Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

godina, Unix timestamp ?

[es] :: PHP :: godina, Unix timestamp ?

[ Pregleda: 1948 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mb_sa

Član broj: 50529
Poruke: 172
*.PPPoE-529.sa.bih.net.ba.



Profil

icon godina, Unix timestamp ?09.08.2006. u 14:25 - pre 192 meseci
Pozdrav,

Imam tabelu popis (id, naziv, datum)

U koloni 'datum' imam zapisan datum kao UNIX timestamp.

Kako da selektujem, odnosno prikazem sve upise iz 2006. godine.

Dakle, iz forme, putem POST metode, posaljem zeljenu godinu (vrijednost obilka 2005, 2006, ...) sa ciljem da prikazem SAMO upise koji pripadaju zeljenoj godini.

Hvala.
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: godina, Unix timestamp ?09.08.2006. u 14:40 - pre 192 meseci
Za izabranu godinu nadjes unixstamp i stavis od do tog i sledeceg unix stampa...

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

mb_sa

Član broj: 50529
Poruke: 172
*.PPPoE-529.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: godina, Unix timestamp ?09.08.2006. u 14:49 - pre 192 meseci
Citat:
SmilieBG: Za izabranu godinu nadjes unixstamp i stavis od do tog i sledeceg unix stampa...

Poz,
Sale


Code:
$godina = a$_POST['godina']; // pokupim godinu, recimo 2005

$godina_unix = mktime (0,0,0,0,0,$godina); // pretvorim je u UNIX


Bojim se da te nisam shvatio, tacnije onaj dio boldirane recenice. Jeli moze malo konkretnije.

Poz i hvala.
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: godina, Unix timestamp ?09.08.2006. u 16:07 - pre 192 meseci
Mozes to da uradis i iz MySQL-a:

Code:

$godina = $_POST['godina'];

$query = "SELECT * FROM popis WHERE YEAR(FROM_UNIXTIME(datum))='$godina'";

Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

mb_sa

Član broj: 50529
Poruke: 172
*.PPPoE-529.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: godina, Unix timestamp ?09.08.2006. u 16:42 - pre 192 meseci
Citat:
bzero: Mozes to da uradis i iz MySQL-a:

Code:

$godina = $_POST['godina'];

$query = "SELECT * FROM popis WHERE YEAR(FROM_UNIXTIME(datum))='$godina'";


Da, to je to. Hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: godina, Unix timestamp ?

[ Pregleda: 1948 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.