Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vb.net 2003 i Mysql

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Vb.net 2003 i Mysql

[ Pregleda: 2117 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Vb.net 2003 i Mysql02.08.2006. u 08:40 - pre 217 meseci


Počeo sam prelaziti na VB.NET ali sam zapeo odmah na početku. Pa me zanima jedan jednostavni primjer za unos u MYSQL bazu. Tj. zanima me kako unijeti neke podatke koje unesem u textbox1, textbox2, textbox3 u bazu artikl šifra,naziv, kolicina
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.ispone.net.au.



+30 Profil

icon Re: Vb.net 2003 i Mysql02.08.2006. u 13:08 - pre 217 meseci
Pa ovako to radis:

Code:

Imports MySql.Data.MySqlClient




Code:



        Dim conn As New MySqlConnection
        Dim myCommand As New MySqlCommand

        conn.ConnectionString = myConnString

        myCommand.Connection = conn
        myCommand.CommandText = "INSERT INTO event(sifra, naziv, kolicina)" _
         & "VALUES(?sifra, ?naziv, ?kolicina)"

        Dim sifra As String = TextBox1.Text
        Dim naziv As String = TextBox2.Text
        Dim kolicina As Integer = TextBox3.Text

        myCommand.Parameters.Add("?sifra", sifra)
        myCommand.Parameters.Add("?naziv", naziv)
        myCommand.Parameters.Add("?kolicina", kolicina)

        Try
            conn.Open()
            myCommand.ExecuteNonQuery()
        Catch myerror As MySqlException
            MsgBox("Error: " & myerror.Message)
        End Try

        cmdRefresh.PerformClick()




Poz
sale
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: Vb.net 2003 i Mysql02.08.2006. u 19:06 - pre 217 meseci


Zahvaljujem sale i zanima me šta ti znači ovaj dio koda :

cmdRefresh.PerformClick()

i još nešto kako mogu u datagrid učitati podatke iz baze, Ovo mi ne radi

datagrid.datasource = mycommand

 
Odgovor na temu

Ogi_Boy

Član broj: 102884
Poruke: 17
*.telekomsrpske.com.



Profil

icon Re: Vb.net 2003 i Mysql02.08.2006. u 21:29 - pre 217 meseci
evo kako ja to radim

Dim Veza as new MySQLConnection ("server=localhost;database=baza;uid=root;pwd=aaa;")
Dim DA as new MySQLDataAdapter ("Select * from baza", Veza)
Dim DS as new dataset


try
veza.open
da.fill ds,"tabela"
Datagrid.datasource=ds.tables("tabela")
veza.close
catch gr as MySQLExepction
msgbox gr.message
end try
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: Vb.net 2003 i Mysql02.08.2006. u 21:38 - pre 217 meseci


E i tebi Ogi_Boy se zahvaljujem.
Dali se i vama dugo učitava neka forma. U bazi imam samo deset unosa a učitavanje mi traje duže nego na VB6?

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Vb.net 2003 i Mysql

[ Pregleda: 2117 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.