Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DataGrid/Datalist ili Repeater?

[es] :: .NET :: DataGrid/Datalist ili Repeater?

[ Pregleda: 2442 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.PPPoE-2509.sa.bih.net.ba.



+1 Profil

icon DataGrid/Datalist ili Repeater?10.08.2006. u 11:51 - pre 188 meseci
Zelim da na situ ispisujem vijesti.Tipa desilo se ovo ili ono ili tako nesto.
Sta je u tu svrhu najbolje koristiti mislim gdje smejstiti sve informacije koje se naravno citaju iz baze.
Koja je razlika izmedju Datalist i Datagrid?Da li je Repeater dobra solucija?-Kad se on uopce koristi?

Hvala
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.ADSL.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?10.08.2006. u 12:07 - pre 188 meseci
Ja bih za te svrhe koristio DataGrid, DataList nisam koristio nikad (ne vidim poentu), a Repeater se veoma cesto koristi kada ti treba potpuna kontrola nad prikazom i za stvari koje ne mogu da se prikazu u Grid-u.

Razlika izmadju DataList-a i DataGrida je sto List pokazuje obicnu listu a Grid se renderuje kao tabela.
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.PPPoE-2509.sa.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?10.08.2006. u 12:10 - pre 188 meseci
Mozda nisam napisao to da recimo svaki elemnt u nekoj vijesti moze biti clickable.-Ali to ne menja stvar:)
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.PPPoE-2509.sa.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?10.08.2006. u 13:13 - pre 188 meseci
Usput da pitam i ovo: Moze li Datagrid imati scroll i ako da kako?
 
Odgovor na temu

VerbatimBOT
Aleksandar Dragosavac
Senior .NET Developer

Član broj: 84129
Poruke: 228
217.24.18.*



Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?10.08.2006. u 13:46 - pre 188 meseci
Citat:
CallMeSaMaster: Usput da pitam i ovo: Moze li Datagrid imati scroll i ako da kako?


Ne. Ali možeš da ga ubaciš u Panel i njemu daš VerticalScroll.
Winners never quit, quitters never win.
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.ADSL.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?11.08.2006. u 14:34 - pre 188 meseci
Citat:
CallMeSaMaster: Usput da pitam i ovo: Moze li Datagrid imati scroll i ako da kako?

Citat:
VerbatimBOT: Ne. Ali možeš da ga ubaciš u Panel i njemu daš VerticalScroll.


Slazem se da ne moze, ali nije preporucljivo ni da korstis panel u kome prikazujes ogromni grid.
DataGrid ima ugradjenu mogucnosta Paging-a, nabolje koristi nju.


Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.PPPoE-1118.sa.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?11.08.2006. u 16:00 - pre 188 meseci
Ali meni ne treba paging u tome je problem.Po onome sto sam procitao mislim da je komplikovano napraviti taj scroll.Takodjer sam vidio razne mogucnosti sta su ljudi radili ali to ne funkcionise-cini mi se da je to sve onako hoce/nece.

Interesuje me ovo:Da li postoji nesto slicno DataGrid da ima scroll a da podrzava Databound()?
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.ptt.yu.



+3 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?11.08.2006. u 17:22 - pre 188 meseci
Nije komplikovano zatvoriti grid u jedan div na kojem se preko CSS ukljuci scroll. Bilo je vec na ovom forumu, nekom sam to pokazao sigurno.

To je bukvalno 1 <DIV> tag.
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.europronet.ba.



+1 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?11.08.2006. u 17:36 - pre 188 meseci
Pa da je bas tako jednostavno nebih sigurno pitao! Ti si u pravu kad kazes samo div tag ali kad to uradis dobijes scroll koji s pokaze vertical + horizontal(koji naravno ne treba ali eto...) ali nemozes nista sa njim niti se mozes scrollati kroz datagrid.A Datagrid napuni u sebe odredjen broj linija i to je sve-isto kao i prije samo ima scroll koji je enabled=false.Kod mene je bar tako ali ako ima nesto da sigurno radi onda postajte:)
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.ptt.yu.



+3 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?11.08.2006. u 23:15 - pre 188 meseci
Postuj samo taj DIV tag za koji kazes da ti ne radi.

Dobices oba scrollbar ako ti je grid siri od div, to pod jedan. Pod dva moze da se skroluje datagrid, bas tako kako ti je preporuceno. Pod tri, mogao bi da se presaberes pa da shvatis da ovde niko nije duzan da ti nesto resava, pogotovo ovako banalne stvari i ako ces da udaras uzvicnike... ubrzo ces moci da zaboravis na pomoc.
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.europronet.ba.



+1 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?11.08.2006. u 23:40 - pre 188 meseci
Citat:
spartak:Pod tri, mogao bi da se presaberes pa da shvatis da ovde niko nije duzan da ti nesto resava, pogotovo ovako banalne stvari i ako ces da udaras uzvicnike... ubrzo ces moci da zaboravis na pomoc.


Nisam ja trazio da meni neko da rjesenje nego da pomogne odnosno da neke upute.Ja licno sam probao vise metoda od kojih rijetko koja da je radila kako treba-zbog toga ja licno smatram da to nije toliko banalno.Ako potrazis na google vidjet ces da ta metodu koju si ti preporucio nije pravo rijesenje i da se mnogo ljudi ima bas isti problem.Naravno hvala tebi sto si pokusao da pomognes.I ne samo tebi nego i svima drugima.Mozda si ti to tako shvatio kao da sam ja trazio da nekto nesto rijesi ali to nije tako. 

 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.europronet.ba.



+1 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?12.08.2006. u 00:01 - pre 188 meseci
Citat:
spartak: Postuj samo taj DIV tag za koji kazes da ti ne radi.


<div><asp:datagrid runat="server" id="News" width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" horizontalalign="Center" headerstyle-cssclass="myHeader" GridLines=None allowpaging="False" allowcustompaging="False" pagerstyle-visible="False" datakeyfield="ID" autogeneratecolumns="False">
<columns>
<asp:boundcolumn />
<asp:templatecolumn ItemStyle-Wrap="False" >
<itemtemplate>Ovdje dodje tablecontent(nebitno)</itemtemplate>
</asp:templatecolumn>
</columns>
</asp:datagrid>
</div>

Mozda je nesto i do mene!?-Nadam se da je tako ali evo za svaki slucaj sta dobijem.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.ptt.yu.



+3 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?12.08.2006. u 01:35 - pre 188 meseci
Citat:
CallMeSaMaster:Mozda je nesto i do mene


Ajde pogledaj majke ti sta sam ti rekao da treba uraditi, pa sam proceni da li je do tebe?[/quote]

Citat:
spartak: Nije komplikovano zatvoriti grid u jedan div na kojem se preko CSS ukljuci scroll.


Ovo ti je zadnja pomoc, posto ne citas sta ti se pise a bezobarazan si:

Code:

<div id="divScrollDemo" style="OVERFLOW: auto; WIDTH: 700px; HEIGHT: 200px; TEXT-ALIGN: left">
    .. ovde stavi tvoj grid da bude po visini (broju redova) veci od div height, a po sirini da bude uzi
    .. znaci ako ti je grid siri (width) ovo 700px stavi na div da bude vise
</div>
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.europronet.ba.



+1 Profil

icon Re: DataGrid/Datalist ili Repeater?12.08.2006. u 02:33 - pre 188 meseci
Izvini, bio si 100% u pravu!(sad sa uzvicnikom:) )
Zezam se.
Ali hvala ti u svakom slucaju,sad je sve ok.
Hvala jos jednom.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: DataGrid/Datalist ili Repeater?

[ Pregleda: 2442 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.