Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dizajn sa include-ovima

[es] :: Web dizajn i CSS :: Dizajn sa include-ovima

[ Pregleda: 2211 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+10 Profil

icon Dizajn sa include-ovima10.02.2003. u 11:43 - pre 224 meseci
Interesuje me kako se snalazite u dizajniranju strna koje se sastoje od više datoteka. Znate ono, zaglavlje je u jednoj datoteci, telo u drugoj, i podnožje strane u trećoj. Ova tri dela se sastavljaju nekim skriptom i formiraju celu stranu koju vidi korisnik.

Šta je problem? Kako dizajnirati takve strane pošto je neizvodljivo koristiti WSIWYG. Kada otvoriš telo ono nema zaglavlje, a to znači da nema ni BODY taga ni linkova ka CSS definicijama što će reći, u WYSIWZG editoru to ne liči ni na šta.

U DreamWeaveru mi se sviđa što ima Template sistem koji omogućava da se pojedini elementi na strani dele između više strana. Izmena takvog elementa se odražava na svaku stranu, ali svaka strana je kompletna, radi se o statičnom HTML kodu, bez include-ova.

 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Dizajn sa include-ovima10.02.2003. u 12:07 - pre 224 meseci
... odlicno!
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Dizajn sa include-ovima10.02.2003. u 14:15 - pre 224 meseci
Ja radim tako sto prvo dizajniram celu stranu, pa onda delim u fajlove.

Usput, ja ne mogu sebe da zamislim kako koristim neki vizualni HTML editor, uvek pisem HTML kod sam, od nule, u nekom text editoru (sa highlighting-om).
Samo kazem za sebe, ne smatram da je neprofesionalno koristiti DW, samo kazem da je meni mnogo lakse kad pisem sam HTML kod, iz vise razloga (ako nekoga interesuje koji su ti razlozi - navescu ih)
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Dizajn sa include-ovima10.02.2003. u 16:32 - pre 224 meseci
pretpostavljam da koristish php za tako nesto. u tom slucaju, postoji nekoliko resenja.

recimo, kad includujesh neki template, mozes da parsirash, i da ignorisesh sve pre i posle <body> tagova (jednostavan regex).

ili kao ja da modifikujesh Smarty (ako ga vec koristish, a ako ne, trebao bi ;) da radi nesto slicno kao i prethodni predlog (opet samo body, ili sta vec).

ima i jedan template engine koji ima takvu opciju slicnu ovoj u PEAR::HTML_Template_Flexy (fork od PEAR::HTML_Template_Xipe)..


bilo koji metod da koristish, u svim stranicama i dalje cuvash i hedere, ali se oni ne includuju u konacan izgled stranice..
 
Odgovor na temu

MaRaToNcI
Dragan Galic MrVa
Beograd

Član broj: 164
Poruke: 805
*.direcpc.com

ICQ: 25826629
Sajt: www.crumbgroup.com


Profil

icon Re: Dizajn sa include-ovima11.02.2003. u 00:11 - pre 224 meseci
najbolji lek je codecharge:)

www.codecharge.com
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+10 Profil

icon Re: Dizajn sa include-ovima11.02.2003. u 16:47 - pre 224 meseci
Peco, apsolutno je neophodno da svaki WEB devloper mora da bude u stanju da sajt napravi koristeci samo tekst editor. Medjutim kada se radi ozbiljno, vreme je vrlo bitno i neophodan je alat kojim se rad ubrzava. A i neprakticno je raditi komplikovane strane u nepreglednom kodu ako vec iam dobrih (ali i skupih) alata koji mogucavaju mnogo komforniji rad.

Zombie, skontao sam na sta mislis, probacu, mada mi to lici na mnogo pripremnog posla. No, ne moze sve da ide glatko :)
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Dizajn sa include-ovima11.02.2003. u 17:00 - pre 224 meseci
ne bi trebalo da bude mnogo tesko. npr, jedan preg_match() moze da ti zadovolji osnovne potrebe:

umesto include('content.htm') poziva u tvom kodu, pozovi include_body('content.htm');

Code:

function include_body($file) {
    $c=join('', file($file));
    preg_match('~<body[^>]*>(.*)</body>~iUs', $c, $a);
    if (isset($a[1])) {
        return $a[1];
    }
    return $c;    
}

 
Odgovor na temu

McKracken
Vladimir Jovanovic
HuxleyDev

Član broj: 465
Poruke: 2941
*.ptt.yu

ICQ: 203079925


+7 Profil

icon Re: Dizajn sa include-ovima11.02.2003. u 17:17 - pre 224 meseci

www.typo3.com

Najbolji moguci nacin
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Dizajn sa include-ovima

[ Pregleda: 2211 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.