE_SENGCOUNTRY = &H1002 'English name of country
Public Const LOCALE_SABBREVCTRYNAME = &H7 'short country name
Public Const LOCALE_SNATIVECTRYNAME = &H8 'native name of country
Public Const LOCALE_IDEFAULTLANGUAGE = &H9 'default language id
Public Const LOCALE_IDEFAULTCOUNTRY = &HA 'default country code
Public Const LOCALE_IDEFAULTCODEPAGE = &HB 'default code page
Public Const LOCALE_SLIST = &HC         '  list item separator
Public Const LOCALE_IMEASURE = &HD         '  0 = metric, 1 = US
Public Const LOCALE_SDECIMAL = &HE         '  decimal separator
Public Const LOCALE_STHOUSAND = &HF         '  thousand separator
Public Const LOCALE_SGROUPING = &H10        '  digit grouping
Public Const LOCALE_IDIGITS = &H11 'number of fractional digits
Public Const LOCALE_ILZERO = &H12        '  leading zeros for decimal
Public Const LOCALE_SNATIVEDIGITS = &H13        '  native ascii 0-9
Public Const LOCALE_SCURRENCY = &H14        '  local monetary symbol
Public Const LOCALE_SINTLSYMBOL = &H15        '  intl monetary symbol
Public Const LOCALE_SMONDECIMALSEP = &H16 'monetary decimal separator
Public Const LOCALE_SMONTHOUSANDSEP = &H17 'monetary thousand sep
Public Const LOCALE_SMONGROUPING = &H18        '  monetary grouping
Public Const LOCALE_ICURRDIGITS = &H19 '# local monetary digits
Public Const LOCALE_IINTLCURRDIGITS = &H1A '# intl monetary digits
Public Const LOCALE_ICURRENCY = &H1B        '  positive currency mode
Public Const LOCALE_INEGCURR = &H1C        '  negative currency mode
Public Const LOCALE_SDATE = &H1D        '  date separator
Public Const LOCALE_STIME = &H1E        '  time separator
Public Const LOCALE_SSHORTDATE = &H1F 'short date format string
Public Const LOCALE_SLONGDATE = &H20        '  long date format string
Public Const LOCALE_STIMEFORMAT = &H1003      '  time format string
Public Const LOCALE_IDATE = &H21        '  short date format ordering
Public Const LOCALE_ILDATE = &H22        '  long date format ordering
Public Const LOCALE_ITIME = &H23        '  time format specifier
Public Const LOCALE_ICENTURY = &H24        '  century format specifier
Public Const LOCALE_ITLZERO = &H25 'leading zeros in time field
Public Const LOCALE_IDAYLZERO = &H26 'leading zeros in day field
Public Const LOCALE_IMONLZERO = &H27 'leading zeros in month field
Public Const LOCALE_S1159 = &H28        '  AM designator
Public Const LOCALE_S2359 = &H29        '  PM designator
Public Const LOCALE_SDAYNAME1 = &H2A        '  long name for Monday
Public Const LOCALE_SDAYNAME2 = &H2B        '  long name for Tuesday
Public Const LOCALE_SDAYNAME3 = &H2C        '  long name for Wednesday
Public Const LOCALE_SDAYNAME4 = &H2D        '  long name for Thursday
Public Const LOCALE_SDAYNAME5 = &H2E        '  long name for Friday
Public Const LOCALE_SDAYNAME6 = &H2F        '  long name for Saturday
Public Const LOCALE_SDAYNAME7 = &H30        '  long name for Sunday
Public Const LOCALE_SABBREVDAYNAME1 = &H31 'short name for Monday
Public Const LOCALE_SABBREVDAYNAME2 = &H32 'short name for Tuesday
Public Const LOCALE_SABBREVDAYNAME3 = &H33 'short name for Wednesday
Public Const LOCALE_SABBREVDAYNAME4 = &H34 'short name for Thursday
Public Const LOCALE_SABBREVDAYNAME5 = &H35 'short name for Friday
Public Const LOCALE_SABBREVDAYNAME6 = &H36 'short name for Saturday
Public Const LOCALE_SABBREVDAYNAME7 = &H37 'short name for Sunday
Public Const LOCALE_SMONTHNAME1 = &H38        '  long name for January
Public Const LOCALE_SMONTHNAME2 = &H39 'long name for February
Public Const LOCALE_SMONTHNAME3 = &H3A        '  long name for March
Public Const LOCALE_SMONTHNAME4 = &H3B        '  long name for April
Public Const LOCALE_SMONTHNAME5 = &H3C        '  long name for May
Public Const LOCALE_SMONTHNAME6 = &H3D        '  long name for June
Public Const LOCALE_SMONTHNAME7 = &H3E        '  long name for July
Public Const LOCALE_SMONTHNAME8 = &H3F        '  long name for August
Public Const LOCALE_SMONTHNAME9 = &H40 'long name for September
Public Const LOCALE_SMONTHNAME10 = &H41 'long name for October
Public Const LOCALE_SMONTHNAME11 = &H42 'long name for November
Public Const LOCALE_SMONTHNAME12 = &H43 'long name for December
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME1 = &H44 'short name for January
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME2 = &H45 'short name for February
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME3 = &H46 'short name for March
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME4 = &H47 'short name for April
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME5 = &H48 'short name for May
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME6 = &H49 'short name for June
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME7 = &H4A 'short name for July
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME8 = &H4B 'short name for August
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME9 = &H4C 'short name for September
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME10 = &H4D 'short name for October
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME11 = &H4E 'short name for November
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME12 = &H4F 'short name for December
Public Const LOCALE_SABBREVMONTHNAME13 = &H100F
Public Const LOCALE_SPOSITIVESIGN = &H50        '  positive sign
Public Const LOCALE_SNEGATIVESIGN = &H51        '  negative sign
Public Const LOCALE_IPOSSIGNPOSN = &H52 'positive sign position
Public Const LOCALE_INEGSIGNPOSN = &H53 'negative sign position
Public Const LOCALE_IPOSSYMPRECEDES = &H54 'mon sym precedes pos amt


'mon sym sep by space from pos amt...
Public Const LOCALE_IPOSSEPBYSPACE = &H55


Public Const LOCALE_INEGSYMPRECEDES = &H56 'mon sym precedes neg amt


'mon sym sep by space from neg amt...
Public Const LOCALE_INEGSEPBYSPACE = &H57
Public Const LOCALE_FONTSIGNATURE = &H58


'=== implementation ===
Public Function GetLocaleItem(ByVal Locale As Long, _
        ByVal lType As Long) As String
        'Returns the info for a locale (Regional Settings) item.
        'Locale: LOCALE_USER_DEFAULT, or LOCALE_SYSTEM_DEFAULT
        'lType: One of the LOCALE_ id items.
        'Note the format syntax is ~not~ the same
        'as that used by VB's Format function.


    Dim sBuf As String
    Dim lBufSize As Long, lRet As Long


    lBufSize = GetLocaleInfo(Locale, lType, sBuf, 0&)
    sBuf = String(lBufSize + 2, 0)
    lRet = GetLocaleInfo(Locale, lType, sBuf, lBufSize)
    GetLocaleItem = Left$(sBuf, lRet)
End Function


Ako to nesto pomaze bice mi drago
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...18.08.2006. u 11:59 - pre 187 meseci
Ono sto se "vidi iz aviona" je da si deklarisao funkciju GetLocaleInfo bez parametara,
Citat:

Code:

Public Declare Function GetLocaleInfo Lib "kernel32"()


a pozivas je sa parametrima.
Citat:

Code:

lRet = GetLocaleInfo(Locale, lType, sBuf, lBufSize)



Pogledaj to, pa ako nije idemo dalje. Inace, "GetLocaleInfo" ti ne radi na XP.
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.teol.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...25.08.2006. u 08:37 - pre 187 meseci
Radim na Win98.

Pokušaću to srediti kad se vratim sa dopusta pa da vidimo šta će biti... ali i ako pobrišem sve to što sam ubacio... ili ako stavim kao komentar... još uvijek ne pokreće aplikacije.
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...25.08.2006. u 18:50 - pre 187 meseci
Pa dobro, sta se desava kad pritisnes F5, pa zatim CTRL+Break?
Ili jos bolje, kad "pristisnes RUN" kako ti kazes, da li ti postanu dostupni "Break" i "End" u standard toolbar-u?
Hajde, opisi nam ovde od pocetka do kraja sta se desava (od pocetka u smislu "sednem ja, otvorim projekat ..." pa do "...i na kraju se nista ne desava"). Nema tu puno mistike, obicno je nesto trivijalno u pitanju.
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.dsl.siol.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...09.09.2006. u 11:41 - pre 186 meseci
Malo je potrajalo dok sam stigo do ovog kompjutera ali ok...

Kad pritisnem RUN program u pozadini izvede ali ga ne prikaze. Znaci BREAK i END su dostupni ali nije ACTIVE window nego kao da se prebaci u pozadinu.

Posto sam u immediate pozvao da vidim vrjednosti nekih promenljivih i vidim da su pravilno postavljene, odlučio sam da u Form_Load() eventu ubacim

Code:

Me.Show


i sada radi normalno ali mi jos uvijek nije jasno zasto bi mi bilo potrebno tako nesto?

hahaha

evo dok pišem ovo i čitam ponovo šta sam napisao, sjetio sam se da sam jednom prilikom neke Text boxove postavljao Visible na false u property-u... i sad sam pogledao i vidim da sam Visible forme stavio na False

Nema sta nego covjek da pobudali sa ovakim sitnim greskama koje oduzimaju vremena i vremena dok se pronadje sta ne valja

Hvala na svakoj pomoci...
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...09.09.2006. u 12:28 - pre 186 meseci
Da citiram samog sebe
Citat:
goranvuc: Nema tu puno mistike, obicno je nesto trivijalno u pitanju.


Ubuduce malo vise koristi BREAK i narocito ti preporucujem Locals Window u break modu, gde mozes da radis inspekciju svih trenutnih vrednosti svojstava i promenljivih. To je alat kojim ja otkrivam 90 % svojih "brljotina".
 
Odgovor na temu

zeko007
Zagreb

Član broj: 41991
Poruke: 38
*.fsb.hr.



Profil

icon Re: problem sa pokretanjem aplikacije...09.09.2006. u 19:03 - pre 186 meseci
Ukoliko koristis visual studio postoji opcija Debug. (program se pokrece red po red kad klikas).
Jako korisna opcija
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: problem sa pokretanjem aplikacije...

[ Pregleda: 3429 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.