Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kreiranje Reporta u BCB-u

[es] :: C/C++ programiranje :: Kreiranje Reporta u BCB-u

[ Pregleda: 1830 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DART_VEJDER
crna gora

Član broj: 58050
Poruke: 84
*.crnagora.net.



Profil

icon Kreiranje Reporta u BCB-u21.07.2006. u 21:48 - pre 194 meseci
Zanima me kako napraviti izvjestaj sa naslovom izvjestaja, nazivom firme, adresom, i naravno sadrzajem neke tabele i tome slicno...(izvjestaj kao "Reports" u Accessu...)

sve od ovoga da se moze mjenjati u toku rada...

koju komponentu da koristim? neku od QReport ??
Mozete li me bar samo uputiti koju od ovih komponenti da koristim, uraditi ili dati neki link za neki jednostavan primjer...koje metode...

i jos jedno, jako slicno pitanje: kako odstampati Report koji se nalazi u accessu?? ili kako ga cak i kreirati iz borland buildera??
kod žorža ti je ka' u banku!!
oko? sto ce ti oko??
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4894
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+636 Profil

icon Re: Kreiranje Reporta u BCB-u22.07.2006. u 11:07 - pre 194 meseci
U BCB Examples imas na par mesta poprilicno slozene izvestaje, na kojima mozes
nauciti kako se koristi QReport:

C:\Program Files\Borland\CBuilder6\Examples\DBTasks\MastApp\
C:\Program Files\Borland\CBuilder6\Examples\DBTasks\QuickRpt\

Inace, QR se vise ne isporucuje sa Borland C++ Builderom, s obzirom da ima
puno bugova koji godinama nisu ispravljani. Ali za neke osnovne stvari QR
ce posluziti svrsi.

Izvestaji nisu bas trivijlna stvar za savladavanje iako predstavljaju neko
'pravolinijsko' programiranje. Stvar je u tome da se pohvataju neke 'cake'
i kasnije se samo pozivas na njih. Problem je u tome sto puno vremena
treba da utrositi.

[Ovu poruku je menjao X Files dana 22.07.2006. u 16:36 GMT+1]
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
161.53.55.*



+9 Profil

icon Re: Kreiranje Reporta u BCB-u24.07.2006. u 12:46 - pre 194 meseci
Ako ćeš koristiti QReport prvo moraš imati podlogu tj. komponentu TQuickRep. U nastavku koristiš TQRBand i TQRChildBand objekte, a kod njih izrazom Band Type odredi što ti predstavlja koji dio izvještaja (band). Prvi band je obično naslov (Title), dok u ChildBind stavljaš detaljnije informacije.

Ovo baš malo moraš provježbati jer ima tu dosta toga.
 
Odgovor na temu

augustus
Novi Sad - Beograd

Član broj: 101581
Poruke: 358
212.62.51.*



+46 Profil

icon Re: Kreiranje Reporta u BCB-u24.07.2006. u 13:00 - pre 194 meseci
Pozdrav,
ja sam koristio Crystal Reports za izvestaje.To je zaseban program koji instaliras nezavisno od BCB-a.Zatim moras instalirati komponentu za BCB. U Crystal Report-u jednostavno namestis koje ces tabele da koristis i na koju bazu da se kacis(ja nisam uspeo da radim sa MySql-om dok sa MSSql-om radi savrseno.) Koriscenje komponente instalirane u BCB je ultra jednostavno
!(mnogo jednostavnije od QR koji dolazi sa BCB-om)Jedina muka je dok ne uspes instalirati sve kako treba
Malo googlaj za uputstvo za instalaciju, a ja cu ti ga poslati ako ga nadjem

Poz!
"Čovek je biće koje se na sve navikava, i ja mislim da je ovo njegova najbolja definicija."
Fjodor M. Dostojevski
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kreiranje Reporta u BCB-u

[ Pregleda: 1830 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.