Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?

[es] :: PHP :: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?

[ Pregleda: 3817 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 13:11 - pre 182 meseci
Pozdrav, opet ja i "pametna pitanja" :)

Ovako, imam nekih ideja ali bas ne znam tacno kako rijesiti slijedeci problem, ako je uopste problem. Dakle, kako samo za root domene ili njen OSNOVNI file prikazati neki sadrzaj (sa print ili echo), a za sve ostale fajlove NE.

Dakle ako ste u:

Code:
http://www.elitesecurity.org/ ili
http://www.elitesecurity.org/index.php ili mozda
http://www.elitesecurity.org/index.htm

da sistem sa echo ili print ispise npr.:

Code:
Ovo je root domene

a da za sve ostale fajlove na domeni ispise neku drugu poruku, npr.:

Code:
Ovo je javni dio domene

i sl.

Dakle, to bi bio mozda neki switch u kodu ili sl. :)

Tnx
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.ispone.net.au.



+30 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 13:41 - pre 182 meseci
Pa ako sam te ja razumeo to je ovako nesto:

Code:

$defult = array("","index.php","index.html","index.htm","index.php3","defult.htm","index.asp");
//... itd 
$str = str_replace("/","",$_SERVER["REQUEST_URI"]);
if(in_array($str, $defult))  {
echo "ROOT";
} else {
echo "NIJE ROOT";
}





Medjutim najbolje je resenje sa REG EXPRESION :)
A za to ti je Branko strucanjak pa ce ti on verovatno ponuditi neko bolje resenje :)



Poz
sale


Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 14:00 - pre 182 meseci
Tnx, sacekacemo onda BRANKA

:)
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
..mtsns-ns.customer.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 14:20 - pre 182 meseci
Code:

$scriptname = preg_replace('~\.[^\.]*$~', '', basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']));
if (strcasecmp($scriptname, 'index') == 0) {
    print "jeste index.xxx";
}
else {
    print "nije";
}



Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.ispone.net.au.



+30 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 14:37 - pre 182 meseci
bzero...

Bez testiranja ja mislim da ce tvoj kod da vrati JESTE i ako je ovo upitanju:

http://www.elitesecurity.org/folder/index.php


Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

dee_
domagoj horvat
zagreb

Član broj: 73648
Poruke: 98
195.29.5.*

Sajt: www.astro-art.net


Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 14:42 - pre 182 meseci
pogledaj koliko se puta '/' ponavlja u adresi...

http://domena.com/nekifajl.bla

dakle, za root ce se ponovit tocno tri puta... za sve ispod roota dolazi jos jedan '/'... znaci, cetvrti....

if ($brojslasheva>3)
nijeroot();
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
..mtsns-ns.customer.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 14:47 - pre 182 meseci
Citat:
sale83: bzero...

Bez testiranja ja mislim da ce tvoj kod da vrati JESTE i ako je ovo upitanju:

http://www.elitesecurity.org/folder/index.php


Jeste, to sam tek posle video, ustvari ovako je za index u root-u:

Code:

$scriptname = preg_replace('~\.[^\.]*$~', '', $_SERVER['SCRIPT_NAME']);
if (strcasecmp($scriptname, '/index') == 0) {
    print "jeste root index.xxx";
}
else {
    print "nije";



Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

dee_
domagoj horvat
zagreb

Član broj: 73648
Poruke: 98
195.29.5.*

Sajt: www.astro-art.net


Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 14:56 - pre 182 meseci
a ako je u igri default.asp? :)
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 15:04 - pre 182 meseci

U biti, ako mi treba nesto ovako ONDA imam root domene i index.php file i na to cu se ograniciti, ne trebam se zamarati sa .aspx ili .htm/l ekstenzijama kad mi to niti ne treba, a i to se moze srediti error 404 stranicom :)

Tnx ekipa...
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.ispone.net.au.



+30 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 15:09 - pre 182 meseci
Evo ti jos bolje resenje bez upotrebe REG EXP:


Code:


if (strripos($_SERVER['SCRIPT_NAME'],"/") == 0) {
    echo "ROOT";
}
else {
      echo "NIJE ROOT";
}



Ovaj kod mozes da stavis u index.php bilosta.php index.php3 ma sta ti padne na pamet
uvek ce ti reci da li je u ROOT ili nije ....

Poz
sale
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?19.07.2006. u 16:06 - pre 182 meseci

Ok, a sta ako je npr. u pitanju:

Code:
index.php?vijest=456


sta ce se pojaviti, ROOT ili NEROOT poruka!? :)
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.ispone.net.au.



+30 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?20.07.2006. u 00:46 - pre 182 meseci
Nema veze to ako je link index.php?vijest=456

Zato sto cistas nazvi fajla ( scripte)...

Poz
sale
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?20.07.2006. u 09:06 - pre 182 meseci
Citat:
A za to ti je Branko strucanjak pa ce ti on verovatno ponuditi neko bolje resenje

lol

ono što bi moglo npr
Code:

if(preg_match("/^\/?(index|default)\.(php|html?|asp|jsp)$/i", $_SERVER['REQUEST_URI'])) {
  echo 'jeste';
} else {
  echo 'nije';
}


U ovom primeru ne bi trebalo da prolazi query (kao što si postavio u prethodnom primeru).
Ukoliko želiš da prolazi query, možeš koristiti npr. pattern:
Code:
/^\/?(index|default)\.(php|html?|asp|jsp)[^\/]*/i


edit:
sada videh da sam napravio grešku i da neće da rad za http://www.elitesecurity.org/
Code:

#trebalo bi
/^\/?((index|default)\.(php|html?|asp|jsp))?$/i

#odnosno
/^\/?((index|default)\.(php|html?|asp|jsp)[^\/]*)?$/i


[Ovu poruku je menjao [email protected] dana 20.07.2006. u 12:58 GMT+1]
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?20.07.2006. u 09:20 - pre 182 meseci
Sada videh zaboravio sam u prvom primeru za fragment, da li i njega vraća $_SERVER['REQUEST_URI']
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?20.07.2006. u 10:37 - pre 182 meseci

Hvala, testacemo, pa javim :)
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.ispone.net.au.



+30 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?20.07.2006. u 10:46 - pre 182 meseci

Sa ovim kodom bez obzira da li je kod u index.php, index.php3, nesto.php, upis.php, izbrisi.php .php3 .php4 .php5 ...itd :

Code:

if (strripos($_SERVER['SCRIPT_NAME'],"/") == 0) {
    echo "ROOT";
}
else {
      echo "NIJE ROOT";
}
 


AKo je Link tipa:

http://www.sajt.com/ - rezultat je ROOT
http://www.sajt.com/index.php - rezultat je ROOT
http://www.sajt.com/izbrisi.php - rezultat je ROOT
http://www.sajt.com/index.php3 - rezultat je ROOT
http://www.sajt.com/index.php5 - rezultat je ROOT
http://www.sajt.com/index.php?name=stranica&id=5 - rezultat je ROOT
http://www.sajt.com/izbrisi.php?name=stranica&id=5 - rezultat je ROOT

.... Bez obzira kako se zove scripta uvek ej ROOT ako je u ROOT-u



http://www.sajt.com/nesto/ - rezultat NIJE ROOT
http://www.sajt.com/nesto/index.php - rezultat NIJE ROOT
http://www.sajt.com/nesto/izbrisi.php - rezultat NIJE ROOT
http://www.sajt.com/nesto/index.php3 - rezultat NIJE ROOT
http://www.sajt.com/nesto/index.php5 - rezultat NIJE ROOT
http://www.sajt.com/nesto/index.php?name=stranica&id=5 - rezultat NIJE ROOT
http://www.sajt.com/nesto/izbrisi.php?name=stranica&id=5 - rezultat NIJE ROOT



$_SERVER['REQUEST_URI] ne igra nikakvu ulogu niti moze da utice na kod!!!



Poz
sale

Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?20.07.2006. u 11:20 - pre 182 meseci
Ok ja sam drugačije razumeo problem.
Ja sam postavio da prolaze i fajlovi sa nazivom default i index, ukoliko želiš da dodaš/ukloniš neki naziv međusobno ih razdvajaj sa "|", i isto ukoliko želiš da ograničiš samo na određe ekstenzije fajla iz (php|html?|asp|jsp) ukloni/dodaj onu koja ti nije/je potrebna, pri čemu takođe extenzije odvajaš pomoću "|", a "html?" se odnosi zajedno na "html" i "htm".

Ovo gore bi moglo i kao:
Code:

if(preg_match('/^\/?[^\/]*$/i', $_SERVER['SCRIPT_NAME']))
  echo 'true';
else
  echo 'false';

sve zavisi ko šta voli, šta je brže...
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prikaz sadrzaja samo za root i ulazne (osnovne) fajlove domene?

[ Pregleda: 3817 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.